Гриби

Як приготувати жульєн з грибами вешенками: фото і рецепти грибних Жульєн з вешенками

Рецептів грибного жульєну в кожній країні існує величезна кількість. Всі вони відрізняються один від одного за смаком. І ця відмінність не тільки в інгредієнтах, а й в способах приготування.

Якщо ви ніколи не стикалися з подібним блюдом, зараз саме час оцінити його неперевершений смак, приготувавши грибний жульєн з глив. Головним фактором тут буде дотримання правил рецепта.

Хочеться відзначити, що гливи вважаються недорогим і доступним продуктом, проте смачним і поживним. Ці гриби прекрасно підходять для закусок у вигляді Жульєн. Пропонуємо вашій увазі три рецепта жульєну з глив, які дуже просто приготувати.

Класичний рецепт жульєну з вешенками

Класичний рецепт жульєну складається з самого звичайного набору інгредієнтів. Відзначимо ще один важливий аспект технологічного процесу класичного страви з грибів – нарізування овочів соломкою.

Для приготування жульєну з грибами вешенками нам знадобляться такі продукти:

  • гриби – 300 г;
  • борошно вищого сорту – 2 ст. л .;
  • сметана жирна – 3 ст. л .;
  • цибуля – 2 головки;
  • сир «голландський» – 200 г;
  • вершкове масло для смаження;
  • сіль;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • часточка часнику – 1 шт.

У глив відокремити капелюшки від ніжок і все подрібнити соломкою.

Лук нашаткувати півкільцями і смажити на олії до прозорості.

Всипати гриби в цибулю і разом смажити 10 хв.

У сковороду з грибочками додати сметану і тушкувати до загустіння маси, приблизно 15 хв.

Акуратно розсипати по овочевої суміші на сковороді муку і добре перемішати.

Додати тертий на маленькому тертці часник, всипати перець мелений і сіль.

Протушкувати 3-5 хв, викласти у форми і зверху потерти сир.

Можна для запікання використовувати керамічні горщики, смак жульєну від цього не зміниться.

Поставити горщики в розігріту до 180 ° C духовку і запікати до готовності, приблизно 20-25 хв.

Рецепт, як приготувати жульєн з куркою і вешенками

Ще однією цікавою і смачною закускою можна назвати жульен з вешенками і куркою. Подібне блюдо готується на всі випадки життя: дні народження, Новий рік і навіть романтичну вечерю. Приготувати жульєн з куркою і вешенками за рецептом – простіше простого. Тут навіть не потрібно фантазувати, так як блюдо повчає дуже ароматне, з ніжною і м’якою текстурою.

Для цієї страви нам знадобляться такі продукти:

  • філе куряче – 2 шт .;
  • гриби – 300 г;
  • цибуля – 3 головки;
  • жирні вершки – 200 г;
  • твердий сир (будь-який) – 250 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно вищого сорту – 2 ст. л .;
  • перець чорний мелений – щіпка;
  • сіль;
  • паприка – 0,5 ч. л .;
  • зубчики часнику – 2 шт .;
  • мускатний горіх – щіпка.

Філе зварити до готовності в солоній воді, вийняти і покласти на паперовий рушник, щоб охололо, потім нарізати соломкою.

Цибулю подрібнити кубиками і обсмажити на вершковому маслі 5-7 хв.

Всипати гливи до цибулі і смажити ще 10 хв.

На чистій і сухій сковороді підсмажити борошно до кремового кольору, покласти вершкове масло і добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок.

Покласти в сковороду вершки, всипати перець, паприку, мускатний горіх, сіль і дрібно порізані зубчики часнику. Добре розмішати соус і протушкувати 3-5 хв.

З’єднати разом м’ясо, гриби, цибулю і соус, розмішати.

Розподілити по формах і натерти зверху невеликий шар сиру.

Поставити форми в духовку і запікати до утворення рум’яної скоринки при температурі 200 ° C.

Ось таким красивим і апетитним виходить готовий жульєн з глив, фото.

Приготувати жульєн з грибами вешенками можна і в вогнетривкої скляному посуді. Просто потім блюдо розрізається на порції і викладається для кожного гостя окремо. І не забувайте, що жульен завжди повинен подаватися до столу гарячим, тому ніколи не робіть його завчасно.

Жульєн з вешенкаміі курячими сердечками в глибокому деку

Пропонуємо початківцям господаркам приготувати також жульен з глив з фото-рецептом, представленим нижче.

Цим блюдом можна прикрасити не тільки свято, а й просто порадувати сім’ю оновленим меню на вечерю. Задоволені гості не зможуть відірватися від такої смакоти, а домашні постійно будуть просити добавки.

Однак як приготувати жульєн з вешенками, якщо немає кокотниц? Це не біда, можна скористатися звичайним глибоке деко – смак страви від цього не стане гірше.

Список необхідних продуктів:

  • гриби – 300 г;
  • сердечка курячі – 200 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • сметана жирна – 200 г;
  • борошно (вищий сорт) – 2 ст. л .;
  • цибуля – 2 головки;
  • сир (тверді сорти) – 200 г;
  • масло вершкове – 40 г;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Відварити сердечка до готовності, злити воду через сито, охолодити і нарізати соломкою.

Гливи окремо порізати капелюшки і ніжки такою ж технікою, з’єднати з дрібно різаним цибулею на сковороді з розтопленим вершковим маслом.

Постійно помішувати і смажити до рум’яної скоринки.

На сухій сковороді пасерувати борошно до жовтого кольору, додати вершкове масло і тушкувати 3 хв.

Глибоке деко змастити маслом, викласти гриби і сердечка.

Віночком збити яйця зі сметаною, додати сіль і перець і знову збити.

Залити жульен збитим соусом, зверху натерти товстим шаром твердий сир.

Поставити в духовку приблизно на 30 хв, поки не зарум’яниться.

Жульєн з вешенками в глибокому деку сподобається всім вашим домочадцям. Його неможливо залишити без уваги і не спробувати. З таким поєднанням продуктів це блюдо буде надзвичайно смачним і ситним.