Гриби

Як приготувати лисички в мультиварці: рецепти приготування грибів з картоплею та іншими овочами

Лисички, приготовані в мультиварці будь-якої моделі, завжди виходять смачними і ароматними. Гриби можна доповнювати картоплею, гречкою, м’ясом, сметаною і томатами, що зробить страву більш поживним і корисним для всієї родини. Тому якщо у вас на кухні є така «помічниця», пропонуємо прості рецепти приготування лисичок в мультиварці.

У цій статті зібрані найпопулярніші і перевірені варіанти, як правильно приготувати лисички в мультиварці, щоб вся сім’я насолоджувалася смаком і ароматом улюблених і в той же час корисних плодових тел.

Лисички, смажені з цибулею в мультиварці

Для приготування смажених лисичок в мультиварці даними способом потрібно мінімум інгредієнтів, проте кінцевий результат вас приємно здивує.

  • 1 кг лисичок;
  • 400 г цибулі;
  • Масло рослинне;
  • Зелень петрушки;
  • Сіль і суміш мелених перців – за бажанням.

Гриби лисички, смажені в мультиварці, готуються досить просто і швидко, варто тільки прочитати покроковий рецепт.

  1. Для початку гриби після попередньої обробки слід відварити 15 хв., Відкинути на сито і дати стекти.
  2. У чашу мультиварки налити трохи олії, включити режим «Жарка» на 20 хв. і всипати лисички.
  3. При відкритій кришці обсмажити гриби і після сигналу додати порізаний півкільцями або кільцями ріпчасту цибулю.
  4. Посолити і перчити, перемішати і включити знову режим «Жарка» на 10 хв.
  5. Якщо масла в чаші залишилося мало, слід додати ще трохи.
  6. Після встановленого часу гриби викладають у глибоку тарілку і прикрашають подрібненою зеленню петрушки.

Тушкована картопля з лисичками, морквою і цибулею в мультиварці

Щоб трохи урізноманітнити перший рецепт, додайте в блюдо картопля. Тушкована картопля з лисичками в мультиварці буде хорошим доповненням до повсякденного меню вашої родини.

  • 800 г відварених лисичок;
  • 500 г картоплі;
  • За 3 моркви і цибулі;
  • Олія – ??для смаження;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ст. води;
  • 1 ч. Л. сушеного меленого часнику;
  • 1 шт. лаврового листа.

Картоплю потрібно гасити з лисичками в мультиварці за пропонованим покрокового опису.

  1. Відварені лисички наріжте шматочками і викладіть в чашу мультиварки, де вже на дно налито рослинне масло.
  2. Увімкніть режим «Жарка» і обсмажуйте гриби 20 хв., Поки з них не випарується вся рідина.
  3. Перекладіть гриби в окрему миску і приступайте до обсмажування цибулі і моркви, які попередньо повинні бути очищені і подрібнені.
  4. Для цього викладіть подрібнену моркву і цибулю в чашу мультиварки і, включивши режим «Жарка» або «Випічка» на 15 хв., Обсмажте до карамельного кольору.
  5. Викладіть овочі до грибів і відправте в мультіварочную чашу почищену і порізану тонкими брусочками картоплю.
  6. Долийте масло, присолите за смаком, поперчіть і приготуйте в режимі «Жарка» при закритій кришці 20 хв.
  7. У картоплю введіть гриби, морква, цибуля, досоліть за смаком, додайте воду, лавровий лист і мелений часник.
  8. Перемішайте, закрийте мультиварку і включіть режим «Гасіння» на 15 хв.
  9. Після сигналу дістаньте лавровий лист і викинете, а блюдо залиште в мультиварці на 10 хв., Щоб настоявся.
  10. Подавайте як гарнір до м’яса, або ж як самостійне блюдо.

Рецепт тушкованих в мультиварці лисичок з томатним соусом

Одним з улюблених грибних страв, приготованих в поєднанні з томатною пастою, багато хто вважає тушковані лисички в мультиварці, рецепт якого і пропонується.

  • 700 г відварених лисичок;
  • 4 головки цибулі;
  • Масло рослинне;
  • 100 г томатної пасти;
  • 1 ст. води;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Сіль за смаком;
  • За 2 шт. лаврового листа і запашного перцю;
  • 3 ст. л. рубаної зелені.

