Гриби

Рижики в мультиварці: фото, прості покрокові рецепти, як приготувати страви з грибів

Приготування страв в мультиварці – простий і швидкий процес. За допомогою цього зручного і компактного пристрою багато господинь особливо люблять готувати грибні ласощі. Так, гриби рижики, приготовані в мультиварці з додаванням картоплі, моркви, капусти і м’яса, стануть одним з найпопулярніших страв на будь-якому столі.

Щоб докладніше дізнатися, що саме можна приготувати з рижиків в мультиварці і як це зробити, щоб в подальшому насолоджуватися ароматом і смаком улюблених плодових тіл, пропонуємо кілька рецептів з відповідним покроковим описом.

Кожен кулінар, особливо початківець, зможе гідно оцінити роботу такої кухонної машини, адже вона економить час і сили, а також зберігає всі корисні вещества.Пріведённие в цій статті 11 рецептів страв з рижиків в мультиварці допоможуть урізноманітнити як ваше повсякденне меню.

Такі ласощі чудово прикрасять навіть святкове застілля.

Рижики з капустою в мультиварці

Якщо не знаєте, чим нагодувати сім’ю на обід, скористайтеся простим рецептом приготування рижиків в мультиварці – з капустою. Треба сказати, що таке пісне блюдо особливо виручить тих, хто дотримується дієти або пост.

  • По 500 г рижиків і капусти пізніх сортів;
  • За 2 моркви і цибулі;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • За смаком сіль і мелений чорний перець;
  • 1,5 ч. Л. цукру;
  • 5 ст. л. гарячої води;
  • 50 мл олії рослинного;
  • 2 шт. лаврового листа.

Простий рецепт капусти з рижики, приготованими в мультиварці, описаний нижче поетапно.









Смажені рижики з картоплею, приготовані в мультиварці

Рижики з картоплею, приготовані в мультиварці – ароматне і ситне страву.

Його використовують як повноцінне блюдо для обіду або вечері в поєднанні з овочевим салатом або будь-яким соусом. Після звукового сигналу відкривають кришку і викладають блюдо в порційні тарілки. За бажанням, гриби з капустою можна прикрасити подрібненою зеленню петрушки або кропу.

  • 500 г рижиків;
  • 300 г картоплі;
  • За 1 шт. моркви і болгарського перцю;
  • 1,5 ст. гарячої води;
  • Спеції – на ваш смак;
  • Масло рослинне;
  • Зелень кропу або петрушки;
  • Сіль за смаком.

Смажені в мультиварці рижики з додаванням картоплі готуються за описаним нижче рецептом.

  1. Морква очищаємо, моєму під краном і нарізаємо тонкою соломкою.
  2. У чашу мультиварки наливаємо 50 мл рослинного масла, викладаємо моркву і виставляємо режим «Жарка».
  3. Обсмажуємо 5-7 хв. і додаємо заздалегідь очищені, промиті і порізані шматочками рижики.
  4. Обсмажуємо 10 хв. і вводимо очищений і порізаний брусочками картопля.
  5. Вливаємо воду, додаємо спеції на свій смак, присаливаем і перемішуємо.
  6. Вводимо порізаний локшиною болгарський перець і виставляємо на панелі мультиварки режим «Гасіння» на 50 хв.
  7. Після звукового сигналу відкриваємо кришку, присипаємо гриби з картоплею, подрібненою зеленню (за смаком) і знову закриваємо кришку, давши постояти 10 хв.

Рижики, тушковані зі сметаною в мультиварці: рецепт ситного страви

Рижики, приготовані в мультиварці зі сметаною – ситне і корисне блюдо, здатне прекрасно вгамувати голод і додати заряд бадьорості на цілий день.

  • 600 г рижиків;
  • 4 головки цибулі;
  • 250 мл сметани;
  • 30 мл олії рослинного;
  • Мелений чорний перець – 1 ч. Л .;
  • Сіль за смаком;
  • 1 пучок зеленої цибулі.

Пропонований рецепт рижиків в сметані в мультиварці готується згідно покрокового опису.

