Гриби

Як приготувати білі гриби в мультиварці: рецепти з фото, тушковані, смажені і сушені боровики

Готувати білі гриби в мультиварці просто тільки на перших погляд. Насправді боровики досить примхливі і за смаком їжа може не відповідати очікуванням. Тому пропонуємо рецепти приготування білих грибів в мультиварці, дотримуючись яких можна з успіхом підкорити навіть неприступні вершини сучасного кулінарного мистецтва. Прочитайте інформацію про те, як приготувати білі гриби в мультиварці, які продукти можна використовувати як доповнення. Сподіваємося, що сготовленное блюдо з білих грибів в мультиварці не розчарує і стане постійним гостем на вашому сімейному столі. Всі рецепти приготування білих грибів в мультиварці протестовані і ретельно проінспектовані на відповідність загальноприйнятим органолептичними параметрами. Це зроблено для того, щоб приготування білих грибів в мультиварці по запропонованим розкладками і способам кулінарної обробки боровиків не принесло розчарувань і гіркоти за марно зіпсовані продукти.

Рецепт приготування супу з свіжих білих грибів в мультиварці

Складові:

  • Білі гриби свіжі – 600 г
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль, чорний перець, лавровий лист за смаком






Смажені білі гриби в мультиварці

склад:

  • Білі гриби – 500 г
  • Картопля – 8 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • сіль
  • Чорний перець
  • Петрушка за смаком

Щоб приготувати смажені білі гриби в мультиварці, на сковороді на вершковому маслі обсмажити нашатковану цибулю до золотистого кольору, потім перекласти його в варильну чашу мультиварки. Додати гриби, нарізані четвертинками, картопля, нарізаний великими кубиками, і залити 2 склянками води. Додати сіль, перець і встановити таймер на 40 хвилин в режим Гасіння. Перед подачею на стіл прикрасити блюдо петрушкою.

Другий рецепт смажених білих грибів.

продукти:

  • 500 г білих грибів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 100 г сметани
  • сіль

Час приготування – 40 хв. Гриби і цибулю очистити і нарізати. У чашу мультиварки влити трохи рослинного масла, покласти гриби, встановити режим Випічка на 40 хв. Через 20 хв покласти до грибів цибулю, перемішати і продовжувати готувати в тому ж режимі. Ще через 10 хв додати сметану, перемішати і готувати до сигналу, не закриваючи кришку мультиварки і періодично помішуючи гриби, щоб випарувалася зайва рідина.

Тушковані білі гриби в мультиварці

продукти:

  • 300 г білих грибів
  • 1 цибулина
  • рослинна олія
  • вершки
  • Зелена цибуля
  • гвоздика
  • сіль
  • чорний мелений перець

Час приготування – 40 хв. Щоб приготувати тушковані білі гриби в мультиварці, цибулю почистити, помити, подрібнити. Гриби почистити і нарізати скибочками. Покласти в чашу мультиварки і відварити в режимі Гасіння до готовності. Відкинути гриби на друшляк, дати воді стекти. Гриби повернути в чашу мультиварки, додати цибулю, масло і обсмажити в режимі Випічка 15 хв. Потім влити вершки, додати подрібнену зелену цибулю, гвоздику і проварити ще 5 хв в тому ж режимі.

Білі гриби з вершками.

продукти:

  • 500 г білих грибів
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл вершків
  • 1 ч. Л. цедри лимона
  • 3 ст. л. тертого сиру
  • чорний мелений перець
  • тертий мускатний горіх
  • сіль

Час приготування – 15 хв. Гриби і часник почистити, помити і нарізати. У чашу мультиварки влити олію, покласти гриби і обсмажити в режимі Випічка 10 хв. Додати часник, вершки, лимонну цедру, перець, сіль, мускатний горіх.

Зверху посипати сиром і готувати ще 5 хв в тому ж режимі.

Білі гриби з картоплею в мультиварці «Редмонд»

Щоб приготувати білі гриби з картоплею в мультиварці «Редмонд», візьмемо такі компоненти:

  • 6 бульб картоплі
  • гриби
  • 1/2 склянки сметани
  • сіль

У чашу мультиварки покласти нарізані гриби, посолити і готувати в режимі «Гасіння» протягом 1 години. Додати нарізану картоплю, сметану, досолити. Готувати в режимі «Плов» до сигналу.

Тушковані білі гриби з картоплею.

склад:

  • 500 г білих грибів
  • 5 картоплин
  • 2 цибулини
  • 4 столові ложки тертого сиру (будь-якого)
  • зелень (будь-яка)
  • рослинна олія
  • спеції (будь-які)
  • 100 мл води
  • сіль

Гриби вимийте і наріжте на шматочки. Картопля очистіть і наріжте кубиками, цибулю наріжте півкільцями. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, встановіть режим «Випічка» і обсмажуйте цибулю до золотистого кольору, потім додайте нарізані гриби і обсмажуйте їх разом з цибулею. Посоліть, додайте спеції і готуйте 20 хв., Злегка помішуючи. Потім додайте картоплю, влийте воду, ще раз посоліть і додайте спеції. Готуйте в режимі «Гасіння» 40-50 хв. Після сигналу розкладіть блюдо по тарілках, посипте зверху тертим сиром і подрібненою свіжою зеленню.

Білі гриби з картоплею.

