Гриби

Пироги з лисичками: фото і рецепти приготування випічки з грибами з різних видів тіста

Пироги в російській кухні здавна займали чільне місце. Особливо в народі цінувалися пироги з лисичками. Їх пекли не тільки в свята, а й у будні дні, щоб нагодувати велику сім’ю.

У сучасному житті багато господинь готують пироги з великим задоволенням, адже вони прекрасно можуть урізноманітнити повсякденне меню і прикрасити навіть святкове застілля.

Смачні та ситні пироги з грибами лисичками, приготовані з різних видів тіста (дріжджового, листкового або пісочного) любителям несолодкої випічки обов’язково припадуть до душі.

Рецепт пирога з лисичками і курячим м’ясом з листкового тіста

Якщо хочете порадувати домочадців смачним і апетитним стравою, приготуйте пиріг з лисичками з листкового тіста. Так як листкове тісто готується досить складно, його можна купити в магазині.

  • 2 пласта (1 упаковка) листкового тіста;
  • 400 г відварених лисичок;
  • 200 г курячого м’яса;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • 3 шт. картоплі;
  • 150 мл сметани;
  • 1 яйце;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль і масло рослинне.

Смачний пиріг з листкового тіста з лисичками готується за рецептом з покроковим описом.

  1. Картоплю очистити, помити, порізати брусочками і обсмажити на олії до рум’яної скоринки на сильному вогні.
  2. З цибулини зняти верхній шар, порізати кубиками і обсмажити до м’якої консистенції.
  3. З’єднати з грибами, всипати подрібнений часник, смажити 2 хв. і влити сметану.
  4. Тушкуємо 5-7 хв. при постійному помішуванні.
  5. Куряче м’ясо (будь-яке) порізати тонкими смужками, 10 хв. посмажити в маслі і додати до грибів.
  6. Один пласт розкачати за розмірами форми для випічки.
  7. Зробити кілька проколів виделкою і викласти остигнула начинку.
  8. Розкачати другий пласт і накрити начинку, защіпнув краю і прибравши зайве тісто.
  9. Збити яйце, змастити листковий пиріг з лисичками і поставити в духовку на 30 хв. при 180 °.

Простий заливний пиріг на кефірі з лисичками

Заливний пиріг з лисичками виходить соковитим і м’яким, та й зовні – дуже красивим. Його можна приготувати своїм домочадцям в будь-який час, тим більше, що сам процес дуже простий.

тісто:

  • 300 мл кефіру;
  • 250 г борошна;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 3 яйця;
  • 10 г розпушувача;
  • Дрібка солі.

начинка:

  • 300 г копченого курячого м’яса;
  • 400 г відварених лисичок;
  • За 1 шт. ріпчастої цибулі і баклажан;
  • Масло рослинне;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • Сіль.

Простий пиріг з лисичками готується «на одному диханні», тому з процесом впорається будь-хто.










Заливний пиріг з лисичками, картоплею і цибулею в мультиварці

Багато господині вважають за краще готувати заливний пиріг з лисичками в мультиварці. Крім грибів в начинку можна додати картоплю і ріпчасту цибулю, що додасть страві соковитості і поживності.

тісто:

  • 2 яйця;
  • За 150 г майонезу і сметани;
  • 1-1,5 ст. борошна;
  • ? ч. л. соди;
  • Дрібка солі.

начинка:

  • 300 г маринованих лисичок;
  • За 2 шт. картоплі і цибулі;
  • Олія – ??для смаження;
  • 1 ст. л. масла вершкового;
  • За 2 ст. л. тертого сиру і рубаною зелені петрушки.

Пиріг з лисичками в мультиварці готується за наступним описом:

  1. Мариновані гриби промиваємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі.
  2. Подрібнюємо цибулю, вводимо в гриби і продовжуємо смажити 10 хв.
  3. Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо тонкими слайсами.
  4. Готуємо тісто: з’єднуємо в глибокій тарілці сметану, майонез, збиті яйця, соду і сіль, гарненько перемішуємо.
  5. Вводимо борошно, тісто має нагадувати густу сметану.
  6. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, заливаємо половиною тесту.
  7. Викладаємо рівномірно начинку: спочатку картоплю, потім гриби з цибулею.
  8. Заливаємо другою половиною тіста і закриваємо мультиварку.
  9. Виставляємо на панелі режим «Випічка» на 60 хв.
  10. Після сигналу виймаємо чашу, ставимо її на решітку і даємо повністю охолонути.
  11. Перекладаємо на плоске блюдо, посипаємо тертим сиром і зеленню.

Пиріг з лисичками, приготований з дріжджового тіста

Пиріг з лисичками, приготований з дріжджового тіста, перевершить всі ваші очікування. Його аромат буде розноситися по дому, скликаючи всіх, хто голодний, а смак вразить навіть гурманів.

Дріжджове тісто:

  • 500 г борошна;
  • 250 мл теплого молока;
  • 20 г базарних дріжджів;
  • 1,5 ч. Л. цукру;
  • Дрібка солі;
  • 1,5 ст. л. масла рослинного.