Лисички, тушковані в мультиварці з томатною пастою, готуються по етапах:

  1. Гриби нарізати слайсами, цибулю півкільцями, все разом викласти в мультиварку, де вже налито 50 мл рослинного масла.
  2. Включити режим «Жарка» або «Гасіння» на 20 хв., І при регулярному помішуванні обсмажити вміст.
  3. Всипати борошно, сіль, ввести лавровий лист і перець, влити воду і перемішати.
  4. Включити на панелі режим «Гасіння» і виставити час на 15 хв.
  5. Після того, як прозвучить сигнал, відкрити кришку, посипати зеленню і знову закрити на 10 хв.
  6. Блюдо, приготоване цим способом, можна подавати з картопляним пюре або відвареним рисом.

Лисички з цибулею і кошторисної, приготовані в мультиварці «Редмонд»

Наступний рецепт приготування лисичок пропонується в мультиварці «Редмонд». Ця «помічниця» доступна практично кожної господині в сучасному світі.

  • 700 г відварених грибів;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 3 головки цибулі;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Масло рослинне;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 г сиру;
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Ре
цепт приготування лисичок в сметані в мультиварці описаний по етапах:

  1. Включити мультиварку в режим «Мультіповар», вибравши температуру 100 ° С і час приготування 60 хв.
  2. Налити стільки масла, щоб воно покрило дно чаші.
  3. Часникові часточки і цибулю очистити, нарізати кубиками і висипати в чашу.
  4. Перемішати і смажити, не закриваючи кришку, близько 10 хв.
  5. Гриби порізати шматочками, викласти в мультиварку, перемішати і закрити кришку.
  6. Залишити на 30 хв., Відкрити кришку на 5 хв., Щоб грибна рідина трохи випарувалася.
  7. Всипати борошно, сіль, перець, швидко перемішати, влити сметану і знову перемішати.
  8. Закрити кришку на 10 хв., Натерти сир на дрібній тертці і всипати в мультиварку, не перемішуючи вміст.
  9. Після автоматичного відключення програми блюдо можна подавати до столу.

Гречка з лисичками, морквою і цибулею в мультиварці

Гречка, приготована з лисичками в мультиварці – відмінний варіант ситного і смачного страви для повсякденного меню, особливо в сезон збору грибів.

  • 500 г гречки;
  • 400 г очищених грибів;
  • По 1 моркви і ріпчастої цибулі;
  • Масло рослинне;
  • 500 мл води;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Приготування лисичок в мультиварці з додаванням гречаної крупи не займе багато часу, адже «домашня помічниця» практично зробить все сама.

  1. Цибулю і моркву очищають, обполіскують водою і дрібно подрібнюють.
  2. У чашу наливають масло, щоб воно покрило дно, включають програму «Жарка» і обсмажують овочі 10 хв.
  3. Вводять порізані кубиками лисички, сіль і спеції, перемішують і в режимі «Жарка» продовжують процес ще 10 хв.
  4. Відключають програму, всипають добре промиту гречку, наливають води, щоб покрила крупу.
  5. Включають програму «Гречка» або «Крупи» (все залежить від моделі мультиварки), і готують до закінчення роботи.
  6. Після сигналу ретельно перемішують і подають як самостійну страву з овочевою нарізкою.

Яловичина з лисичками і томатною пастою в мультиварці: рецепт з фото

Яловичина з лисичками, приготована в мультиварці, виходить дуже соковитою, ситної і ароматною. До такої страви як гарнір подають тільки салати зі свіжих овочів.

  • 500 г яловичини;
  • 700 г маринованих лисичок;
  • 1 ст. води;
  • 50 мл томатної пасти;
  • Сіль і рослинне масло;
  • За 1 шт. моркви і цибулі;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 100 мл сметани.

Пропонований рецепт з фото приготування лисичок в мультиварці з яловичиною допоможе молодим господаркам впоратися з процесом:






Рис з лисичками, морквою і цибулею, приготований в мультиварці

Приготовлені в мультиварці лисички з рисом – просте і недороге частування для всіх домочадців. З цим процесом впорається навіть початківець кулінар. А поєднання рису, грибів і овочів сподобається всім без винятку.