  1. Гриби очистити, промити, порізати і викласти в чашу мультиварки, куди попередньо потрібно налити масло.
  2. Включити режим «Жарка» і обсмажити гриби протягом 10-15 хв.
  3. Поки рижики смажаться, очистити, помити і нарізати кубиками ріпчасту цибулю.
  4. Продовжити смажити ще 5 хв., Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
  5. Влити сметану, посолити за смаком, всипати мелений перець і перемішати.
  6. Перекласти мультиварку в режим «Гасіння» на 30 хв.
  7. Після сигналу відкрити кришку і додати подрібнений зелений лук.
  8. Гарніром до страви може служити відварну картоплю, гречана або рисова каша, а також макаронні вироби.

Рецепт приготування рижиків з корицею в мультиварці на зиму

Мультиварка будь-якої фірми здатна на багато що, і готувати в ній – одне задоволення для кулінара. Рижики, приготовані на зиму в мультиварці, за смаковими якостями практично не відрізняються від традиційного варіанту.

Однак сам процес проходить набагато зручніше і швидше, зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи основного продукту.

  • 1 кг рижиків;
  • ? ст. оцту 9%;
  • 1 пучок зелені кропу;
  • 1 ст. гарячої води;
  • Сіль за смаком;
  • Масло рослинне для смаження;
  • 1 ч. Л. горошин чорного перцю;
  • 1/3 ч. Л. кориці;
  • 3 суцвіття гвоздики.

Рецепт приготування рижиків в мультиварці зробить заготовку відмінним на смак і пікантним. Відкривши взимку баночку таких грибів, можна порадувати своїх домашніх, зробивши смачний салат, рагу або перше блюдо.

  1. Гриби очистити, добре промити і викласти в друшляк, щоб стекли.
  2. Перекласти в чашу мультиварки, залити водою, щоб повністю покрила гриби, і включити режим «Варка» на 20 хв.
  3. Відкинути на друшляк, дати стекти і знову викласти в чашу мультиварки.
  4. Влити масло і прожарити рижики протягом 15 хв. в режимі «Жарка».
  5. Додати гарячу воду, оцет, зелень кропу, сіль за смаком і інші спеції і прянощі.
  6. Перемішати, закрити кришку і включити режим «Гасіння» на 60 хв.
  7. Після сигналу перекласти рижики в стерилізовані банки, залити рідиною з чаші мультиварки.
  8. У кожну банку додати по 1 ст. л. прожарений гарячого масла і закатати кришками.

Як смажити рижики з м’ясом в мультиварці

Смажені рижики, приготовані в мультиварці з м’ясом, виходять ситними, смачними, ароматними. Їх зазвичай подають з макаронними виробами, крупами або картоплею. Вони також відмінно поєднується з салатом зі свіжих овочів.

Щоб в подальшому до страви не подавати гарнір, можна в процесі приготування страви додати томати, картопля або кабачки. Часу піде стільки ж, проте в результаті виходить повноцінне блюдо до вечері.

  • 3 курячі стегенця;
  • 700 г рижиків;
  • 100 г бекону;
  • 50 мл олії рослинного;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю;
  • Сіль за смаком;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 700 мл темного пива;
  • 1 ч. Л. чебрецю;
  • 5 головок цибулі-шалот;
  • 6 шт. моркви;
  • 3 картоплини.

Як випливає смажити рижики в мультиварці з м’ясом, покаже покроковий опис рецепта.

  1. Виставляємо на панелі мультиварки режим «Жарка» або «Випічка», вливаємо олію і викладаємо бекон, порізаний шматочками.
  2. Смажимо 10 хв і вводимо подрібнену цибулю, терту на крупній тертці моркву, продовжуємо смажити все разом до м’якого стану.
  3. Вводимо заздалегідь очищені і порізані шматочками гриби, смажимо 20 хв.
  4. Всипаємо 2 ст. л. борошна, перемішуємо і відразу вводимо томатну пасту.
  5. Присолюємо, всипаємо мелений перець, чебрець і смажимо 3-5 хв., Безперервно помішуючи.
  6. З м’яса знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками і вводимо в чашу мультиварки.
  7. Вливаємо пиво і виставляємо режим «Гасіння» на 40 хв.
  8. Очищаємо картоплю, нарізаємо соломкою і додаємо в чашу.
  9. Включаємо режим «Гасіння» ще на 30 хв. і чекаємо звуковий сигнал.
  10. Ми залишаємо блюдо в чаші мультиварки під закритою кришкою ще на 10-15 хв., Щоб настоявся.

