Гриби

Салати з грибами печерицями, свіжими, солоними і маринованими огірками: рецепти смачних страв


Салати – це страви, що вимагають значних витрат часу на підготовку і приготування, тому що вони мають на увазі змішування декількох продуктів. Тому такі закуски є в своїй більшості урочистими стравами. Особливо в тих випадках, коли мова заходить про грибних салатах, доповнених свіжим або маринованим огірком.

Салат з печерицями, солодким перцем та огірками

Почати пропонується з самого простого, нехитрого рецепту – салату з печерицями та свіжим огірком. Готувати його легко. Підійде він, коли необхідно швидко приготувати перекус.

Слід купити в супермаркеті наступні складові:

  • 0,6 кг грибів;
  • 2 великих огірка;
  • 2 солодких перцю;
  • трохи сушеного кропу;
  • кропова зелень – кілька гілочок;
  • 1 зубок часнику;
  • пара столових ложок йогурту;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сіль, перець, винний оцет.

Страву можна готувати з прожарених або не пройшли теплову обробку печериць. Якщо обраний другий варіант, то слід все складові некрупно розрізати довільним чином, цибулю можна на хвилин 15 замочити в оцті для маринаду. Далі все об’єднати і вимішати, а після залити соусом з йогурту, подрібненої зелені, часнику і спецій.

Вважаючи, що салат зі смаженими печерицями, перцем та огірками вийде вдаліше, потрібно пережарити розрізані печериці на сильному вогні не більше 5 хв., Посипати сухим кропом. Виконати описані вище маніпуляції з остудженому грибами (залити йогуртовій сумішшю і приправити спеціями).

Салат з печерицями, сиром, огірком і сметаною

Простий шампіньйонний салат з соусом з вареного жовтка може стати смачним ласощами на столі. Він легкий і приємний на смак, правда, вимагає трохи більше часу на підготовку інгредієнтів, ніж первинний варіант.

А складається з:

  • 200 г цибулин;
  • 1/3 кг печериць;
  • 160 г огірків;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 3 варених яєць;
  • 200 г сметани;
  • 150 г тертого сиру;
  • 0,5 зубки часнику;
  • Спецій за особистим бажанням.

Приготування даного салату з підсмаженими печерицями та свіжими огірками слід почати з обсмажування на маслі розрізаного кубиком лука. Не треба робити сильне нагрівання, досить самого малого. Коли цибулина набуде золотистого відтінку, потрібно всипати промиті, очищені й розрізані в довільній формі гриби.

Нехай вони прожаряться разом ще деякий час, поки не стане відчуватися насичений густий приємний грибний запах. Тепер можна солити і перчити, як хочеться. Після відставити сковороду, щоб інгредієнти холоднішими. У цей час потрібно зайнятися підготовкою наступних складових салату зі смаженими печерицями, сиром і огірком: покришити кубиками огірок, відокремлені білки крупно перетерти на тертці, часник розчавити пресом, жовток потовкти.

Білок з’єднати з печерицями, а жовток вимішати зі сметаною і часником. Тепер викласти шари салату так: грибна маса, огірок, сметанно-жовтковий соус, сир. Вживати в їжу блюдо слід відразу, щоб огірок не дуже випустив сік і обм’як, поки ще залишився приємний хрускіт на зубах.

Салат зі смаженими печерицями, шинкою і свіжими огірками

Вважаючи, що перераховані варіанти занадто прості, і сподіваючись знайти більш креативне рішення, варто звернути увагу на салат зі смаженими печерицями, шинкою і свіжими огірками.

Ця варіація страви складніше і довше готується, але при цьому має дуже привабливий зовнішній вигляд. Причому не вимагає великої майстерності або кулінарного вміння, прекрасну троянду з огірка зможе зробити навіть новачок.

Для такої огіркової-грибний троянди потрібно підготувати:

  • 200 г грибів;
  • 200 г шинки;
  • 100 г сиру;
  • 3 яйця;
  • 300 г свіжих огірків;
  • 1 шт. лука;
  • майонезом;
  • масло соняшнику.

Процедура готування салату з грибами печерицями та свіжими огірками повинна починатися з обсмажування на маслі соняшнику подрібнених вподобаним способом печериць з цибулею. Поки вони присмажуються, треба розрізати на кубики шинку, яйця, крупно перетерти на терку сир. Охолоджені гриби приєднати до решти складових і вимішати з майонезом, зробити гірку.