  • 400 г пропареного рису;
  • 1 л води (окріп);
  • 400 г відварених лисичок;
  • 4 моркви;
  • 3 цибулини;
  • Масло рослинне;
  • 1,5 ч. Л. солі;
  • 1 пучок зелені петрушки.

Рецепт приготування грибів лисичок в мультиварці описаний простими етапами.

  1. Очистити моркву і цибулю, помити і довільно подрібнити.
  2. Налити в мультиварку масло, щоб покривало дно, і викласти овочі.
  3. Порізати лисички, ввести в моркву і цибулю, перемішати, включити на панелі програму «Жарка» або «Випічка» і виставити час 40 хв.
  4. За цей час вміст мультиварки потрібно 2-3 рази перемішати.
  5. До овочів додати промитий рис, рубану зелень, сіль і перемішати.
  6. Залити окропом, закрити кришкою і виставити програму «Крупи» або «Каші» на 30 хв.
  7. Після звукового сигналу залишити рис з лисичками на підігріві ще на 10 хв.

Лисички з картоплею і куркою: рецепт для мультиварки

Рецепт, який описує приготування в мультиварці лисичок з картоплею і куркою – простий, смачний і доступний за інгредієнтами. З процесом приготування зможе впоратися навіть кулінар без певних навичок.

  • 500 г курячої грудки;
  • 500 г відварених лисичок;
  • Масло рослинне;
  • За 2 моркви і головки цибулі;
  • 300 г картоплі;
  • 4 ст. л. сметани;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю.

Як правильно приготувати в мультиварці картоплю з лисичками і м’ясом, покаже покроковий опис рецепта, яке зовсім неважко запам’ятати.

  1. Курячі грудки нарізати кубиками, подрібнити таким же чином цибулю, моркву, гриби і картопля.
  2. У чашу мультиварки влити трохи олії, включити програму «Жарка» на 10 хв., Всипати цибулю і обсмажити.
  3. Додати м’ясо, гриби, картопля і морква, всипати сіль і перець, ввести сметану.
  4. Перемішати, влити 1 ст. води і включити режим «Гасіння» на 40 хв.

Картопля з лисичками і майонезом в мультиварці

Гриби лисички з картоплею, тушковані в мультиварці з майонезом – особливе блюдо, яким можна пригощати і в свята. А разнообразив ним домашнє меню, ваші близькі будуть часто просити приготувати його знову. Поєднання грибів, картоплі і майонезу зробить блюдо неповторним за смаком і ароматом.

  • 1 кг картоплі;
  • 700 г відварених лисичок;
  • 4 головки цибулі білого;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 150 мл майонезу;
  • Масло рослинне;
  • Сіль за смаком;
  • 200 г плавленого сиру;
  • Спеції – за бажанням;
  • 3 ст. л. рубаної зелені кропу або петрушки.

Рецепт приготування лисичок в мультиварці описаний нижче. Головне дотримуватися етапів, щоб вийшло смачне і ситне блюдо.

  1. Картоплю очистити, добре промити в воді і нарізати великими слайсами.
  2. З цибулин зняти верхній шар, порізати півкільцями.
  3. У чашу мультиварки налити невелику кількість масла і висипати картоплю.
  4. Перемішати і всипати цибулю, порізані кубиками лисички і роздавлений часник, заправити сіллю за смаком, поперчити.
  5. Влити майонез, перемішати, зверху посипати нарізаною зеленню та спеціями (за своїм бажанням), закрити кришку.
  6. Включити на обладнанні програму «Жарка» або «Випічка», встановити час на 60 хв.
  7. За цей час слід 2-3 рази перемішати картоплю з грибами.
  8. Після сигналу відкрити кришку, всипати тертий на дрібній тертці плавлений сир, закрити кришку і залишити в режимі «Випічка» на 10 хв.
  9. Смачна картопля з лисичками і майонезом відмінно буде поєднуватися з смаженим м’ясом, а також з салатом зі свіжих овочів або консервованими огірками.