Гриби

Як приготувати грибний паштет з опеньків на зиму: фото, рецепти приготування закусок з грибів

Кожна господиня намагається балувати своїх рідних вишуканими стравами з грибів. Однак для цього варто восени багато потрудитися і зробити всі необхідні заготовки. Сьогодні консервованими огірками та помідорами нікого вже не здивувати. Але ось ситним паштетом з лісових опеньків це зробити вдасться. Щоб збагатити і зробити смак заготовки насиченим, в неї додають прованські трави, спеції і овочі.

Щоб зробити грибний паштет з опеньків на зиму безпечним для вас і ваших близьких, слід підготувати кришки і банки по 0,5 л, які обов’язково потрібно простерелизовать. Цей процес можна зробити в звичайній каструлі, мікрохвильової печі, духовці або мультиварці. Стерилізація допоможе паштету не зіпсувати і збереже його на тривалий время.Рецепти приготування паштету з опеньків досить різноманітні, однак у підсумку завжди виходить ідеальна бутербродна маса. Грибна закуска рівномірно і легко намазується на тости або різаний білий батон. Для додання красивого кольору в блюдо додається морква. А ось солі і цукру потрібно додавати мінімальну кількість, щоб надлишок не зіпсував грибний смак. У разі, коли паштет не готується на тривалий термін, то оцет краще не додавати. Однак якщо заготовка призначена для тривалого зберігання, тоді оцет обов’язково вводять в якості консерванту і стабілізатора смаку.

Варто сказати, що паштет з опеньків в багатьох ресторанах світу користується популярністю: його використовують для намазування на фігурні крекери або квадратики хліба на фуршетах і імпровізованих чайних церемоніях. Пропонуємо кілька цікавих рецептів грибного паштету з опеньків, які зможе зробити навіть починаюча господиня.

Як зробити паштет з маринованих опеньків

Паштет з маринованих опеньків відмінно підходить в ролі закуски, яку подають в холодному вигляді. Крім того він відмінно поєднується з супами, другими стравами і гарнірами. Але цей варіант паштету не придатний для тривалого зберігання.

  • Опеньки мариновані – 500 г;
  • Лук – 2 шт .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Сир – 100 г;
  • Сметана – 3 ст. л .;
  • сіль;
  • Перець мелений чорний;
  • Вершкове масло;
  • Зелень петрушки і кропу.

  1. Опеньки викласти в друшляк, промити і дати стекти.
  2. Яйця відварити 10 хв в підсоленій воді, остудити, почистити і порізати навпіл.
  3. Лук очистити від шкірки, розрізати на кілька частин.
  4. Опеньки, яйця, цибуля і твердий сир перемолоти на м’ясорубці. Для більш однорідної консистенції масу слід пропустити через м’ясорубку 2 рази.
  5. У суміш ввести сметану, розм’якшене масло, посолити, поперчити і ретельно збити віночком.
  6. Паштет викласти в салатницю, притрусити подрібненою зеленню і поставити на стіл.

Як приготувати паштет з осінніх грибів опеньків з майонезом

Грибний паштет з осінніх опеньків можна зробити з майонезом. Закуску можна подавати на стіл до будь-якого свята, так як вона виходить ароматною і смачною.

  • Опеньки – 1 кг;
  • Морква – 3 шт .;
  • Лук – 3 шт .;
  • Майонез – 300 мл;
  • Оцет 9%;
  • Масло рослинне;
  • Сіль – 1,5 ст. л .;
  • Цукор – 3 ч. Л .;
  • Перець мелений чорний – 1 ч. Л.

Щоб знати, як правильно приготувати паштет з опеньків з майонезом, потрібно дотримуватися покрокового рецепта.

  1. Опеньки очищають від забруднення, промивають у воді і перекладають в каструлю. Заливають водою так, щоб гриби повністю були покриті, і варять на середньому вогні 20 хв. Відкидають на друшляк і дають стекти.
  2. Лук очищають, миють під краном, подрібнюють і обсмажують в олії до м’якого стану.
  3. Очищають морква, миють, труть на тертці і додають до цибулі, обсмажують 10 хв на середньому вогні.
  4. Опеньки перемелюють за допомогою блендера, потім таким же чином подрібнюють овочі.
  5. Все викладають в глибокий сотейник, присаливают, перчать і млоять 10 хв.
  6. Вводять майонез, цукор і тушкують 15 хв на повільному вогні з відкритою кришкою.
  7. Розкладають в банки по 0,5 л, вливають по 1 ст. л. оцту, прикривають металевою кришкою і стерилізують в киплячій воді 40 хв. Під банки краще покласти невеликий рушник, щоб вони не полопалися.
  8. Закочують металевими кришками або закривають тугими капроновими, перевертають і загортають ковдрою до повного охолодження.
  9. Виносять у підвал для тривалого зберігання або залишають в холодильнику.

Грибна консервація: паштет з опеньків з часником на зиму

Консервація паштету з опеньків з часником – простий варіант приготування, який можна буде використовувати для гострих закусок, намазуючи на тарталетки.

  • Опеньки – 1,5 кг;
  • Лук – 2 шт .;
  • Морква – 3 шт .;
  • Часник – 10 часточок;
  • Масло рослинне;
  • сіль;
  • Оцет 9%.

Паштет з опеньків на зиму з часником готується за наступним рецептом.

