Кулінарія

Як їдять інжир: що можна приготувати з винної ягоди – як вживати, варити, зберігати

Люди споживають інжир – винні ягоди, фіги, смокви кілька тисяч років – про нього навіть є згадки навіть у Старому завіті. Якщо на ваше щастя у вас є плодоносні фігове дерево, що росте в захищеному від вітрів місці або в оранжереї, тоді ви знаєте, що інжир, зібраний в стані повної зрілості (коли при натиску плоди тільки злегка пружинять, і на шкірці з’являється легкий наліт), це просто чудо фруктового світу. Ягода інжиру нагадує маленьку приплющену грушу, текстура і смак м’якоті унікальні, а деяка вологість плодів означає, що інжир – цінний інгредієнт випічки. З нього виходить вишуканий десерт, наприклад, якщо запекти його в меду і подавати з грецьким йогуртом або сметаною.

зберігання інжиру

Свіжозібраний інжир в холодильнику полежить кілька днів, якщо покласти в контейнер з кришкою. Заморожуйте цілком свіжі фіги, і вони збережуться приблизно 3 місяці. Якщо потримати їх на паровій бані протягом 2 хвилин і заморозити відкритим способом – вони збережуться протягом року. Зберігання інжиру в морозильній камері – найпростіший спосіб заготівлі цих ягід.

Коли не потрібно приготування?

Як їдять інжир свіжим? Свіжий інжир потрібно зривати з гілки і є – це дуже смачно. Перед тим, як вживати інжир, його досить вимити – навіть чистити його не потрібно. Інжир служить класичним супроводом до пармской шинці або шинки Серрано, а також до брезаолу, італійської в’яленої яловичої шинки. Інжир можна фарширувати сирним сиром і подавати як канапе на закуску. Наріжте на скибочки і спробуйте покласти в сандвіч з шинкою і сиром Моцарелла або з козячим сиром.

Що можна приготувати з інжиру?

Звертайтеся з інжиром обережно, тому що стиглі плоди легко пошкоджуються. Інжир можна припустити або запекти цілком, але якщо за рецептом потрібно нарізати плоди, то розділіть їх уздовж гострим ножем. Плодоніжку можна не видаляти. Багато господині навіть не підозрюють, що з інжиру можна приготувати безліч цікавих страв.

Припущений інжир.

Покладіть половинки плодів в каструлю і залийте водою так, щоб вона їх тільки покрила. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, не накриваючи кришкою, 15-20 хвилин при слабкому кипінні.

Запечена інжир.

Покладіть половинки плодів на великий аркуш фольги. Додайте по 1 ч. Ложці цукру і шматочку масла на кожну половинку. Підніміть і з’єднайте краї фольги, щоб вийшов запечатаний конверт. Покладіть його на деко і запікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 180 ° С. Можна цей конверт прилаштувати скраю гарячого барбекю на той же час.

Інжир на грилі.

Розділіть плоди навпіл і змастіть вершковим маслом зріз, додайте трохи цукру Демерара. Готуйте на дуже гарячому грилі 3 хвилини.

Пюре з інжиру.

Перед тим, як варити інжир, просто прополосніте ягоди. Протягом 5 хвилин на слабкому вогні припустити в воді або в апельсиновому соку з цукром з розрахунку 1 ст. ложка води або соку і 1 ч. ложка цукру на кожен плід. Потім перемішайте в блендері.

Рулети з інжиром.

Такі рулети легко готувати, і вони смачніше покупних.

На 12 рулетів

  • 150 г пукраїнаного борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 25 г цукрової пудри
  • 1/2 ч. Ложки солі
  • 175 г пюре з інжиру

Перетріть масло і борошно руками. Покладіть цукор і сіль, додайте 2 ст. ложки холодної води, замісіть туге тісто.

Розкачайте в широкий прямокутник товщиною 0,5 см.

Викладіть пюре з інжиру уздовж однієї зі сторін, залишаючи близько 0,5 см уздовж краю. Край змастіть водою. Візьміть інший край тесту, з’єднайте, щоб вийшло щось на зразок поліна, краї міцно стисніть.

Наріжте на 12 шматків, покладіть на змащений маслом деко і випікайте при температурі 190 ° С протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки. Дайте рулетів охолонути.

Що приготувати – інжир варений або сушений, вирішуйте самі. Смак цієї ягоди прикрасить будь-яку страву.