начинка:

  • 700 г відварених лисичок;
  • 5 головок цибулі;
  • 2 пучка зелені петрушки;
  • Масло рослинне і сіль;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю.

Пропонуємо приготувати пиріг з лисичками за рецептом з фото.

  1. Насамперед займаються приготуванням тесту, щоб воно добре піднялося.
  2. У теплому молоці розвести дріжджі, ввести сіль, цукор і рослинне масло.
  3. Порціями вводити пукраїнане борошно і замісити круте тісто.
  4. Залишити на столі, накрити рушником і дати постояти 30-40 хв.
  5. Поки тісто піднімається, займаємося приготуванням начинки для пирога.
  6. Гриби порізати невеликими шматочками, викласти в гарячу сковороду і смажити до рум’яної скоринки.
  7. Ввести подрібнений ріпчаста цибуля, перемішати і продовжити смажити на повільному вогні ще 10 хв.
  8. Посолити, поперчити, перемішати, вимкнути вогонь і додати подрібнену петрушку.
  9. Тісто розділити на 2 частини і розкачати: першу покласти на змащене деко, підняти бортики.
  10. Розподілити остигнула начинку по всій поверхні тіста, розрівняти ложкою.
  11. Зверху викласти другу частину тіста і закрити краю.
  12. Зробити в центрі маленький отвір, щоб виходив зайву пару, і поставити форму в гарячу духовку.
  13. Випікати 40-50 хв. при температурі 190 ° С.
  14. Пиріг трохи охолодити і акуратно порізати шматочками.

Відкритий грибний пиріг з лисичками і яйцями

Пропонуємо скористатися рецептом приготування відкритого пирога з лисичками. Відкритий дріжджовий пиріг виходить повітряним, з соковитою і смачною начинкою. На темному тлі пирога красиво виглядають прикраси з тіста, зроблені у вигляді і простий решітки, і хитромудрих різьблених фігурок.

  • 500-700 г дріжджового тіста;
  • 800 г відварених грибів;
  • 6 цибулин;
  • 5 яєць;
  • 200 г відвареного курячого філе;
  • Сіль і рослинне масло.

Відкритий грибний пиріг з лисичками готується просто, потрібно тільки дотримуватися рекомендацій, описаним нижче.

  1. Тісто ділять на 2 нерівні частини і велику розгортають у формі кола, товщиною не більше 1 см.
  2. Перекладають на деко, застелене пергаментним папером, і рівняють.
  3. Відварені лисички ріжуть кубиками, з’єднують з подрібненим луком і смажать на олії до рум’яної скоринки.
  4. Куряче філе нарізають дрібно і з’єднують з грибами.
  5. Яйця відварюють 10 хв., Заливають холодною водою, чистять від шкаралупи,
    подрібнюють і змішують з грибами і м’ясом.
  6. Рівномірно розподіляють начинку, що не доповідаючи її до краю пирога.
  7. Загортають вільні краю, роблячи високі, закриті бортики.
  8. З меншої частини, попередньо розкотивши її в пласт, нарізують смужки і, зробивши невеликі надрізи по боках, перетворюють смужку в листочки.
  9. Розкладають листочки по всій поверхні пирога, змащують олією і залишають на столі на 20 хв.
  10. Розігрівають духовку до 180 ° і випікають пиріг 40 хв. до рум’яної скоринки.

Пиріг з пісочного тіста з лисичками і овочами

Пиріг з лисичками з пісочного тіста – відмінна закуска з соковитою грибною начинкою і овочів для всієї родини.

тісто:

  • 150 г вершкового масла;
  • 300 г борошна;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • Сіль – щіпка;
  • 1,5 ч. Л. цукру.

начинка:

  • 500 г відварених грибів;
  • За 1 шт. моркви, цибулі та болгарського перцю;
  • 2 шт. помідорів;
  • 2 яйця;
  • 150 мл сметани;
  • 1 ч. Л. чорного меленого перцю;
  • Сіль і масло рослинне.

Пісочний пиріг з лисичками і овочами готуємо так:

  1. Розтопити масло вершкове, потім трохи охолодити, щоб не було надто гарячим.
  2. Борошно змішати з цукром, сіллю, розпушувачем, додати тепле масло і сметану, вимісити до однорідної маси.
  3. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 60 хв.
  4. Поки тісто знаходиться в холодильнику, готуємо начинку.
  5. Гриби порізати шматочками, викласти в гарячу сковороду з маслом і смажити до випаровування рідини.
  6. Викласти в миску, вибираючи шумівкою (без масла).
  7. Морква, цибуля і болгарський перець очистити від шкірки і насіння, подрібнити: морква трьом на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями, перець – локшиною.
  8. На сковороді з розігрітим маслом посмажити цибулю до м’якого стану, додати моркву, і готувати до готовності.
  9. Викласти овочі шумівкою в гриби, даючи стекти маслу.
  10. Порізаний перець і нарізані тонкими кільцями томати з’єднати з грибами.
  11. В окремій мисці зробити заливку зі сметани, солі, яєць і меленого перцю, змішавши все до однорідної маси.
  12. У роз’ємну глибоку форму застелити пергаментний папір, змастивши боки маслом.
  13. Рівномірно розподілити пісочне тісто по всій формі, піднімаючи бортики до 4-5 см.
  14. На тісто викласти начинку, полити зверху заливкою.
  15. Поставити в розігріту духовку на 60 хв. і випікати при 180 °.