компоненти:

  • Картопля – 500 г
  • Гриби свіжі – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло топлене – 3 столові ложки
  • Молоко – 2/3 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Перець мелений і сіль – за смаком

Гриби відварити до напівготовності в підсоленій воді звичайним способом, відвар злити, а гриби дрібно нашаткувати. Окремо на плиті відварити картоплю в шкірці до напівготовності, охолодити, почистити і нарізати тонкими кружечками. Цибулю почистити, нарізати кільцями і обсмажити в маслі. У змащену розтопленим маслом чашу пароварки викласти половину картоплі, на нього покласти шар грибів і смаженої цибулі, потім знову шар залишився картоплі. Кожен шар посолити і поперчити. Укладені овочі залити гарячим молоком і сметаною. Включити пароварку і готувати страву на пару.

Голубці зі свіжими білими грибами.

компоненти:

  • Капуста – 500 г
  • Гриби свіжі – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – ??4 столові ложки
  • Яйця, зварені круто – 2 шт.
  • Сир тертий – 3 столові ложки
  • Сметана – 1 стакан
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Сіль і перець мелений – за смаком

Гриби почистити, добре промити, нашаткувати. Цибулю почистити і дрібно нарізати, потім гриби з цибулею обсмажити в маслі протягом 10 хвилин, викласти в миску, додати рубані яйця і зелень, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Капустяне листя пропарити в пароварці і зачистити товсті черешки. На кожен капустяний лист покласти порцію приготованого фаршу і загорнути конвертиком. Підготовлені голубці скласти в чашу пароварки, залити сметаною, змішаної з тертим сиром, і гарячою підсоленою водою. Включити пароварку і готувати голубці на пару.

Білі гриби з картоплею.

Складові:

  • 1 1/2 кг білих грибів (свіжих)
  • 3 картоплини (великі)
  • 1 цибулина
  • 4 1/2 столових ложок рослинного масла
  • спеції (будь-які)
  • сіль

Свіжі гриби очистіть і добре промийте. Відваріть протягом 25-30 хвилин, воду злийте. Залийте свіжою водою і варіть ще 15 хвилин. Готові гриби наріжте невеликими шматочками. Картопля почистіть, наріжте кубиками, цибулю – півкільцями. У чашу мультиварки налийте олію. Увімкніть режим «Підігрів», коли масло закипить, покладіть гриби і цибулю. При відкритій кришці виставите режим «Випічка». Додайте до грибів картоплю, посоліть, поперчіть. Увімкніть режим «Звичайний». Кришку залиште відкритою, щоб волога вільно випаровувалася з грибів. В кінці приготування виставите режим «Випічка».

Мариновані білі гриби в мультиварці

З використанням маринованих білих грибів в мультиварці можна приготувати смачний розсольник.

Складові:

  • Білі гриби мариновані – 1 банка
  • картопля – 3-4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • огірки солоні – 4 шт.
  • рис – 1 мерочний стакан від мультиварки
  • вода – 1,5 л
  • масло рослинне для смаження – 2 ст. л.
  • лавровий лист – за смаком
  • перець мелений червоний – за смаком
  • приправа – за смаком
  • зелень свіжа – за смаком
  • сіль

Наріжте цибулю і моркву, встановіть таймер на 15 хвилин і обсмажте на олії в режимі «випічка» при закритій кришці. Дочекайтеся завершення роботи програми. Мультиварку вимкніть. Наріжте кубиками солоні огірки, додайте до овочів і готуйте в режимі «випічка» 2-3 хвилини. Мультиварку вимкніть. Наріжте картоплю кубиками, промийте рис в теплій воді, покладіть картоплю і крупу в мультиварку. Долийте води до верхньої позначки, посоліть, поперчіть за смаком, додайте спеції, готуйте в режимі «гасіння» або «суп» 1 годину. За 10 хвилин до закінчення роботи програми відкиньте гриби на друшляк, дайте стекти маринаду. Покладіть в мультиварку зелень і гриби. Дайте розсольнику настоятися при закритій кришці 10-15 хвилин. Подайте зі свіжою зеленню.

Сушені білі гриби в мультиварці

склад:

  • 100 г сушених білих грибів
  • 300 г квашеної капусти
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сметана
  • зелень
  • спеції

Перед тим, як готувати сушені білі гриби в мультиварці, їх потрібно вимити і покласти в воду на 3-4 години, потім гриби вийняти і пошінковать. Воду, в якій вони замочували, процідити. Очистити і нашаткувати цибулю і моркву, морквину можна також натерти на тертці. Якщо капуста різка, її можна промити в воді. В мультиварці на режимі «Жарка» або «Випічка» розпустити масло і обсмажити в ньому борошно при помішуванні до золотистого кольору, додати цибулю та моркву і обсмажувати хвилин 10, помішуючи. Потім викласти в піджарку гриби, капусту, спеції, залити грибний водою, при необхідності додати ще води і виставити режим «Суп» на 40 хвилин. Солити в кінці, оскільки через капусту є небезпека пересолити.

Ледачі щі з білими грибами.

склад:

  • 100 г солоних білих грибів або 30 г сушених
  • 500 г квашеної капусти
  • 200 г свинини
  • 2 цибулини
  • сіль

Солоні гриби промити, сушені – замочити на 3 години в кип’яченій воді, потім промити і нарізати. Воду можна при бажанні процідити і використовувати в супі. Якщо капуста різка на смак, промити. М’ясо промити і нарізати довільно. У мультиварку покласти м’ясо, капусту, нарізані гриби, нашатковану цибулю, залити водою в бажаному обсязі і готувати в режимі «Суп» 1 годину. Солити в кінці, оскільки і капуста квашена, і гриби солоні. Подавати зі сметаною і зеленою цибулею.

Подивіться рецепти приготування білих грибів в мультиварці з фото, де показані варіанти сервіровки готових страв.