Далі розрізати огірок поперечними слайсами (краще різати навскіс, щоб шматки вийшли довше). Ці частини огірка втиснути в гірку таким чином, щоб вийшов квітка: спочатку злегка згорнути і вставити в середину зверху 2-3 Слайса, а далі – по колу кількома кільцями вниз. Таке гарне і оригінально оформлене ласощі напевно прикрасить стіл на будь-якому торжестві.

Пісний салат з консервованими печерицями та огірками

Під час дотримання посту не дозволені багато продуктів. Але до них не відносяться грибні салати, присмачені олією соняшника.

Створення пісного салату з консервованими печерицями та свіжими огірками вимагає наявності наступних складових:






Приготування салату починається з того, що проварюються з шкіркою картоплини, остуджуються і очищаються. Далі все розрізається кубиками, пересипається в салатницю, вимішує разом зі спеціями, маслом соняшника і порізаною зеленню.

Якщо замість варених картоплин використовувати в страві запечені, то злегка зміниться присмак, а кількість калорій зменшиться – такі страви чудово підійдуть для тих, хто стежить за своєю фігурою і підраховує калорійність прийнятої їжі.

Салат з печерицями, шинкою, яйцем і огірком

Якщо хочете відчути себе персоною царських кровей, то немає нічого простішого: зробіть смачний, ситний салат з печерицями, шинкою, яйцем і огірком.

Щоб здійснити виготовлення кулінарної вишуканості, необхідно підготувати:

  • картоплини відварені – 3 шт .;
  • гриби – до 0,5 кг;
  • цибулину – 1 велику;
  • 2 огірка;
  • яйця – 4 шт .;
  • шинку або підкопчену ковбасу – 300 г;
  • 2 відварені моркви;
  • тертий сир – 100 г;
  • майонез.

Проварити картопля, морква і яйця, а також пережарити протягом 10 хв. гриби з цибулею (краще заздалегідь, щоб вони встигли стати холодними на момент складання страви). Овочі розрізати кубиком або крупно перетерти теркою. Складається блюдо з шарів, зволожених майонезом, що робить таку їжу дуже поживною.

Збирається по черзі в наступній послідовності: картопля, гриби з цибулею, огірковий, подрібнені кубиком яйця, шинка (ковбаса), морква. На останньому етапі необхідно присипати все тертим сиром, але його не поливати майонезом, на відміну від попередніх шарів.

Салат з печерицями, солоними огірками і картоплею


Взимку свіжі огірки дорогі і за якістю не найкращі, тому в свято ними побалувати себе, звичайно, можна, але в будні дні їх вживати в їжу часто не рекомендується. Зате їх з легкістю заміняють в різних стравах мариновані огірки.

Існує величезна кількість рецептів салатів з консервованими або смаженими печерицями та солоними огірками.

Відповідно до одного з них, необхідно придбати:

  • 1/4 кг сирих грибів;
  • 3-4 середні картоплини;
  • 2 солоні огірки;
  • невелику цибулину;
  • майонез;
  • спеції за особистим бажанням;
  • масло рослинне.

Зварені картоплини і огірки розрізати на невеликі кубики. Подрібнену цибулю підсмажити разом з розрізаними кубиком грибами на олії. Далі всі складові з’єднати, додати спеції, майонез і добре вимішати. Хоча можна і не змішувати, а просто зробити шари, покриті майонезом: грибний, огірковий, картопляний. Зверху на картоплю нанести майонезну сітку.

Салат зі смаженими печерицями, зеленою цибулею і солоними огірками

Смачним салатом зі смаженими печерицями, зеленою цибулею і солоними огірками є блюдо з таких складових:

  • ? кг печериць;
  • пара цибулин;
  • 4 відварні картоплини;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • 3 яйця;
  • пара солоних огірків;
  • 200 г сиру;
  • майонез.

Промиті, очищені й розрізані слайсами печериці разом з подрібненою цибулею прожарити. Зелень дрібно робиться. Решта складових крупно труться. Після на блюді розкладаються шари в такій послідовності: гриби; картопля; цибульні пір’я – це все зверху покривається майонезом. Далі розкласти солоні огірки, яйця і знову покрити майонезом. Завершальним шаром йде тертий сир, яка не приправляється нічим.

Зимовий салат з печерицями та солоними огірками

Ще один зимовий салат з пересмаженим печерицями та солоними огірками готується з таких складових частин:

  • солоні огірки – 8 шт .;
  • гриби – 100-150 г;
  • 2 червоних цибулини;
  • 6 великих картоплин;
  • спеції за власним смаком;
  • огірковий розсіл – 2 або 3 ст. л .;
  • масло соняшнику.