Рижики в мультітварке, тушковані в сметані з часником

Смачні та ніжні рижики, тушковані в мультиварці в сметані, ідеально підійдуть для повноцінного сімейного вечері. Подавати таку страву можна з відвареною картоплею.

  • 1 кг рижиків;
  • 5 головок цибулі;
  • 1 ст. сметани;
  • 5 зубків часнику;
  • Олія – ??для смаження;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю;

Рижики, тушковані в мультиварці зі сметаною і часником, готуються по запропонованим покрокового опису.

  1. Гриби очищаються, промиваються і нарізаються невеликими шматочками.
  2. У чашу мультиварки наливається олія, викладаються гриби, включається режим «Жарка».
  3. Обсмажування проводиться протягом 20 хв., А потім вводиться очищений і порізаний півкільцями цибулю.
  4. Продовжує обсмажувати ще 10 хв., А після вливається сметана.
  5. Додається сіль за смаком, мелений перець і порізаний дрібними кубиками часник.
  6. На панелі мультиварки включається режим «Гасіння» на 30 хв.
  7. Після сигналу гриби в сметанно-часниковому соусі розкладаються в порційні тарілки, за бажанням присипаються подрібненою зеленню і подаються до столу.

Як приготувати в мультиварці смачні рижики з картоплею і сметаною

Всього лише кілька інгредієнтів, 1 ч часу, і рижики з картоплею в сметані, приготовані в мультиварці, вразять вас і ваших близьких приголомшливим смаком.

  • По 600 г грибів і картоплі;
  • 300 мл сметани;
  • Рослинна олія;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. Л. меленої суміші перців;
  • 3 шт. лаврового листа;
  • Зелень кропу або базиліка.

Як скористатися мультиваркою, щоб приготувати рижики з картоплею в сметані?

  1. Очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Ту ж процедуру застосовуємо по відношенню до Рижик – очищаємо від бруду, промиваємо і ріжемо.
  3. У чашу мультиварки наливаємо масло, викладаємо шматочки грибів і включаємо на панелі режим «Жарка».
  4. Смажимо 15 хв., Закладаємо порізану кубиками картоплю і включаємо мультиварку в режим «Гасіння» на 15 хв.
  5. Після сигналу наливаємо сметану, солимо, перчимо і додаємо лавровий лист.
  6. Ретельно перемішуємо, включаємо режим «Гасіння» на 30 хв.
  7. Як тільки пролунає звуковий сигнал, відкриваємо кришку і зверху посипаємо масу подрібненою зеленню.
  8. Картопля в мультиварці виходить дуже ніжним і смачним. Його можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Як можна маринувати рижики в мультиварці

Виявляється, в мультиварці можна також маринувати рижики, а не тільки смажити або тушкувати. Спробуйте зробити мариновані гриби, і переконайтеся – плодові тіла виходять насиченими, ароматними і хрусткими.

  • 1 кг рижиків;
  • За 2 год. Л. солі і цукру;
  • 400 мл води;
  • 3 шт. лаврового листа;
  • Масло рослинне;
  • 2 гвоздики;
  • 3 ст. л. оцту 9%;
  • 4 зубки часнику.

Скористайтеся пропонованим рецептом з фото приготування рижиків в мультиварці.

  1. Гриби (маленькі) почистити, промити і викласти в чашу мультиварки.
  2. Залити водою, влити оцет, рослинне масло, ввести сіль і цукор, перемішати.
  3. Включити на панелі мультиварки режим «Гасіння» на 15 хв.
  4. Додати подрібнений слайсами часник, ввести лаврове листя і гвоздику.
  5. Знову ввімкнути режим «Гасіння» на 30 хв., А після звукового сигналу розподілити масу в стерилізовані банки.
  6. Залити гарячим рослинним маслом (в кожну банку по 2 ст. Л.) І закатати.
  7. Утеплити зверху ковдрою і винести в прохолодне місце на зберігання.

