Гриби

Як приготувати свинину з опеньками: рецепти страв на сковороді, в духовці і мультиварці

Свинину з опеньками зазвичай відносять до святкових страв, хоча його можна готувати і в будні дні, щоб порадувати своїх домочадців.

Свинина прекрасно поєднується з іншими продуктами, особливо грибами. Багато національні кухні таке поєднання називають найвдалішим, так як лісові гриби надають м’ясу особливого смаку. А в поєднанні з овочами або сметанним соусом блюдо набуває ще більш цікаві смакові відтінки. Однак щоб два основних інгредієнта – свинина і гриби, які не перебивали смак один одного, їх краще варити окремо, а потім з’єднувати. Але іноді м’ясо можна готувати відразу з грибами. Пропонуємо скористатися рецептами приготування свинини з опеньками.

Свинина з опеньками і сметаною на сковороді

Смажена свинина з опеньками на сковороді – класичне блюдо, а також хороший варіант для романтичної вечері або трапези всією сім’єю. Якщо дотримуватися покрокових етапів приготування, можна приємно здивувати гостей смаковими якостями страви.

  • Свинина (вирізка) – 700 г;
  • Опеньки – 400 г;
  • Сало – 100 г;
  • Сметана – 300 г;
  • Помідори – 3 шт .;
  • Лук – 2 шт .;
  • Масло рослинне;
  • Сіль і перець – за смаком.

У сковороду наллємо 4 ст. л. олії та розігріємо, сало наріжемо маленькими кубиками, викладемо в масло і обсмажити 7 хв.


При обсмажуванні свинини сковороду не накривати, щоб м’ясо не тушкувалось.

Підсмажимо м’ясо до золотистої скоринки і викладемо все шумівкою в окрему тарілку без м’яса.




Присолити масу, поперчити за смаком, перемішати і обсмажити 10-15 хв.

Накриємо сковороду кришкою, встановимо вогонь на мінімум і протушкувати все разом 10 хв.

Смажену свинину з опеньками будемо подавати до столу в гарячому вигляді разом з білим рисом або відварною картоплею. Ваше блюдо гості гідно оцінять, ось побачите!

Свинина з опеньками, тушкована в мультиварці

Подивіться простий рецепт приготування свинини з опеньками в мультиварці.

Завдяки цим кухонним «помічниці» процес приготування страви виходить досить легким. А щоб м’ясо з грибами вийшло соковитим і апетитним, готуйте його без рослинного жиру.

  • Свинина – 700 г;
  • Опеньки – 700 г;
  • Бульйон або вода;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • сіль;
  • Перець мелений чорний – 1 ч. Л .;
  • Перець духмяний – 4 шт .;
  • Лаврушка – 2 шт.

Опеньки відварюються 20 хв у підсоленій воді, відкидаються на друшляк.

Свинина промивається, нарізається шматочками і перекладається в чашу мультиварки.

Вливається бульйон або вода (5 ст. Л.), Включається мультиварка в режим «Випічка» на 20 хв і готується при закритій кришці.

Після сигналу відкривається кришка мультиварки, додаються відварені опеньки, порізаний кубиками цибулю, після чого маса перемішується.

Мультиварка включається на 60 хв в режимі «Гасіння». Перед кінцем приготування відкривається кришка і вводиться сіль за смаком, лаврове листя, перець духмяний і мелений чорний.

Після прозвучав сигналу мультиварки відкривається кришка, блюдо посипається подрібненою зеленню (за смаком) і подається до столу в гарячому вигляді.

Як приготувати тушковану свинину з опеньками

Свинина, тушкована з опеньками – це завжди ситне і поживне блюдо, яке можна подати на будь-яке свято.

  • Нежирна свинина – 500 г;
  • Опеньки – 500 г;
  • Лук – 2 шт .;
  • Паста томатна – 2 ст. л .;
  • Масло рослинне;
  • Часник – 3 шт .;
  • Майонез – 3 ст. л .;
  • сіль;
  • Коріандр мелений – щіпка;
  • Перець чорний горошком – 5 шт.

Як приготувати свинину з опеньками, щоб блюдо здивувало всіх своїм смаком і ароматом?

Опеньки очистимо від лісового сміття, відварити у воді з додаванням лимонної кислоти і солі приблизно 20 хв. Відкинемо на друшляк і дамо стекти зайвої рідини.

М’ясо промиємо у воді, поріжемо шматочками і викладемо на кухонний рушник, щоб просохла.

Розігріємо на сковороді олію і викладемо в нього подрібнену цибулю, пожарим до золотистого.