  1. Гриби чистимо, промиваємо, відварюємо у воді з додаванням солі і лимонної кислоти протягом 20 хв. Викладаємо на сито, даємо стекти зайвої рідини і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  2. Цибулю і моркву очищаємо, моєму під краном і подрібнюємо. Смажимо разом на сковороді до готовності моркви, приблизно 15 хв.
  3. З’єднуємо гриби і овочі, додаємо 1 ст. води і тушкуємо, поки не випарується рідина.
  4. Очищаємо часник, вводимо в сотейник, де нудилися гриби, цибулю і моркву, Томім все разом ще 5 хв.
  5. Даємо масі охолонути, подрібнюємо в блендері або прокручуємо через м’ясорубку, присаливаем за смаком і перемішуємо.
  6. Розкладаємо паштет по стерилізованих банках розміром 0,5 л, вливаємо по 1 ст. л. оцту і прикриваємо металевою кришкою.
  7. Стерилізуємо в киплячій воді 40 хв, закриваємо тугими пластмасовими кришками, утеплюємо в ковдрі і даємо охолонути.
  8. Після охолодження виносимо в підвал для зберігання.

Як зробити паштет з ніжок опеньків

Традиційно опеньки маринують або солять цілими, а ось з зламаних капелюшків і з ніжок опеньків роблять паштет. Така заготовка зможе урізноманітнити ваше повсякденне меню і забезпечить повноцінне харчування всієї сім’ї.

Як зробити паштет з опеньків, слідуючи покроковому приготування рецепту цієї заготовки?

  • Ніжки опеньків – 1 кг;
  • Морква – 2 шт .;
  • Лук – 2 шт .;
  • сіль;
  • Масло рослинне;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Оцет – 50 мл;
  • Перець червоний і чорний мелений – по? ч. л .;
  • Зелень петрушки – 1 пучок.








Грибний паштет з опеньків з цибулею

Як приготувати грибний паштет з опеньків з цибулею, щоб взимку він радував усіх членів вашої родини неповторним смаком?

  • Опеньки – 2 кг;
  • Лук – 10 шт .;
  • Масло рослинне;
  • Лимонний сік – 6 ст. л .;
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком?

Рецепт паштету з опеньків на зиму в цьому варіанті готується з лимонним соком, що зробить закуску більш вишуканою.

  1. Відварити очищені опеньки, пропустити їх разом з очищеним цибулею через м’ясорубку.
  2. Обсмажити масу на маслі 30 хв на середньому вогні, посолити, поперчити і влити лимонний сік, перемішати.
  3. Розподілити по банкам, простерилізувати 40 хв у киплячій воді, закатати і охолодити. При стерилізації під банки покласти кухонний рушник, щоб скло від високу температуру не полопалися.

Рецепт паштету з опеньків з овочами

Пропонуємо ознайомитися ще з одним рецептом паштету з опеньків – представлені фото з покроковим описом допоможуть візуалізувати процес приготування.

  • Опеньки – 1,5 кг;
  • Томати – 3 шт .;
  • Лук – 3 шт .;
  • Морква і болгарський перець – по 3 шт .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль – 1,5 ст. л .;
  • Цукор – 4 ч. Л .;
  • Оцет 9%;
  • Олія соняшникова.

Отже, як приготувати смачний паштет з грибів опеньків з овочами?

  1. Відварені 20 хв у підсоленій воді опеньки відкинути на сито, дати добре стекти і перемолоти на м’ясорубці.
  2. Очистити всі овочі, подрібнити і посмажити на олії 15 хв на повільному вогні.
  3. Пропустити через м’ясорубку, з’єднати з сіллю, цукром і грибами.
  4. Перемішати і смажити на сковороді ще 20 хв.
  5. Розкласти в банки, влити по 1 ст. л. оцту, прикрити кришками і стерилізувати на повільному вогні 60 хв.
  6. Закатати, дати повністю охолонути і винести в льох.

Приготування паштету з опеньків з квасолею

Паштет з грибів опеньків з квасолею буде до смаку нагадувати печінкову закуску. Тому дотримуючись даного рецепта, ви будете знати, як правильно приготувати паштет з опеньків на зиму. У цьому варіанті краще використовувати червону квасолю, яка додасть закусці красивий колір. Крім того, її краще відварити заздалегідь, так як цей інгредієнт готується досить довго.

  • Опеньки – 1 кг;
  • Квасоля червона відварна – 400 г;
  • Лук – 3 шт .;
  • Масло рослинне;
  • Сіль і перець мелений чорний;
  • Прованські трави – 1 ч. Л .;
  • Оцет 9% – 50 мл.
  1. Опеньки чистимо від лісового сміття, відварюємо в підсоленій воді 20 хв, відкидаємо на сито або друшляк, обсмажуємо 15-20 хв до випаровування рідини.
  2. Лук очищаємо, подрібнюємо і смажимо окремо на сковороді з додаванням олії до м’якої консистенції.
  3. Подрібнюємо в блендері всі продукти: гриби, цибуля і квасоля.
  4. Присолюємо і перчимо до смаку, вводимо прованські трави, добре розмішуємо і викладаємо в сковороду з маслом. Смажимо 20 хв на середньому вогні, безупинно при цьому помішувати.
  5. Вливаємо оцет, перемішуємо, розкладаємо в банки і ставимо на 40 хв для стерилізації в гарячу воду. Під банки в воду слід покласти рушник, щоб вони не лопнули.

Закриваємо поліетиленовими кришками, даємо повністю охолонути і ставимо в холодильник.