Гриби

Приготування грибів красноголовців: рецепти і фото, як смачно приготувати страви для всієї родини

Підосичники відрізняються від інших видів грибів прекрасним ароматом і унікальними смаковими якостями. Правильне приготування красноголовців дозволить зберегти їх соковитість і м’ясистість. Крім того, збережуться всі корисні і поживні мікроелементи, які поліпшать імунітет і допоможуть відновити здоров’я після інфекційних захворювань.

Щоб приступити до кулінарній творчості, потрібно знати рецепти приготування страв з грибів красноголовців. У даній статті зібрані прості і смачні варіанти, які урізноманітнюють повсякденний раціон харчування всієї родини.

Як приготувати свіжі підосичники: відварювання грибів

Як випливає приготувати свіжі підосичники, щоб потім дивувати смачними стравами близьких і дорогих вам людей? Всі способи приготування красноголовців передбачають попереднє очищення грибів від забруднення, ретельне промивання, видалення кінчиків ніжок і подальше відварювання в підсоленій воді.

  • 2 кг грибів;
  • 1 ст. л. солі;
  • Щіпка лимонної кислоти;
  • Лавровий лист і запашний перець – за смаком.

Рецепт приготування красноголовців для смаження та інших процесів описаний нижче.




Варто сказати, що з варених грибів можна приготувати будь-яку страву, яке порадує вас своїм смаком, в тому числі посмажити. Варені плодові тіла додають в різні салати, супи, запіканки, а грибний бульйон використовують для приготування соусів і перших страв.

Рецепт приготування смажених красноголовців на зиму

Рецепт приготування смажених красноголовців можна використовувати для того, щоб зробити заготовку на зиму.

  • 2 кг грибів;
  • 1,5 ст. рослинного масла;
  • Сіль за смаком;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю;
  • 3 зубчики часнику.

Приготування смажених красноголовців як заготовки на зиму описано поетапно.

  1. Гриби після відварювання розріжте на кілька частин, викладіть в суху розпечену сковороду і обсмажуйте до випаровування рідини.
  2. Влийте масло, продовжите обсмажування на повільному вогні до рум’янцю грибів.
  3. Посоліть за смаком, всипте мелений перець, додайте порізаний дрібно часник.
  4. Перемішайте і на повільному вогні смажте 15 хв.
  5. Розкладіть в стерилізовані банки, притисніть ложкою і долийте маслом зі сковороди. Якщо масла не вистачає, розжарити нову порцію і залийте в банки.
  6. Закрийте тугими капроновими кришками, зверху накрийте старими теплими речами або ковдрою.
  7. Після того, як заготівля охолоне, спустіть банки в підвал на зберігання і зберігайте при температурі не вище + 10 ° С протягом 6 місяців. Хоча запевняємо, що такі смачні гриби будуть з’їдені в найближчі 2-3 місяці.

Як готувати смажені підосичники з цибулею і лимоном

Як слід готувати смажені підосичники з цибулею і лимоном, щоб блюдо прикрасило святковий стіл? Пропонований рецепт приготування, безсумнівно, доведеться вам до смаку.

  • 600 г грибів;
  • 4 ст. л. масла рослинного;
  • 3 цибулини;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • 1 ч. Л. лимонної цедри;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень цибулі або петрушки;
  • 1/3 ч. Л. суміші мелених перців.

Як правильно приготувати смажені гриби підосичники, етапи:

  1. Гриби відварити, дати стекти і охолонути, нарізати шматочками.
  2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями і? частина обсмажити в невеликій кількості олії на середньому вогні до жовтуватого кольору.
  3. Додати гриби, перемішати, зробити вогонь на максимум і смажити 10 хв., Безперервно перемішуючи дерев’яною ложкою.
  4. Як тільки рідина випарується, зменшити вогонь на мінімум і продовжити обсмажування грибів ще 5-7 хв.
  5. Влити ще трохи олії, додати суміш мелених перців, що залишився лук і накрити кришкою.
  6. На мінімальному вогні тушкувати 5 хв., Посолити, ввести цедру лимона, перемішати.
  7. Гасити 3 хв., Влити сік лимона, перемішати і вимкнути вогонь.
  8. При подачі до столу прикрасити блюдо рубаною зеленню цибулі або петрушкою (за бажанням).