Рижики, приготовані з рисом в мультиварці

Рижики, приготовані в мультиварці з рисом, можуть виступати як самостійне блюдо або як гарнір до м’яса.

  • 600 г рижиків;
  • ? ст. білого Довгозернистий рису;
  • 2 ст. гарячої води;
  • 2 ст. л. оливкового масла;
  • 2 цибулі-шалот;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 3 ч. Л. соусу соєвого;
  • Чорний мелений перець і сіль – за смаком;
  • 3 ст. л. подрібненої зелені петрушки і / або кропу.

Як правильно приготувати рижики в мультиварці, щоб страва вийшла неймовірно смачним і ситним для кожного члена вашої родини?

  1. Рис промити, видалити все сміття і залити водою.
  2. Гриби почистити, промити у великій кількості холодної води і порізати шматочками.
  3. Порізати цибулю, викласти в чашу мультиварки, влити олію і, включивши режим «Жарка» або «Випічка», посмажити 5-7 хв.
  4. Гриби викласти до цибулі і продовжити смажити 15 хв., Постійно помішуючи спеціальної ложкою.
  5. Ввести вершкове масло, соєвий соус, сіль за смаком і перець, продовжити смажити 10 хв.
  6. Всипати рис, перемішати, влити гарячу воду і знову перемішати.
  7. Виставити режим «Гасіння» на 40 хв., Закрити кришку і чекати звукового сигналу про готовність.
  8. Дати постояти 10 хв., Розкласти в порційні тарілки і посипати зверху подрібненою зеленню.

Рецепт приготування овочевого рагу з рижики в мультиварці

Приготоване в мультиварці овочеве рагу з рижики – блюдо для тих, хто відносить себе до вегетаріанців, але і не тільки для них.

  • За 2 шт. кабачків, баклажан, головок цибулі, болгарського перцю і моркви;
  • 700 г відварених рижиків;
  • 100 мл рослинного масла (можна замінити оливковою);
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 2 ст. л. подрібненої зелені петрушки;
  • 1,5 ч. Л. меленого чорного перцю.

Рецепт приготування рижиків в мультиварці включає в себе поетапне опис.

  1. Всі овочі почистити, помити і нарізати довільно.
  2. Баклажани викласти в окрему миску, присолити трохи, перемішати, залишити на 40 хв., А потім спресувати руками від рідини.
  3. Гриби порізати шматочками і викласти в чашу мультиварки, вливши масло і встановивши режим «Жарка» на 15 хв.
  4. Ввести все подрібнені овочі, посолити за смаком, додати цукор, мелений перець.
  5. Перемішати і включити панель мультиварки в режим «Гасіння» на 40 хв.
  6. Після звукового сигналу відкрити кришку, посипати зверху подрібненою зеленню і знову закрити на 10 хв., Щоб настоявся.

Як правильно готувати гриби рижики в мультиварці з гречкою

Ця страва, приготовлена ??з рижиків в мультиварці, виходить не тільки смачним і ароматним, а й дуже поживним. Готуються рижики з гречкою в режимі «Плов», що робить страву розсипчастим.

  • 600 г рижиків;
  • 1,5 ст. гречаної крупи;
  • 5 головок цибулі;
  • 100 мл рослинного масла;
  • Сіль за смаком;
  • 4 зубки часнику;
  • 5 ст. гарячої води.

Як правильно готувати гриби рижики в мультиварці з гречкою, покаже покроковий опис рецепта.

  1. Гриби і цибулю очищаємо, промиваємо і подрібнюємо: цибуля – півкільцями, гриби – слайсами.
  2. У чашу мультиварки наливаємо масло і викладаємо цибулю.
  3. Включаємо режим «Жарка» або «Випічка» і злегка обсмажуємо до золотистого кольору.
  4. Гриби додаємо до цибулі і обсмажуємо 20 хв з відкритою кришкою.
  5. Гречку промиваємо, прибираємо сміття і всипаємо в гриби.
  6. Вливаємо воду, присаливаем, перемішуємо і встромляє по всій поверхні промиті, але не очищені зубки часнику.
  7. Включаємо режим «Плов» або «Гречка» на 40 хв. і чекаємо сигналу готовності страви. Гречаний плов можна подавати з овочевим салатом.