Домашній пиріг з лисичками, сиром і сметаною

Смачний домашній пиріг з лисичками і сиром краще готувати з листкового тіста.

  • 500-700 г листкового тіста;
  • 700 г відварених лисичок;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 5 ст. л. сметани;
  • 200 г твердого сиру;
  • Сіль і рослинне масло.

Слідуючи опису рецепта пирога з грибами лисичками, можна приготувати приголомшливу випічку.

  1. Гриби і цибулю подрібнити, посмажити на олії до готовності.
  2. Додати сметану, посолити і ввести тертий на дрібній тертці сир.
  3. Протушкувати 5-7 хв., Дати повністю охолонути і приступити до збору пирога.
  4. Тісто розділити на дві частини, одну з яких розкачати і викласти на деко, піднявши бортики і проколів всю поверхню виделкою.
  5. Викласти рівномірно начинку, зверху накрити другим розкатаним шаром і защипнути краю.
  6. Випікати 60 хв. при температурі 180 ° С.

Пиріг з лисичками і куркою: покроковий рецепт

Поєднання грибів і курячого м’яса можна вдало використовувати, якщо приготувати пиріг з лисичками і куркою – смачно, ароматно і ситно.

  • За 400 г відварених лисичок і відвареного курячого філе;
  • 500 г дріжджового тіста;
  • 2 шт. лука;
  • 100 г масла вершкового;
  • По 1 дрібка солі, меленого перцю і куркуми.

Приготування смачного пирога з лисичками і куркою описано в покроковому рецепті.

  1. Подрібнити кубиками лисички, куряче філе і цибулю.
  2. Викласти в сковороду з маслом і посмажити до золотистого кольору.
  3. Далі маса присолюють, перчить і посипається куркумою, ретельно перемішується і відставляється в сторону охолоджуватися.
  4. Дріжджове тісто ділиться на дві частини і розкочується по формі листа.
  5. Одна частина викладається на змащений маслом лист, зверху розподіляється начинка і накривається другою частиною тіста.
  6. Защипують краю, зверху проколюються тонким ножем кілька дірок.
  7. Ставиться в гарячу духову шафу на 60 хв. і випікається при 180 ° С.

Рецепт приготування пирога з лисичками і картоплею

Пиріг
, приготований з картоплею і лисичками, стане справжнім частуванням для всіх членів сім’ї.

  • 500 г листкового тіста;
  • 1 яйце;
  • 500 г відварених грибів;
  • 300 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 1 пучок зелені петрушки;
  • Сіль і рослинне масло.

Рецепт приготування пирога з лисичками і картоплею можна розглянути поетапно і приступити до процесу.

  1. Відварені лисички нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до випаровування рідини.
  2. Додається подрібнену цибулю і обсмажують ще 10 хв.
  3. Картоплю відварити в шкірці, дати охолонути і порізати кубиками.
  4. З’єднати з грибами та цибулею, додати рубану зелень.
  5. Все перемішується до однорідної консистенції, потім слід збірка пирога.
  6. Тісто розкочується на два пласти, між ними викладається начинка, і краю защипують.
  7. Верхній пласт змащується збитим яйцем і пиріг ставиться в духовку, розігріту попередньо до 180 ° С.
  8. Випікається 40-50 хв., Після приготування трохи остигає і потім подається до столу.

Пиріг з лисичками, сметаною і кунжутом

Пиріг з лисичками і сметаною готується швидко, а виходить дуже смачно.

  • 1 кг відварених грибів;
  • 500 г листкового тіста;
  • 1 жовток;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 3 головки цибулі;
  • Сіль і вершкове масло;
  • 1 білок для обмазки пирога;
  • 2 ст. л. кунжуту.
  1. Гриби нарізають, розігрівають в сковороді олію і обсмажують до тих пір, поки вони не стануть прилипати до сковороди.
  2. Подрібнюють лук, підсмажують окремо і з’єднують з грибами.
  3. Відокремлюють від грибів 1/3 частина, викладають окремо в миску, а решта лисички змішують з жовтком і сметаною, солять за смаком.
  4. Тісто розділяють на 2 частини: одна повинна бути більша за іншу.
  5. Розгортають більшу частину і викладають у форму, піднімаючи руками бортики.
  6. Викладають начинку з грибів, яка без сметани, щоб тісто при випіканні Герасимчука мокрим.
  7. Наверх розподіляють гриби зі сметаною і прикривають тонким шаром другій частині тесту.
  8. З’єднують краю, змащують збитим білком і посипають поверхню кунжутом.
  9. Ставлять форму в гарячу духовку і випікають 30 хв. при 180 ° С.