Як готувати підосичники, смажені з картоплею і часником: рецепт приготування

Рецепт приготування красноголовців, смажених з картоплею, у багатьох господинь користується попитом, так як дари лісу за харчовою цінністю прирівнюються до м’яса. Таким ситним блюдом можна нагодувати велику і зголодніли сім’ю.

  • За 700 г картоплі і грибів;
  • Масло рослинне;
  • 300 г цибулі;
  • Сіль за смаком;
  • 3 зубчики часнику;
  • ? ч. л. меленого чорного перцю.

Якщо хочете дізнатися, як правильно готувати підосичники з картоплею, скористайтеся поетапним описом процесу.

  1. Гриби відварити, дайте охолонути і наріжте тонкими слайсами.
  2. Обсмажте на сильному вогні, додавши невелику кількість рослинної олії, до повного випаровування рідини.
  3. В окремій сковороді, у великій кількості масла обсмажте подрібнену цибулю до золотистого кольору, вийміть його шумівкою в тарілку.
  4. У масло, що залишилося всипте порізаний брусочками картопля і на сильному вогні смажте без кришки.
  5. Перемішайте, і як тільки знизу утворюється рум’яна кірочка, зробіть вогонь середньої інтенсивності.
  6. Кожні 5 хв. акуратно перевертайте картоплю, щоб не пригоріла.
  7. За 10 хв. до повної готовності картоплі введіть гриби і смажену цибулю.
  8. Присолите за смаком, поперчіть і перемішайте, проводите жарку до готовності картоплі.
  9. Подрібніть ножем очищені часникові часточки, всипте в картопля з грибами і акуратно перемішайте.

  10. Вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште на плиті хвилин 5.

Як приготувати гриби підосичники, смажені з картоплею: ??поетапний рецепт

Робити це блюдо досить просто і швидко. Гриби і овочі по праву є одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань. Однак перед тим як приготувати підосичники, смажені з картоплею і овочами в сметані, потрібно зібрати всі інгредієнти.

  • 500 г відварених грибів;
  • 150 мл сметани;
  • По 1 моркви, цибулі та болгарського перцю;
  • 2 помідори;
  • 6 картоплин;
  • Оливкова олія – ??для смаження;
  • Зелень петрушки;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Як смачно приготувати підосичники з картоплею, овочами і сметаною, і зробити для сім’ї справжній делікатес, покаже поетапне опис рецепта.

  1. Підготовлені гриби нарізати тонкими пластинками, моркву очистити і нашаткувати соломкою, цибулю і перець очистити і нарізати півкільцями, картопля очистити, помити, нарізати брусочками, помідори нарізати часточками.
  2. Як тільки гриби і овочі нарізані, приступити до їх обсмажування на оливковій олії.
  3. Окремо обсмажити гриби з цибулею і часником до рум’яної скоринки, викласти в глибокий сотейник.
  4. Далі обсмажити перець, додати помідори і обсмажити 10 хв. на мінімальному вогні, викласти в сотейник.
  5. Картоплю і моркву з’єднати разом і посмажити 20 хв., Безперервно перемішуючи масу дерев’яною ложкою.
  6. Всі обсмажені продукти з’єднати в сотейнику, посолити, поперчити, перемішати акуратно і дати під закритою кришкою на середньому вогні добре нагрітися.
  7. Влити трохи масла, якщо його мало, смажити все на повільному вогні 5 хв.
  8. Влити сметану, акуратно перемішати, посипати зверху зеленню і тушкувати на слабкому вогні 10 хв.
  9. Таке блюдо краще подавати як гарнір до курячим, м’ясних котлет або відбивних.

Як правильно приготувати підосичники в сметані з сиром

Одним з кращих рецептів вважається запікання красноголовців в сметані з сиром. Таке незабутнє за смаковими якостями поєднання продуктів дозволить приготувати кулінарний шедевр.

  • 1 кг відварених грибів;
  • 5 головок цибулі білого;
  • 3 зубчики часнику;
  • 400 мл сметани;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 200 г твердого сиру;
  • Сіль за смаком.

Як смачно приготувати підосичники в сметані з сиром, дізнайтеся з докладного опису.

