Кулінарія

Рецепти страв з цибулею-пореєм і їх фото: пиріг і киш, цибулю з сиром

Пропонуємо вашій увазі різноманітні рецепти з цибулею-пореєм, який в надлишку пропонується на прилавках магазинів. Приготувати смачно цибулю-порей рецепти і фото допоможуть навіть самій недосвідченої господині, яка вперше зіткнулася з подібною овочевою культурою. Ви зможете вибрати різні рецепти страв з цибулею-пореєм і порадувати себе і своїх близьких ароматами і смаковими відчуттями, які раніше були вам невідомі.

Лук-порей з французької заправкою.

На 4 порції

  • 12 маленьких стебел порею
  • 4 ст. ложки французької заправки
  • 4 яйця, зварених круто
  • 2 ст. ложки свіжого нарізаного шніт-цибулі

Приготуйте на пару цибулю-порей, обсушити і покладіть остигати.

Покладіть стебла порею рядком на тарілках. Полийте зверху французької заправкою і посипте дрібно посічений яйцем і шніт-цибулею.

Кок-а-лики.

Це шотландське блюдо являє собою гарячий курячий бульйон з цибулею-пореєм, куди за традицією кладуть сливи.

На 4-6 порцій

  • 3 курячі ніжки
  • 25 г вершкового масла
  • 4-6 стебел цибулі-порею (приблизно 500 г очищених стебел)
  • 1,5 л курячого бульйону
  • 25 г рису
  • букет гарні (набір пряних трав)
  • сіль, чорний перець
  • 8 слив без кісточок
  • 2 ст. ложки свіжої нарізаної петрушки

Відокремте курячі стегенця від ніжки і обсмажте їх на середньому вогні у великій каструлі, щоб подрумянились з обох сторін.

Зменшіть вогонь до середнього, додайте порізану цибулю – порей і обсмажуйте ще 5 хвилин.

Налийте бульйон, покладіть рис і букет гарні. Накрийте і дайте покипіти 1год.

Посоліть і покладіть нарізані сливи. Накрийте кришкою і дайте покипіти ще 30 хвилин.

Вийміть з бульйону куряче м’ясо і відокремте його від кісток. Викиньте кістки і поверніть м’ясо в суп, знову нагрійте. Якщо потрібно, зніміть з бульйону піну і подавайте на стіл, посипавши нарізаною петрушкою.

Відкритий пиріг з цибулею-пореєм

Пиріг з цибулею-пореєм можна приготувати в якості закуски і самостійну страву до чаю. У цьому традиційному рецепті використаний простий сирний соус, в який додано яйце, тому начинка стає вологою і ніжною. Відкритий пиріг з цибулі-порею готується дуже просто і не вимагає багато часу для випікання.

На 4 порції

  • 40 г вершкового масла
  • 350 г пісочного тіста
  • 4 стебла цибулі-порею 1 яйце
  • 400 мл білого соусу
  • 50 г сиру чеддер

Змастіть вершковим маслом круглу форму для пирога. Покладіть в неї розкачане тісто і випікайте його «наосліп» (без начинки).

Посмажте на невеликому вогні в маслі, що залишилося подрібнений порей протягом 8 хвилин. Відкиньте цибулю на друшляк і збережіть рідина, яка скла.

Збийте яйце з холодним білим соусом і додайте туди рідину, отриману після смаження цибулі. Потім покладіть обсмажену порей і перемішайте. Викладіть суміш в тестяную форму, розподіліть її і посипте натертим сиром. Випікайте при температурі 190 ° С протягом 25 хвилин, щоб тісто стало коричневим, а поверхню начинки – золотистої.

Рецепти цибулі-порею з сиром

Лук-порей з сиром дає дивовижне смакове і ароматичне поєднання. В основному це ситні і поживні страви. Рецепт цибулі-порею з сиром ви зможете вибрати на цій сторінці далі.

Лук-порей і сирне суфле.

Легке, але смачне суфле з зеленим салатом може стати прекрасним зимовим вечерею, до того ж його неважко приготувати. Єдине «але» – потрібно їсти таке суфле відразу, як тільки воно вирване з духовки. Для його приготування потрібно форма для суфле діаметром 15 см.

На 2 порції

  • 1 великий стебло цибулі-порею
  • 75 г вершкового масла
  • 4 ст. ложки хлібних крихт (панірування)
  • 40 г пукраїнаного борошна
  • 1/2 ч. Ложки гірчичного порошку
  • щіпка кайенского перцю
  • 300 мл молока
  • 4 яйця
  • 100 г зрілого сиру чеддер
  • сіль, чорний перець

Обсмажте до м’якості дрібно нашатковану цибулю-порей в 10 г вершкового масла, потім покладіть його в блендер і перетворите в пюре.

Заздалегідь розігрійте духовку до 200 ° С, не виймаючи з неї деко. Розтопіть 15 г вершкового масла і змастіть їм внутрішню частину форми для суфле. Потім посипте дно і боки форми хлібними крихтами (паніруванням).

Залишок масла розтопіть на сковороді, змішайте його з борошном, гірчичним порошком і кайенский перцем, потримайте на вогні одну хвилину. Поступово влийте молоко, постійно помішуючи, щоб суміш закипіла, стала густий і без грудок. Зніміть з вогню.

Розділіть яйця на жовтки і білки. Збийте жовтки і повільно введіть їх в злегка остиглий білий соус, в який вже поклали пюре з цибулі-порею, тертий сир, сіль і перець. Заважайте, щоб соус став гладким, як крем.

