Гриби

Як зробити грибний паштет з печериць: фото і рецепти страв з грибів

Грибний паштет з печериць – не тільки ідеальне блюдо для святкових застіль, а й прекрасний варіант для людей, яким по ряду причин рекомендовано вживати пасеровану їжу. Крім того, така смачна закуска може стати відмінною составляющец для сніданку або легкого перекусу. А якщо паштет помістити в стерилізовані банки, його можна зберегти на зиму.

Рецепти приготування паштетів з печериць

Паштет з печериць і маринованих опеньків.

складові

  • 300 г печериць
  • 200 г опеньків (маринованих)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 столова ложка яблучного оцту
  • 3 зубчики часнику
  • перець
  • сіль







Паштет грибний.

складові

на тісто

  • тепла вода – 1 л
  • 4 склянки борошна

на паштет

  • 10 г вершкового масла
  • 5 кг рибного філе
  • 2 ст. ложки грибного бульйону
  • 12 великих печериць
  • сіль
  • перець
  1. Приготувати дріжджове тісто з 2 склянок борошна на теплій воді, дати йому піднятися, додати ще 2 склянки борошна, вимісити круте тісто і розкачати його гуртком.
  2. Викласти на змащену маслом сковороду так, щоб краї тіста звисали зі стінок сковороди.
  3. Потім укласти шарами рибу і гриби, чергуючи їх і закінчуючи грибами; защипати тісто зверху, прикрасивши залишками тіста і змастивши маслом.
  4. Випікати в гарячій духовці 45 (50) хвилин. Готовий паштет викласти на блюдо і подати до столу гарячим.
  5. Рибу і печериці для паштету підготувати наступним чином: дрібно нарубані рибне філе потовкти в ступці з 2 ложками грибного бульйону, сіллю і перцем; 12 свіжих грибів вимити, очистити, нарізати і посмажити.

Паштет з печериць з йогуртом.

складові

  • печериці – 200 г
  • нарізану цибулю – 1 шт.
  • зелень – за смаком
  • знежирений йогурт – 1 стакан

щоб приготувати грибний паштет за цим рецептом, шампньони очищають, промивають, нарізають великими шматочками, відварюють у підсоленій воді, відкидають на друшляк, після чого пропускають через м’ясорубку, поливають знежиреним підсоленим йогуртом, дають охолонути, посипають дрібно нарізаними цибуля і зеленню.

Паштет з печерицями, телятиною, волоськими горіхами і болгарським перцем.

складові

  • телятина (м’якоть) – 700г
  • гриби свіжі (шампіньйони) – 300г
  • горіхи волоські – 80г
  • перець червоний солодкий – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • вершкове масло для обсмажування
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.

Перед тим як приготувати паштет з печериць і м’яса, свіжу м’якоть телятини потрібно промити в проточній воді, пропустити через м’ясорубку. Печериці промити, почистити, дрібно нарізати (10 грибів середнього розміру залишити цілими). У сковороду кинути вершкове масло, розтопити, покласти печериці гаситися під кришкою до готовності.

Болгарський перець бланшувати, зняти шкірку, нарізати невеликими брусочками. Підготовлений перець перекласти в фарш. До цієї масу вбити яйце, перемішати, посолити і поперчити. Готові гриби з’єднати з фаршем.

Форму для запікання змастити тонким шаром вершкового масла (підійде і рослинне). Рекомендується на шар масла насипати панірувальних сухарів. У форму перекласти фарш, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. У центрі фаршу залишити неглибоку виїмку. У неї укласти цілі печериці. Форму накрити фольгою і прибрати в розігріту духовку запікатися при температурі 200 градусів до готовності (близько 1.5 години). Якщо потрібно, щоб верхня частина паштету покрилася рум’яною скоринкою, за 10 хв до готовності слід зняти з форми фольгу.

Готовий паштет охолодити, вийняти з форми, нарізати невеликими шматочками.

Паштет з курячої печінки з грибами і чебрецем.