Відварені картоплини розрізати на великі шматки, додати огірковий розсіл, залишити на 15 хв. Промиті гриби розрізати на 4 часточки, цибуля – половинами кільця, обсмажити їх в олії близько 6 хв. Огірки розрізати на кубики. Всипати огірки, гриби з цибулею в картоплю. Заправити спеціями, полити олією соняшнику, добре вимішати.

Рецепт салату з м’ясом курки, печерицями, кукурудзою і солоними огірками

Коли хочеться чогось м’ясного, але не дуже жирного, можна використовувати в грибних салатах куряче м’ясо. Таке з’єднання виграшно позначиться на смаку їжі і на її поживності. У сучасній кулінарії існує безліч різноманітних рецептів салатів з м’ясом курки, печерицями та огірками.

Для одного з них, досить оригінально оформленого, потрібно:

  • банка маринованих шампіньйонів з цілими капелюшками;
  • багато зелені;
  • зварені круто 4 яйця;
  • консервована кукурудза – 1 банка;
  • 4 солоних або маринованих огірка;
  • 300 г відвареного або копченого м’яса птиці;
  • 4 відварені картоплини;
  • майонез;
  • спеції за своїм бажанням.

М’ясо огірки розрізати на кубики. Картопля крупно треться. Чи не нарізаючи, викладаються печериці капелюхами вниз на широкій посудині з високим бортом. Зверху щедро потрібно їх посипати подрібненою зеленню і протертими на дрібній тертці яйцями. Присмачити майонезом, змішаним зі спеціями. Далі шари будуть йти в такій черговості: кукурудзяний, м’ясної, огірковий, картопляний. Кожен шар, крім останнього, слід присмачити майонезом.

Після цього необхідно красивим блюдом для сервірування накрити зверху салат з консервованими печерицями та маринованими огірками, відправивши його для просочення в холодне місце. Перш ніж подавати на стіл, потрібно перевернути на блюдо сервіровки посудину з стравою. Таким чином, грибні шапки виявляться зверху разом з «травою», утворюючи лісову грибну галявину. Такий зовнішній вигляд дав назву салату.

Це креативне блюдо стане прикрасою на святковому столі.

Смачний салат з курки, печериць і свіжих огірків

Смачним буде також салат, зроблений з курки, печериць і свіжих огірків. Для нього необхідно запастися:

  • парою великих пташиних філе;
  • 3 звареними круто яйцями;
  • 2 свіжими огірками;
  • 1 невеликим цибулею;
  • 1 маленької банкою солоних шампіньйонів;
  • 100 г сиру;
  • майонезом.

Всі складові, окрім сиру і яєць, розрізати на кубики. Сир дрібно треться. Яйця діляться на білки і жовтки, причому перші розрізаються соломкою, а другі дрібно труться. Далі, присмачуючи кожен майонезом, необхідно укласти такі шари: білковий, м’ясної, цибульний, огірковий, грибний, сирний. Змащений майонезом сир присипати перетертими жовтками.

Салат з копченою куркою, печерицями, корейської морквою і маринованими огірками

Відмінним різноманітністю на обідній стіл стане салат, зроблений з копченою куркою, печерицями та маринованими огірками. Його оригінальною складовою є морква, замаринована по-корейськи.

Крім неї, до складу входять:

  • 2 курячих стегенця;
  • 5 штук. круто зварених яєць;
  • ? кг грибів;
  • 2 цибулини;
  • 3 мариновані огірки;
  • майонез.

Згідно з рецептом, в салат з печерицями, куркою і маринованими огірками потрібна морква по-корейськи. Тому для приготування даного страви потрібно спочатку придбати її в магазині або зробити самостійно. Далі слід пережарити розрізані гриби з цибулею, дати їм охолонути.

Необхідно також розібрати на дрібні частини окіст. Кубиком розрізати яйця і мариновані огірки. Після чого в подальшій черговості розкладати на блюдо шарами: копчений окіст, печериці з цибулею, яйця, солоні огірки, морква по-корейськи. Крім останнього, кожен шар змащувати майонезом.

Салат «Венеція» з курячою грудкою, печерицями та огірками

Вишуканим доповненням для столу до торжества стане салат «Венеція» з курячою грудкою, печерицями та огірками. У ньому чорнослив забезпечує родзинку і слідкувати-кислуватий відтінок, огірок освіжає, а сир надає пікантності.

Його приготування вимагає наступних складових:

  • ? кг або трохи менше пташиних грудок;
  • 0,3 кг грибів;
  • 0,2 кг чорносливу;
  • 0,2 кг сиру;
  • 2-3 картоплини;
  • 2-3 яйця;
  • 1 огірок;
  • майонез.