У чистій сухій посуді, що не змащеній маслом, збийте білки до твердої, але не сухий піни. Поступово і обережно, по одній ложці, вводите білки в соус.

Перекладіть суміш у форму для суфле і поставте запікати на 25-30 хвилин, щоб суфле піднялося і набуло золотистий відтінок. Негайно подавайте на стіл.

Юшка-чаудер з копченої пікші і цибулі-порею.

Чаудер називається густий суп-пюре, до складу якого входить бекон, картопля і безліч інших інгредієнтів.

На 4 порції

  • 450 г філе копченої пікші
  • 500 мл молока
  • 1 лавровий лист
  • чорний перець
  • 100 г бекону з прошарками жиру
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 3 середніх стебла цибулі-порею
  • 2 стебла селери 2 картоплини
  • 100 г зерен солодкої кукурудзи
  • 500 мл рибного бульйону
  • 100 мл вершків
  • 2 ст. ложки нарізаної петрушки

Тушкуйте рибу в каструлі з молоком, лавровим листом і перцем протягом 3-4 хвилин до напівготовності. Вийміть рибу шумівкою і збережіть рідина. Зніміть з пікші шкіру і розділіть її м’якоть на шматочки.

Обсмажте на середньому вогні у великій сковороді бекон, нарізаний кубиками, до утворення коричневої скоринки. Додайте порізану цибулю-порей, селеру, картоплю і кукурудзу. Заважайте одну хвилину. Влийте рибний бульйон і молоко, що залишилося, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте 20 хвилин.

Покладіть оброблену пікшу і вершки, кип’ятіть ще 2 хвилини, потім посипте петрушкою і подавайте на стіл.

Грінки по-Уельський з цибулею-пореєм.

Смачний варіант традиційного рецепту, він може замінити класичні грінки з сиром.

На 4 порції

  • 2 стебла цибулі-порею
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку
  • сіль, чорний перець
  • 100 мл молока
  • 50 мл сухого сидру
  • 125 г сиру чеддер
  • 4 товстих скибки хліба з хрусткою скоринкою

Обсмажте на середньому вогні дрібно нарізану цибулю-порей в розтопленому вершковому маслі, поки не стане м’яким і золотистим: приблизно 6 хвилин.

Змішайте з борошном, гірчичним порошком, сіллю і перцем. Поступово вливайте молоко і сидр, потім доведіть до точки кипіння і приготуйте густий соус. Додайте 100 г тертого сиру, щоб той розтанув.

Зробіть з хліба тости, покладіть на них суміш і посипте тертим сиром. Поставте під гарячий гриль, щоб на тостах з’явилися пухирі, і тут же подавайте на стіл.

Слойки з цибулею-пореєм і козячим сиром

Найшвидший рецепт приготування листкових пиріжків з цибулею-пореєм, при цьому пиріжки виходять дуже смачними і красивими на вигляд.

На 4 порції

  • 3 стебла цибулі-порею
  • 25 г вершкового масла
  • 25 мл подвійних вершків (жирність вище 30%)
  • сіль, чорний перець
  • 210 г готового розкотив пластинами листкового тіста
  • 1 яйце
  • 300 г козячого сиру

Наріжте цибулю-порей кружальцями завтовшки 1 см і обсмажте до м’якості у вершковому маслі на середньому вогні, поки цибуля не стане золотистим: приблизно 6 хвилин. Змішайте з вершками, посоліть, поперчіть і поставте охолоджуватися.

Викладіть тісто на деко, злегка змащене оливковою олією, і гострим ножем намітьте лінію по колу, відступивши від краю приблизно 1 см – намагайтеся не прорізати тісто наскрізь. Зовнішній край змастіть злегка збитим яйцем, а то, що залишиться від збитого яйця, змішайте з остиглим цибулею-пореєм.

Перекладіть ложкою цю суміш на тісто всередині наміченої ножем лінії. Наріжте козячий сир кружками і розкладіть поверх цибулевої суміші. Випікайте при температурі 200 ° С протягом 25 хвилин, поки тісто і сир не покриються золотистою скоринкою.

Рецепт Кіша з цибулею-пореєм

Такий киш з луком-пореєм сподобається всій родині, його можна їсти холодним або гарячим. Далі пропонуємо детальний рецепт Кіша з цибулею-пореєм для приготування в домашніх умовах

На 4 порції

  • 350 г пісочного тіста
  • 25 г вершкового масла
  • 3 стебла цибулі-порею
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 175 г бекону з прошарками жиру
  • 200 мл подвійних вершків (жирність вище 30%)
  • 4 яйця
  • 125 г сиру чеддер
  • 1 ст. ложка свіжої нарізаної петрушки

Змастіть вершковим маслом форму діаметром 25 см, викладіть на неї розкачане тісто і випікайте наосліп.

Розігрійте решту вершкового масла на сковороді і обсмажте на середньому вогні нарізану цибулю-порей до м’якості, поки він не стане золотистим: приблизно 6 хвилин.

На грилі або сухій сковороді обсмажте бекон, щоб став хрустким, і наламати його на шматочки.

Збийте разом вершки і яйця, потім додайте цибулю-порей, бекон, натертий сир і петрушку. Обережно вилийте суміш у випечений форму для пирога і поставте в духовку при температурі 190 ° С на 25 хвилин, поки пиріг не покриється золотистою скоринкою, а начинка не схопиться.