складові

  • 400 г свіжої курячої печінки
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 200 г печериць
  • кілька гілочок свіжого чебрецю
  • 50 г вершкового масла + 1 ст. л. для покриття
  • щіпка сухого часнику
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • чорний свіжозмелений перець, сіль

Свіжу курячу печінку ретельно промити під проточною водою, почистити і покласти в збираючи воду, відварювати 10 хв. Цибулю і моркву промити, почистити і дрібно нарізати. Перед тим як зробити паштет, печериці потрібно промити, подрібнити. З’єднати гриби, цибулю і моркву, обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Відварену печінку з’єднати з зажареними овочами і грибами, додати подрібнений часник, сіль, перець. Пропустити отриману масу через м’ясорубку. У фарш додати листя чебрецю і вершкове масло, перемішати. Паштет готовий. Залишилося перекласти його в невеликі стерилізовані банки і залити розтопленим вершковим маслом. Зберігати в прохолодному місці.

Тут ви можете подивитися підбірку фото паштетів з печериць до рецептів, представленим вище:

Паштет зі строкатої квасолі і печериць

складові

  • квасоля строката – 0,5 склянки
  • свіжі шампіньйони – 200 г
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • масло рослинне – 4 ст. ложки
  • сіль – за смаком (солити помірно)
  • перець чорний ме
    лений – 2-3 щіпки (за смаком)
  • часник – 1-2 зубки (за бажанням)

Перед приготуванням цієї страви квасоля рекомендується на ніч замочити в холодній воді, це прискорить процес варіння та зробить її м’якше. Перед варінням квасолю слід добре промити, злити воду і залити свіжу.

Квасоля слід відварювати на слабкому вогні, сіль додавати не потрібно. Відварену квасолю відкинути на друшляк і злити зайву воду.

Тепер можна переходити до приготування паштету. Печериці промити, нарізати дуже тонкими пластинами. Цибулю почистити, нарізати кільцями. Моркву натерти на дрібній тертці.

Поставити на вогонь сковороду, влити рослинне масло, кинути обсмажувати гриби. М’які гриби прибрати на тарілку. В цей же масло (при необхідності додати ще) всипати цибулю, смажити до прозорості, потім кинути морква, теж смажити до м’якості. У цибулю і моркву покласти готові гриби, обсмажувати ще 2 хв. Після цього перекласти в сковороду квасоля. Вміст сковороди посолити, поперчити, влити 1/3 склянки води, накрити кришкою і тушкувати 10 хв на слабкому вогні. Готову масу перекласти в блендер разом з маслом, подрібнити до однорідної в’язкої консистенції. Паштет з квасолі і печериць можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Грибний паштет з печерицями, морквою і сиром

складові

  • гриби печериці – 300 г
  • сир (некислий, від 5% жирності і вище) – 150 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • масло вершкове (або оливкова) – близько 10 г
  • сіль, перець, інші спеції за смаком і бажанням

Лук, печериці та морква промити, почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, гриби – пластинами. Розтопити на сковороді вершкове масло (або розігріти оливкову), тушкувати на ньому гриби, цибулю і моркву під закритою кришкою протягом 7 хв. Після закінчення цього часу посолити, поперчити, додати невелику кількість вершкового масла, спеції, тушкувати ще 5 хв. Готову масу остудити. У блендер покласти сир, грибну суміш з сковороди, подрібнити до однорідної маси. При необхідності посолити і поперчити ще раз. Отриманий грибний паштет з печериць з сиром перекласти в підготовлену ємність, щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник.

Паштет з сушених грибів шампіньйонів з майонезом

складові

  • сушені печериці – 2 жмені
  • 5 круто зварених яєць
  • 150 г ковбасного сиру
  • цибуля
  • сіль
  • майонез (гострий)

Перед тим як приготувати паштет з сушених печериць з майонезом, слід на кілька годин залишити гриби в теплій воді. Після цього гриби вийняти, просушити, обсмажувати на рослинній олії разом з ріпчастою цибулею, порізаною кільцями. Сюди ж додати сир і яйця, натерті на крупній тертці. Посолити, перемішати, заправити майонезом.

Подивіться, як апетитно виглядають приготовані за наведеними вище рецептами грибні паштети з печериць на цих фото: