Кулінарія

Рецепти приготування джему та варення з чорної смородини, абрикос, вишні, агрусу, сливи, малини і полуниці

Ми сподіваємося, що вам допоможуть приготувати різноманітні джеми рецепти з фото, які ви знайдете у великій різноманітності на цій сторінці. Різні рецепти джемів з фруктів і ягід включають в себе поетапне опис процесу приготування у вигляді інструкції, фото і склад. Для зручності всі види джемів розділені за назвою ягід і фруктів, з яких передбачається їх готувати.

Рецепт як приготувати абрикосовий джем

Цей же рецепт абрикосового джему годиться і для персикового варіанту. Отже, читайте про те, як приготувати абрикосовий джем в домашніх умовах.

Щоб вийшло 5 банок по 400 г

  • 1.3 кг абрикосів
  • сік 1 лимона
  • 1.3 кг цукру для джемів

Складіть половинки абрикосів без кісточок в каструлю для варіння джемів, налийте 300 мл води і лимонний сік. Варіть, поки плоди не стануть м’якими і почнуть розвалюватися – близько 30 хвилин.

Покладіть цукор і заважайте на дуже маленькому вогні, щоб він розчинився. Тепер швидко доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин, поки не загусне. Розкладіть по банкам.

Рецепт джему з чорної смородини

Джем з чорної смородини виходить по-справжньому смачний насиченого кольору. Через те, що ягоди багаті на пектин, він швидко гусне. Далі представлений класичний рецепт джему з чорної смородини, які не зажадає від вас особливих навичок в консервуванні.

Щоб вийшло 5 банок по 400 г

  • 1.2 кг чорної смородини
  • 1,5 кг цукру для джемів

Покладіть смородину з віддаленими плодоніжками в каструлю для джемів з 750 мл води і варіть, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин, поки всі ягоди не лопнуть і вміст каструлі трохи зменшиться.

Додайте цукор і заважайте, поки він не розчиниться. Швидко доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до загустіння. Розкладіть по банкам.

Джем з вишні: рецепт

Такий джем з вишні можна зварити з будь-якого виду ягід, але найкраще він виходить з чорної черешні або вишні – Морелі. Рецепт джему з вишні вимагає суворого дотримання описаної технології.

Щоб вийшло 5 банок по 400 г

  • 1,8 кг вишні
  • сік 2-х лимонів
  • 1.2 кг цукру для джемів з додаванням пектину

Покладіть вишні без кісточок і лимонний сік в каструлю для джемів. Доведіть до слабкого кипіння на невеликому вогні і варіть 20 хвилин, періодично обережно помішуючи, щоб ягоди стали дуже м’якими.

Додайте цукор і заважайте, поки він повністю не розтане. Тепер швидко доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин, щоб загусло. Розкладіть по банкам.

Джем з тернослива

За кольором і смаку це один з кращих джемів. До того ж він швидко гусне, якщо тернослива НЕ перезріла.

Щоб вийшло 6 банок по 400 г

  • 2 кг терносливи
  • 1,5 кг цукру для джемів

Складіть терносливи з віддаленими плодоніжками в каструлю з 200 мл води. Доведіть до слабкого кипіння і варіть 15 хвилин, щоб плоди стали м’якими. Великою дерев’яною ложкою притискайте ягоди до стінок каструлі і видавлюйте кісточки.

Покладіть цукор і заважайте на невеликому вогні до повного його розчинення. Швидко доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, щоб джем загус, але не заважайте ложкою.

Зніміть піну і видаліть всі кісточки, які побачите, стерилізованої ложкою. Дайте охолонути 15 хвилин, потім заважайте, щоб сливи не осіли на дно. Розкладіть по банкам.

Джем з агрусу на зиму

Джем з агрусу має приємний кислуватий смак і може використовуватися в кулінарії. Пропонуємо приготувати ароматний джем з агрусу на зиму.

