Гриби

Салати з печерицями та мовою: рецепти смачних страв

Салати з мовою і печерицями люблять все, навіть справжні гурмани, адже вони не тільки смачні, але і дуже ситні. Взагалі таке поєднання компонентів є делікатесним і дозволяє на їх основі створювати масу прекрасних святкових страв, варто лише проявити фантазію. Салати з мовою і печерицями стануть гордістю будь-якого, навіть самого розкішного столу і своєрідною візитною карткою господині. Нижче наведені рецепти таких салатів, приготувати які під силу навіть новачкові кулінарної справи.

Салат з яловичим язиком, яйцями і печерицями

складові

  • ? яловичого мови
  • 3 відварені яйця
  • 200 г свіжих печериць
  • 2 мариновані огірки
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 4 зубчики часнику
  • 200 г сиру
  • 20 г зелені кропу
  • 150 г майонезу
  • 70 г сметани
  • сіль, мелений чорний перець




Викладати салат шарами, змащуючи майонезом:

  1. 1-й шар – мова,
  2. 2-й – огірки,
  3. 3-й – тертий сир,
  4. 4-й – обсмажена морква з цибулею,
  5. 5-й – печериці,
  6. 6-й – цибуля,
  7. 7-й – яйця,
  8. 8-й шар – рубана зелень.

Салат поставити в холодильник на 30 хвилин.

Салат з яловичим язиком, печерицями та іншими компонентами, подають холодним, для цього витримуючи його в холодильнику не менше 30 хв.

Салат з вареним мовою, шинкою і печерицями

складові

  • варений язик – 50 г
  • варена шинка – 40 г
  • м’ясо курчати – 30 г
  • печериці – 25 г
  • салатна гірчична заправка – 30 г
  • зелень, сіль

Салат з мовою, шинкою, курчам і печерицями користується великим успіхом у всіх, хто любить поєднання м’яса і грибів. Ця страва не тільки смачне, але і дуже поживне. Гості вже точно не залишаться голодними, якщо господиня поставить на стіл це делікатесне страва!

Варений язик, шинку, м’ясо курчати, варені гриби нарізати соломкою. Посолити і полити салатною заправкою.

Готовий салат викласти гіркою в салатник і прикрасити зеленню петрушки.

Салат з мови з маринованими печерицями

складові

  • відварний язик – 250 г
  • філе вареної курки – 150 г
  • мариновані печериці – 1 стакан
  • корінь селери (варений) – 1 шт.
  • майонез – 0,75 склянки
  • сметана – 0,5 склянки
  • сіль, перець, лимонний сік

Наступний рецепт салату з мовою і печерицями допоможе впоратися із завданням – чим порадувати сім’ю в вихідний день, або чим здивувати раптово прийшли гостей.Готовітся він досить швидко, а результат виходить вище всяких похвал.

Відварний язик, філе курки, селера і гриби нарізати смужками. Майонез змішати зі сметаною, додати лимонний сік, перець, сіль, залити сумішшю приготовані продукти і обережно перемішати.

Салат з мови з печерицями та маринованими огірками

складові

  • 300 г відвареного язика
  • 150 г вареного філе курки
  • 200 г маринованих шампіньйонів
  • 2 невеликих маринованих огірка
  • 3/4 склянки майонезу
  • 1/2 склянки сметани
  • 1 лимон, сіль, перець

Салат з язиком і печерицями та огірками можна приготувати на обід в якості другої страви, адже компоненти, що входять до його складу досить ситні і поживні. Крім того, це блюдо має приємний смак з легкою кислинкою, тому сподобається і дітям, і дорослим.

  1. Відварний язик, філе курки, гриби нарізати смужками.
  2. Майонез змішати зі сметаною, додати натертий на крупній тертці лимон, сіль, перець.
  3. Залити цією сумішшю приготовані продукти і обережно перекласти в приготовлену посуд.

Салат з курчам, мовою і сирими печерицями

складові

  • 200 г філе курчати
  • 200 г мови
  • 200 г шинки
  • 300 г печериць
  • 50 г столової гірчиці
  • 20 г оцту
  • 50 г рослинного масла
  • чорний перець, сіль за смаком

Деякі господині роблять цей салат з сирими печерицями та мовою, якщо вони звичайно свіжі, інші ж вважають за краще їх відварювати або обсмажувати. В даному рецепті присутні відварні шампіньйони.

Філе курчати, мова, шинку, свіжі гриби нарізати соломкою, посолити, поперчити. Заправити салат оцтом, змішаним з рослинним маслом і гірчицею.

Салат з м’ясом, мовою, печерицями та овочами

складові

  • м’ясо (готове) – 20 г
  • окіст або рулет – 10 г
  • мова – 10 г
  • буряк і огірки солоні – по 10 г
  • печериці мариновані – 20 г
  • яйце -? шт.
  • майонез або гірчична заправка – 30 г
  • зелень

Відварене м’ясо і мова, окіст або рулет, відварну буряк, очищені від шкірки огірки і гриби нарізати кубиками. Продукти з’єднати і заправити майонезом або гірчичною заправкою. Прикрасити зеленню і яйцем.

Салат з мови з печерицями та селерою

складові

  • 500 г відвареного язика
  • 100 г кореня селери
  • 100 г солоних шампіньйонів
  • 40 г оцту
  • 50 г рослинного масла
  • 1 яйце, зелень

Телячий або яловичий язик ретельно промити, поскоблить ножем, і зварити в підсоленій воді з прянощами. Зварений мову вийняти з бульйону, облити холодною водою і відразу ж очистити. Мова нарізати тонкими скибочками. Окремо зварити коріння селери і нарізати їх кубиками. Гриби подрібнити, змішати з мовою, полити оцтом і олією. Посипати зеленню петрушки і рубаним яйцем. Цей салат можна заправи
ти майонезом.