Кулінарія

Як приготувати цикорій салатний: рецепти з фото

Приготувати смачно цикорій салатний рецепти допомагають тільки в одному випадку. Якщо вони правильно підібрані і вами дотримується запропонована технологія. Ми пропонуємо вам оглядовий матеріал, в якому розказано про те, як готувати цикорій салатний в домашніх умовах. Ви дізнаєтеся деякі хитрощі і знайдете безліч рецептів.

Цікорний салат і його фото

У класичного салатного цикорію, який в Європі називають вітлуф, листя гладкі, щільні, хрусткі, вони утворюють невеликий загострений кочешок ( «шікон») і мають освіжаючим гіркуватим смаком. Причому чим зеленішою листя, тим сильніше гіркоту. Цікорний салат виганяють і відбілюють, щоб отримати урожай ранньою весною. Можна вирощувати червоний цикорій, так званий редіччіо, і сорти, які не призначені для вигонки, щоб використовувати їх в середині і наприкінці зими. Подивіться цікорний салат на фото, які представлені на цій сторінці:

Зберігайте цикорій в чорних пластикових пакетах в холодильнику, щоб на нього не падало світло, що може привести до збільшення гіркоти. Використовуйте суцвіття якомога швидше, але кілька днів вони все-таки можуть полежати. Сорти, не призначені для вигонки, зберігаються трохи довше.

Як приготувати цикорій салатний?

Не вимагає в процесі приготування теплової кулінарної обробки. перед тим як приготувати салатний цикорій, ретельно переберіть зелень і промийте проточною водою.

У світі цікорний салат найчастіше їдять сирим. Листя можна відокремлювати і подавати з французької заправкою або використовувати в складі салату. І білий, і червоний цикорій добре поєднуються в салатах з фруктами, яйцями і сиром. Приготувати цикорій салатний найпростіше у вигляді салату, а як це зробити – дізнаєтеся з пропонованих далі рецептів.

Рецепти салатів з цикорію з фото

Салат цикорій в рецепті можна замінювати іншими видами листової свіжої зелені. Але смак готового блюда від цього може істотно змінюватися. Салат з цикорію може бути приготований з додаванням апельсина, редису, інжиру та інших інгредієнтів. Також ми пропонуємо вам спробувати приготувати салат з цукром і яблуком, смак якого відтіняє вишукано сир брю. Всі рецепти проілюстровані, ви можете подивитися салати з цукром на фото нижче.

Салат з цикорію і апельсинів.

Простий святковий салат, який добре йде з індичкою, куркою і шинкою.

На 4 порції

  • 2 апельсина
  • 1 ст. ложка висушеної журавлини
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ч. Ложка гірчиці діжонської
  • щіпка цукрової пудри
  • сіль, чорний перець
  • 2 головки цікорного салату
  • пучок водяного Кресс

Очистіть апельсини і розділіть на шматочки, видаляючи при цьому білу м’якоть. Вичавіть сік з однієї четвертинки апельсина в миску, а що залишилися шматки збережіть. Дрібно поріжте журавлину, покладіть її в апельсиновий сік і залиште на 20 хвилин, не менше.

У миску з соком покладіть оливкова олія, гірчицю, цукрову пудру, сіль і перець, ретельно перемішайте.

Складіть в миску цикорій, інші апельсинові шматочки і водяний крес. Перемішайте ложкою.

Салат з інжиру і радіччіо.

Спробуйте цей простий салат, з нього виходить відмінна закуска

На 4 порції

  • 1 кочешок салату радіччіо
  • 4 жмені салату рукола
  • 4 свіжих інжиру
  • 6 ст. ложок заправки з меду і гірчиці

Розкладіть листя цікорного салату і руколи по чотирьох тарілках.

Розділіть кожен плід інжиру на 4 частини і теж розкладіть по тарілках. Ложкою розлийте салатну заправку.

Салат з цикорію, яблука і сиру брі.

З цієї страви виходить відмінний салатний ленч. Ще таким салатом можна нафарширувати багет.

На 4 порції

  • 2 скибочки бекону
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту
  • сіль, чорний перець
  • 1-2 качанчика цікорного салату
  • 2-3 пригорщі польового салату (він же салат рапунцель)
  • 200 г зрілого сиру брі
  • 2 маленьких червоних десертних яблука

Обсмажте на грилі бекон і подрібніть його. Змішайте оливкову олію, оцет, сіль і перець.