Щоб вийшло 6 банок по 400 г

  • 1.5 кг агрусу
  • 1.5 кг цукру для джемів

Варіть агрус, у якого видалені плодоніжки і квітколоже, в каструлі для джему з 500 мл води до м’якості, потім розімніть ягоди.

Додайте цукор і варіть на маленькому вогні до повного його розчинення, іноді помішуйте.

Швидко доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до загустіння, розкладіть по банках.

Рецепт сливового джему

Цей рецепт сливового джему можна використовувати і для приготування джему з ренклод.

Щоб вийшло 6 банок по 400 г

  • 1.5 кг слив
  • 1.5 кг цукру для джемів

Розділіть сливи на половинки і видаліть кісточки. Третина кісточок розколіть, щоб дістати ядришкі.Сложіте в каструлю для приготування джемів сливи і ядра з кісточок, влийте 500 мл води. Доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин, щоб сливи стали м’якими. Видаліть ядра.

Додайте цукор і варіть на самому маленькому вогні, щоб він розчинився. Іноді помішуйте.

Швидко доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин до загустіння. Остуджують 15 хвилин, потім перемішайте стерилізованої ложкою, щоб рівномірно розподілилися сливи.

Рецепт малинового джему

Цей же рецепт малинового джему годиться для ягід, схожих на малину, наприклад для ожини, шовковиці та Логанова ягоди. Малиновий джем має приємний насичений смак і може подаватися у вигляді добавки до оладок, млинців.

Щоб вийшло 5 банок по 400 г

  • 1.3 кг малини
  • сік 1 лимона
  • 1.3 кг цукру для джемів з додаванням пектину

Покладіть малину з лимонним соком в каструлю для джемів і доведіть до кипіння на дуже маленькому вогні. Іноді помішуйте.

Коли ягоди розваряться, додайте цукор і заважайте на невеликому вогні, поки цукор не розчиниться. Швидко доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин до загустіння. Розлийте по банках.

Джем з ревеню: рецепт

Імбир в цьому рецепті джему з ревеню надає своєрідність і пікантність.

Щоб вийшло 6 банок по 400 г

  • 2 кг ревеню
  • 2 кг цукру для джемів
  • шматок свіжого імбиру довжиною 5 см
  • сік 1 лимона

Рецепт джему з ревеню: складіть у велику миску нарізаний ревінь і цукор, залиште на ніч. До ранку весь цукор повинен розтанути.

Перекладіть цю суміш в каструлю для джемів. Очищений і злегка роздавлений імбир покладіть в марлевий мішечок і потім в каструлю разом з лимонним соком. Нагрійте на повільному вогні, щоб цукор розчинився.

Швидко доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин, щоб джем загус. Видаліть марлевий мішечок з імбиром і розлийте по банках.

Рецепт варення з полуниці і суниці

Пропонуємо вам рецепт варення з суниці та полуниці, в якому використовується лимонний сік для збереження забарвлення ягід. Це вже не джем, тому що містить цілі ягоди і має рідку консистенцію. Це швидше варення з суниці зі свіжим, непріторним смаком і приємною світлим забарвленням. Варто попрацювати, щоб зробити таке варення з полуниці, головне, не використовуйте переспілі ягоди. Цей рецепт варення з полуниці можна використовувати для приготування консервів з лісової суниці.

Щоб вийшло 6 банок по 400 г

  • 2 кг полуниці
  • 1,5 кг цукру для джемів з додаванням пектину
  • сік 1 лимона

Очистіть ягоди і змішайте з цукром у великій мисці. Накрийте миску і залиште на ніч. До ранку основна частина цукру розчиниться.

Перекладіть ягоди разом з сиропом в каструлю для джемів. Нагрійте на невеликому вогні, не помішуючи, поки весь цукор не розчиниться.

Додайте лимонний сік, доведіть до кипіння і варіть 8 хвилин до загустіння. Остуджують 15 хвилин, потім перемішайте стерилізованої ложкою, щоб ягоди розподілилися рівномірно. Розлийте по банках.