Введемо гриби і обсмажити 20-25 хв на середньому вогні, постійно помішуючи ложкою.

Зменшимо вогонь до мінімуму і викладемо на сковороду свинину.

Через 10 хв, як тільки м’ясо пустить сік, додамо томатну пасту, перемішати і протушкувати 10 хв.

Додамо всі спеції, знову перемішати і дамо протушкувати 5-7 хв.

Майонез змішаємо з подрібненим часником і присолити за смаком.

Додамо соус до грибів і м’яса, перемішати і протушкувати 3-5 хв.

Подаючи на стіл, страву можна прикрасити подрібненою зеленню кропу або зеленими листочками базиліку.

Свинина з опеньками і помідорами в сметанному соусі

Таке блюдо, як свинина з опеньками в сметані, зазвичай готується досить просто. Плюс даного страви в тому, що до нього не потрібно готувати гарнір.

  • Свинина – 700 г;
  • Опеньки – 500 г;
  • Помідори -2 шт .;
  • Болгарський перець – 2 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Сир твердий – 250 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сметана – 200 мл;
  • сіль;
  • Суміш мелених перців – 1 ч. Л .;
  • Вершкове масло;
  • Прованські трави – 1 ч. Л.

Щоб зробити свинину з опеньками в сметанному соусі, потрібно правильно слідувати рецептом покрокового приготування.

Свинину порізати порційними шматочками і відбити кухонним молотком з двох сторін. Кожен шматочок натерти спеціями, часником, тертим на дрібній тертці, і сметаною, даємо замаринувати 2 ч.

Опеньки проварити 15 хв в солоній воді, відкинути на друшляк і промити під проточною водою, дати добре стекти. Обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

Перець почистити від насіння і нарізати кільцями, порізати цибулю і помідори півкільцями.

На змащене маслом деко викласти шарами: м’ясо, цибуля, гриби, помідори, перець.

Зверху намазати шар сметани і посипати тертим на крупній тертці сиром.

Поставити в розігріту духовку на 1 год і випікати при температурі 180 ° C.

Свинина з помідорами і опеньками в духовці

Даний варіант приготування свинини з помідорами і опеньками припаде до
смаку всім любителям смачно і ситно поїсти.

  • М’якоть свинини – 800 г;
  • Опеньки – 500 г;
  • Лук порей – 2 стебла;
  • Вершки – 100 мл;
  • Помідори – 3 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Майонез – 3 ст. л .;
  • Масло рослинне;
  • сіль;
  • Чебрець і розмарин – по 1 гілочці;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Гриби добре промиваються, зрізаються нижні частини ніжок і відварюються 20 хв, відкидаються на друшляк.

У сковороду додається масло, розігрівається, вводяться гриби, а також гілочки чебрецю і розмарину. Обсмажується все протягом 15 хв на середньому вогні.

Додається порізаний кільцями цибулю порей і смажиться до золотистого відтінку.

Свинина нарізається на порційні шматки і відбивається з двох сторін. Змащується сіллю, перцем і викладається в форму для запікання.

Зверху кожен шматочок змащується майонезом, далі викладаються гриби (без розмарину і чебрецю), а також цибулю.

Викладаються порізані дольками помідори, все посипається натертим на тертці твердим сиром.

Зверху виливаються вершки, і форма відправляється в духовку на 40 хв.

Випікати свинину з помідорами і опеньками при температурі 190 ° C.

Свинина з картоплею і опеньками в духовці: як приготувати гриби з картоплею і м’ясом

Спробуйте приготувати свинину з картоплею і опеньками в духовці – блюдо вийде приголомшливо смачним.

  • Свинина – 600 г;
  • Опеньки – 400 г;
  • Лук – 2 шт .;
  • Майонез – 100 мл;
  • Сир – 200 г;
  • Масло пісне;
  • Суміш перців – 1 ч. Л .;
  • сіль;
  • Базилік сушений – 10 м

Свинина з опеньками і картоплею в духовці обов’язково сподобається всім членам вашої родини, а також запрошеним гостям.

Свинина ріжеться шматочками, солиться, перчить і перемішується з сухим базиліком.

Опеньки відварюються 20 хв в солоній воді, відкидаються на друшляк і промити в проточній воді.

Лук очищається від лушпиння, миється в воді і нарізають півкільцями.

Деко для випікання змащується маслом, а потім всі інгредієнти викладаються шарами: шматочки свинини, гриби, цибуля, зверху поливається майонезом.

Верхнім шаром натирається твердий сир на крупній тертці.

Запікається в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 60 хв.

Подається страва зі свіжим салатом з овочів або будь-яким іншим гарніром.