Розкладіть листя цікорного салату, польового салату і невеликі шматочки Брі по 4 тарілках. Зніміть шкірку з яблук і тонко наріжте. Розкладіть по тарілках.

Ложкою розлийте заправку і посипте шматочками бекону.

Освіжаючий салат.

Цей салат потрібно подавати для освіження смаку після щільного основного блюда.

На 4 порції

  • 1 кочешок цікорного салату
  • 1 кочешок салату редіччіо
  • 8 редисок
  • 3 стебла селери
  • 1 тверда, але стигла груша
  • 25 г шматочків волоського горіха
  • 4 ст. ложки французької заправки

Розкладіть листя цікорного салату і редіччіо по тарілках, зверху покладіть дрібно нарізаний редис і селеру.

Очистіть від шкірки, наріжте грушу і покладіть в салат. Посипте волоськими горіхами, а потім полийте заправкою.

Інші рецепти з цукром

Видаліть всі пошкоджені листя і, якщо потрібно, швидко промийте цикорій в холодній проточній воді, але не замочуйте, так як це збільшить гіркоту. Невеликим гострим ножем зріжте конічну верхню частину з основи качанчика – це допоможе прибрати гіркий смак.

Тушкований цикорій.

Акуратно укладіть цілі головки цікорного салату у жароміцних каструлю або сковороду з кришкою разом з 10 г вершкового масла і видавіть трохи лимонного соку на кожен кочешок. Посоліть і влийте трохи води або бульйону, щоб покрити дно каструлі. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і дайте покипіти на середньому вогні 30-40 хвилин, поки суцвіття цикорію не стануть настільки м’якими, що їх можна проткнути гострим ножем.

Цикорій на грилі.

Тушкуйте суцвіття цикорію, вийміть з каструлі і відправте на гриль або на рожен, щоб вони злегка обвуглилися.

Соте з цикорію.

Розріжте цикорій уздовж на чотири частини. Розігрійте на середньому вогні на сковороді оливкове масло з розрахунку 1 ст. ложка на кожен кочешок цикорію, і помістіть в неї нарізаний часник (1 зубок на 1 кочешок цикорію) і обсмажуйте його до м’якості 2 хвилини. Додайте цикорій і готуйте 3 хвилини. Потім посоліть і поперчіть або полийте французької заправкою. Можна подавати з гарячими салатами або як простий гарнір.

Запечена цикорій.

Розріжте цикорій уздовж на чотири частини і покладіть в один ряд в жароміцний посуд, змащену маслом. Полийте оливковою олією з розрахунку 1 ст. ложка на кожен кочешок цикорію. Налийте трохи води або бульйону і посоліть. Запікайте, накривши кришкою або фольгою, при температурі 180 ° С протягом 30 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу, полийте утворилася рідиною і готуйте ще 10 хвилин до утворення легкої коричневої скоринки.

Запіканка-гратен з цукром.

Невелика гіркоту цикорію добре компенсується м’яким сирним сиром. Карамелизация теж робить смак солодший, тому це просте блюдо повинне сподобатися всій родині. Спробуйте подати його з окостом або куркою.

На 4 порції

  • 4 головки цікорного салату
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 4 зубки часнику
  • сіль, чорний перець
  • 200 г м’якого козячого сиру

Тушкуйте нарізаний цикорій в маслі з часником, сіллю і перцем.

Тонко наріжте козячий сир і викладіть його в сковороду поверх цикорію, потім поставте сковороду під гарячий гриль ручкою назовні і чекайте, коли сир розтане і стане золотистим. Негайно подавайте на стіл.

Цикорій і соус Морней з шинкою.

Ця страва саме по собі є вечерею, але можна доповнити його зеленим салатом, томатами на грилі або запеченими, а також хлібом з хрусткою скоринкою. Традиційно соус Морней роблять з сиром грюер, але його можна замінити чеддер.

На 4 порції

  • 4 качанчика цікорного салату
  • 200 г шинки
  • 1 яєчний жовток
  • 100 г сиру грюер
  • 400 мл білого соусу

Тушкуйте цикорій і покладіть суцвіття в дрібну жароміцних форму для запікання, змащену маслом. Наріжте шинку маленькими шматочками і розкидайте її по цикорію.

Збийте жовток і дві третини тертого сиру до стану теплого білого соусу і рівномірно полийте їм цикорій. Посипте сиром, що залишився і запікайте при температурі 190 ° С, щоб соус почав булькати і з’явилися коричневі плями.