Гриби

Пиріжки з грибами рижики: фото і рецепти, як приготувати смачну домашню випічку

Пиріжки завжди вважалися споконвічно російським блюдом і готувалися з додаванням різних начинок. Однак традиційно пиріжки готувалися з грибами рижики. Лісовий аромат, неповторний смак і поживні властивості цих плодових тіл не залишають нікого байдужими.

Домашня випічка для різноманітності повсякденного меню сім’ї – непорушна істина, з якою ніколи не сперечаються. Готують пиріжки з грибами рижики з будь-якого виду тесту. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, тоді тісто можна зробити самим, проте більшість господинь вважають за краще купувати його в магазині.

Особливо добре пиріжки виходять з листкового тіста, яке в домашніх умовах зробити трохи важко. Грибні пиріжки можуть бути як смаженими на сковороді, так і печеними в духовці.

Дріжджове тісто для пиріжків

А ось звичайне дріжджове тісто приготувати набагато простіше.

  • Тепле молоко – 1,5 ст .;
  • Яйця – 1 шт .;
  • Сіль – 1/3 ч. Л .;
  • Дріжджі сухі – 15 г;
  • Борошно – скільки візьме.

  1. У молоці з’єднати дріжджі і яйце, дати постояти 10 хв.
  2. Всипати сіль, розмішати і додавати пукраїнане борошно, поки тісто не стане відставати від рук.
  3. Вимісити, покласти в глибоку миску, накрити рушником і залишити на 40-60 хв.
  4. Коли тісто збільшиться в розмірах, обмять його руками і приступати до ліплення пиріжків.

Пропонуємо кілька рецептів, які показують, як правильно приготувати пиріжки з рижики.

Пиріжки з рижики і яйцями

Пиріжки з рижики пропонують з овочевим супом або грибним бульйоном.

  • Дріжджове тісто – 500-700 г;
  • Рижики – 500 г;
  • Лук – 4 головки;
  • Масло рослинне;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Скористайтеся рецептом з фото приготування пиріжків з рижики. Покрокова інструкція допоможе зробити всі процеси без вади.









Пиріжки, приготовані з рижики і картоплею

Пиріжки з рижики і картоплею завжди порадують членів вашої родини, адже таку смакоту можна взяти з собою на роботу або в школу в якості легкого перекусу на перервах. Крім того, таку апетитну і рум’яну випічку можна подавати до будь-яких перших страв замість хліба.

  • Листкове тісто – 500 г;
  • Рижики – 500 г;
  • Картопля – 6 шт .;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Масло рослинне;
  • Яйця – 1 шт .;
  • Сіль за смаком.

Пиріжки, приготовані з рижики і картоплею, виходять дуже смачними і ситними.

З цим рецептом може впоратися навіть початківець кулінар, адже тісто купується, а не готується в домашніх умовах.

  1. Очищені рижики відварюють 15-20 хв., Викладають шумівкою на кухонний рушник і дають стекти.
  2. Подрібнюють, викладають в гарячу сковороду з маслом і обсмажують.
  3. Картоплю очищають, миють у воді, варять до готовності і роблять з нього густе пюре.
  4. З цибулі знімають верхній шар, нарізають кубиками і обсмажують.
  5. З’єднують всі інгредієнти, солять за смаком і ретельно перемішують начинку.
  6. На притрушений борошном столі розкочують тісто тонким шаром, розрізають на квадратики і викладають начинку.
  7. Один край квадрата з’єднують з іншим і притискають краю виделкою.
  8. Змащене маслом деко накривають пергаментним папером і викладають пиріжки так, щоб вони не стикалися один з одним.
  9. Яйце збивають вінчиком, змащують верх пиріжків і ставлять в гарячу духовку.
  10. Випікають при температурі 180-190 ° С протягом 30-40 хв.

Пиріжки з солоними рижики і зеленню: рецепт з фото

Наступний фото рецепт пиріжків готується з солоними рижики і з зеленню. Цей варіант зазвичай підходить для тих, хто не має часу довго стояти біля плити.

Такі пиріжки можна подавати з овочевими салатами.

  • Солоні рижики – 500 г;
  • Тісто листкове дріжджове – 500 г;
  • Лук – 5 головок;
  • Зелень кропу і петрушки – по 1 пучку;
  • Олія – ??для смаження.

Як правильно приготувати смажені пиріжки з рижики, дивіться покроковий опис.

  1. Рижики заливаємо холодною водою і залишаємо на 40-60 хв., Час від часу перемішуючи руками.
  2. Воду зливаємо, гриби викладаємо на кухонний рушник і залишаємо стікати.
  3. Подрібнюємо кубиками, викладаємо в розігріту сковороду з маслом.
  4. Додаємо до грибів подрібнену цибулю і обсмажуємо 20 хв на повільному вогні, постійно перемішуючи, щоб не допускати пригорання.
  5. Викладаємо грибну масу в окрему мисочку, даємо охолонути.
  6. Подрібнюємо ножем зелень, всипаємо в гриби і добре перемішуємо.
  7. Розкачуємо тісто тонким шаром, розрізаємо на квадрати, потім робимо з них трикутники.
  8. У кожен трикутник накладаємо начинку і з’єднуємо кути, придавлюючи краю виделкою.
  9. В розпечену сковороду викладаємо пиріжки з рижики і смажимо до золотистого кольору з двох сторін.

Готуємо пиріжки з солоними грибами рижики і картоплею на дріжджовому тесті

Пиріжки, приготовані з солоними рижики і картоплею, краще робити на звичайному дріжджовому тесті.

Для великої родини така ароматна і рум’яна випічка доставить велике задоволення.

  • Солоні рижики – 400 г;
  • Картопля – 300 г;
  • Лук – 4 головки;
  • Масло рослинне;
  • Перець мелений чорний – 1 ч. Л .;
  • Часник – 4 зубчики.
  • Тісто дріжджове – 500-700 м

  1. Солоні рижики промити від солі, порізати і посмажити до золотистої скоринки.
  2. Проварити картоплю до готовності, злити воду, розім’яти до однорідної маси.
  3. Лук з часником почистити, порізати і посмажити до м’якого стану.
  4. Змішати картоплю, перець мелений, цибуля з часником і грибами – начинка приготування.
  5. Тісто розкачати у формі коржі, порізати квадратиками і покласти начинку.
  6. З’єднати все краю, викласти на деко, змащене маслом, і поставити в розігріту духовку.
  7. Випікати при температурі 180 ° протягом 30-35 хв.