  1. Гриби поріжте слайсами, часник дрібно наріжте ножем, цибулю наріжте тонкими півкільцями, сир натріть на крупній тертці.
  2. Змастіть форму для запікання олією, викладіть гриби, присолите зверху.
  3. Далі викладіть шар цибулі, змішайте сир зі сметаною і часником.
  4. Вилийте зверху на шари з грибів і цибулі і поставте в розігріту духовку.
  5. Запікайте 30-40 хв., В залежності від товщини шарів, при температурі 180 °.

Жульєн з красноголовців: рецепт французької кухні

Жульєн з красноголовців готується за рецептом французької кухні. Вишукане блюдо, подане в кокотницах, здивує і порадує членів вашої сім’ї.

  • 500 г грибів;
  • 4 цибулини;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 150 г сиру твердого;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • 200 мл вершків.
  1. Гриби порізати тонкою соломкою, цибулю півкільцями, сир натерти на тертці.
  2. На сковороду з розігрітим рослинним маслом додати гриби і обсмажити 15 хв. на сильному вогні.
  3. Викласти гриби в окрему миску, а в масло викласти цибулю, додати вершкове масло і посмажити до рум’яного кольору.
  4. Додати до цибулі гриби, посолити і посипати перцем, перемішати і томити 3 хв.
  5. Всипати борошно, посмажити 3 хв., Додати вершки і томити ще 3 хв.
  6. Зняти з вогню, заповнити масою кокотніци, зверху насипати шар тертого сиру.
  7. Поставити в гарячу духовку і запікати 10 хв. при температурі 180 ° С. Як тільки зверху з’явилася рум’яна кірочка – жульєн готовий.

Рецепт приготування соусу з красноголовців з цибулею

Рецепт приготування соусу з красноголовців може повністю змінити смак будь-якої страви, а також збагатити його аромат. Якщо володіти мистецтвом підбору інгредієнтів, можна просте страву перетворити в святковий. Сметанний соус відмінно підійде до картопляного пюре, м’яса і навіть до бутербродів.

  • 500 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 200 мл сметани;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • Сіль – за смаком і подрібнена зелень.

Рецепт приготування грибів красноголовців у вигляді соусу ділиться на етапи.

  1. У вершковому маслі обсмажити порізані маленькими кубиками гриби до золотистого.
  2. Додати подрібнену цибулю і продовжити смажити 7 хв.
  3. Всипати борошно, перемішати, посолити і смажити 3 хв.
  4. Влити сметану, перемішати і варити на повільному вогні до загусання.
  5. Додати подрібнену зелень, збити міксером і дати охолонути. Вилити в соусницю і поставити на стіл.

Варто сказати, що соус можна приготувати і з сушених грибів, що тільки посилить смак і аромат страви.

Грибна ікра з красноголовців з томатною пастою

Приготування грибної ікри з красноголовців по тому рецепту – нескладний процес, проте має свої особливості.

  • 1 кг відварених грибів;
  • 3 головки цибулі;
  • 3 солодких болгарських перцю;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • Рослинна олія;
  • 7 часточок часнику;
  • 1,5 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. Л. меленого чорного перцю;
  • 2 ст. л. 9% оцту;
  • 1 пучок зелені кропу.

Рецепт з фото приготування страви з красноголовців, допоможе впоратися з процесом всім, хто вирішив зробити ікру в домашніх умовах.

  1. Гриби пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами.
  2. Очистити цибулю, солодкий перець і часник, подрібнюємо на м’ясорубці.
  3. Овочі обсмажити на олії до готовності і викласти подрібнені гриби.
  4. Добре перемішати і тушкувати на повільному вогні 30 хв., При постійному перемішуванні.
  5. З’єднати томатну пасту з цукром і сіллю, перцем і оцтом.
  6. Гасити 15 хв., Перемішати, додати подрібнений кріп, знову перемішати і протушкувати 5 хв. – ікра готова до вживання.
  7. Якщо ікра призначена для зберігання на зиму, банки з заготівлею стерилізують в гарячій воді 20 хв., Потім закочують і утеплюють до повного охолодження. Виносять в прохолодне приміщення і зберігають не більше 10 місяців.

Як приготувати заморожені підосичники в духовці: поетапний рецепт

Рецепт приготування заморожених красноголовців з овочами в рукаві сподобається тим господиням, які не люблять довго стояти біля плити.