Перед початком готування салату з відварною куркою, печерицями та огірками проводяться підготовчі роботи. Вони передбачають промивання, філірування і відварювання пташиної грудки. Також необхідно зварити картоплю і яйця. Потрібно пережарити гриби на маслі соняшнику. На цьому ж етапі слід промити і покласти в окріп чорнослив для розпарювання десь хвилин на 20.

Щоб надати салату з грудкою домашньої птиці, печерицями та огірками естетичний вигляд, можна скористатися спеціальної кулінарної салатної формою (круглі кільця з прорізами з 2 сторін; коли салат зроблений, кільце через верх забирається, а салат у вигляді багатошарового циліндра залишиться на тарілці). В кільце складаються по черзі шарами: розрізаний на дрібні частини чорнослив, розібране на невеликі шматки м’ясо, яке зверху поливається майонезом.

Далі в салат з печерицями та свіжими огірками викладається картопля, розрізаний на кубики і присмачений майонезом. Після чого перекладаються гриби, протерті через дрібну тертку яйця. Все покривається майонезной сіткою. Потім крупно треться сир, поверх якого треться огірок (останній також можна розрізати тонкими слайсами). Таке блюдо стане справжньою родзинкою святкового столу.

Курячий салат з солоними огірками, кукурудзою і печерицями

Відмінним варіантом для повсякденного вечері або обіду стане салат з печерицями, відварною куркою і солоними огірками. Особливо він порадує тих, кому подобається консервована кукурудза, адже вона надає цьому блюду солодощі, ніжності і додаткового хрускоту.

У нього кладуть:

  • ? кг м’яса птиці;
  • маленьку банку засолених печериць;
  • банку кукурудзи;
  • 1 морква;
  • 2 солоних або маринованих огірка;
  • 2 курячих яйця;
  • масло соняшнику;
  • майонез.

Приготування курячого салату з солоними огірками і печерицями починається з підготовки м’яса птиці. Її необхідно промити, промокнути паперовим рушником, після чого залити холодною водою і проварювати протягом хвилин 40. Коли м’ясо буде готове, його необхідно остудити. Остуджене м’ясо поділяється на невеликі шматки. У цей час можна зварити яйця, почистити і перетерти на тертці моркву.

Лук для салату з відварною куркою, печерицями та маринованими огірками також потрібно очистити, розрізати на дрібні частини. Лук разом з протертою з допомогою великої терки морквою ставлять прожарюватися на 6 хв. на маслі соняшнику. У цей час потрібно промити і очистити гриби, розрізати кубиком, з’єднати з овочами, прожарити ще 11 хв. Солоні огірки і яйця покришити кубиком.

На останньому етапі приготування салату з м’ясом птиці, печерицями та солоними огірками необхідно викладати шари, присмачивши кожен ма
йонезом, в такий спосіб:? м’яса птиці, солоні огірки, печериці, цибулю з морквою, знову? курки, кукурудза. Промазаний шар кукурудзи зверху присипається яйцями. Якщо хочеться зробити подачу оригінальної, оформите посипання сегментований – окремо білком і жовтком.

Салат з яловичим язиком, печерицями та маринованими огірками

Якщо замість м’яса птиці перевага віддається іншим видам м’ясних продуктів, варто спробувати зробити салат з мовою, печерицями та маринованими огірками, до складу якого входять:

  • 0,2 кг грибів;
  • ? кг яловичого мови;
  • цибуля – 1 шт .;
  • сир – 100 г;
  • 3-4 маринованих огірка;
  • ? червоної цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції за власним смаком;
  • майонез.

Добре промитий мову проварювати близько 4 год., Після чого остудити, очистити, розрізати соломкою або кубиком. Подрібнену цибулю разом з грибами прожарити. Сир крупно натерти. Надіслати під прес часник, покришити огірки. Все добре вимішати, приправивши спеціями і майонезом.

Салат з яловичиною, печерицями, волоськими горіхами і солоними огірками

Можна зробити салат з яловичиною, печерицями та огірком, взявши для нього:

  • 0,3 кг яловичини;
  • 0,2 кг печериць;
  • цибуля – 1 шт .;
  • 3 солоних огірка;
  • 1/3 ст. подрібнених волоських горіхів;
  • 2 яйця;
  • 100 г тертого сиру;
  • майонез;
  • спеції на власний розсуд.

Потрібно пережарити цибулю з грибами, м’ясо розібрати на дрібні шматки, часник пропустити через прес, яйця і огірки покришити кубиком. Після чого всі складові з’єднати, вимішати, додавши спеції і майонез.

Перераховані салати напевно зможуть розширити щоденний раціон і зробити урочистий обід ще смачнішим. Смачного!