  • 700 г відварених грибів;
  • 500 г картоплі;
  • 300 г цибулі;
  • 7 часточок часнику;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 4 помідори;
  • 3 ст. л. масла вершкового розтопленого;
  • Сіль і улюблені спеції – за смаком.

Як правильно приготувати заморожені підосичники в духовці, дізнайтеся з поетапного опису.

  1. Гриби наріжте брусочками, цибулю кільцями і обсмажте разом на олії до рум’яної скоринки.
  2. Влийте соєвий соус і продовжите гасити на слабкому вогні 2-3 хв.
  3. Картопля після очищення наріжте соломкою, додайте дрібно подрібнений часник, сіль за смаком і улюблені спеції.
  4. Помідори розрізати часточками, з’єднайте з картоплею і грибами, перемішайте і все разом викладіть в рукав для запікання.
  5. Зауважте, зробіть в рукаві кілька проколів зубочисткою і викладіть на деко.
  6. Запікайте в духовці 40 хв. при температурі 180 ° С. До такої страви добре підійдуть консервовані овочі.

Рецепт, як готувати заморожені капелюшки красноголовців з рисом

Рецепт приготування заморожених капелюшків красноголовців з рисом – відмінний варіант для тих, хто любить плов, але дотримується посту або дотримується дієти.

  • 500 г грибів;
  • За 2 моркви і цибулини;
  • 1 ст. рису;
  • 50 мл олії рослинного;
  • 5 часточок часнику;
  • Бульйон (овочевий або грибний);
  • 1 ст. л. приправи для плову;
  • Сіль за смаком.

Як правильно готувати заморожені підосичники, щоб вийшов смачний і ароматний плов?

  1. Гриби розморозити, злегка віджати рук
    ами і порізати шматочками.
  2. Очистити цибулю і моркву, подрібнити кубиками, посолити і обсмажити на олії до м’якого стану.
  3. Обсмажити окремо в олії гриби до рум’яної скоринки, викласти в каструлю, змащену маслом.
  4. Зверху покласти овочі, посипати подрібненим ножем часником і зверху висипати промитий рис, посипати приправою для плову.
  5. Залити овочевим або грибним бульйоном так, щоб повністю покрив рис.
  6. Накрити каструлю кришкою, включити мінімальний вогонь і готувати до готовності, приблизно 40 хв.

Як приготувати суп з сушених красноголовців: покроковий рецепт першого страви

Цей рецепт приготування першої страви з сушених красноголовців порадує всіх своїм смаком і приголомшливо яскравим ароматом.

  • Жменя сушених грибів;
  • 6 картоплин;
  • 1,5 л води;
  • По 1 моркви і цибулі;
  • 3 ст. л. відвареної перловки;
  • Масло рослинне;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль і рубана зелень – за смаком.

Як правильно приготувати з сушеними підосичники суп, дізнайтеся з покрокового рецепта.

  1. Гриби помити, залити теплою водою і залишити на 4 год.
  2. Картоплю порізати кубиками, викласти в киплячу воду і варити 10 хв.
  3. Гриби порізати кубиками і викласти до картоплі, продовжити варити 20 хв.
  4. Моркву і цибулю порізати кубиками і обсмажити в маслі до золотистого.
  5. Разом з відвареної перловкою висипати в суп, проварити 10 хв.
  6. Ввести спеції і прянощі, перемішати і дати прокипіти 5 хв.

Як готувати рагу з сушених красноголовців

Приготоване рагу з сушених грибів можна буде подавати до столу відразу ж або закатати в банки в якості заготовки на зиму.

  • 200 г сухих грибів;
  • 5 цибулин;
  • 2 моркви;
  • 2 ч. Л. борошна;
  • 2 ст. л. томатної пасти + 1 ст. грибного відвару;
  • Масло рослинне;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Подрібнена зелень (будь-яка).

Як правильно готувати сушені підосичники, скориставшись поетапним описом?

  1. Гриби промити, залити холодною водою і залишити розмокати на ніч.
  2. Дати воді стекти, акуратно притиснувши руками, потім нарізати соломкою і відварити 15 хв.
  3. На рослинному маслі обсмажити подрібнений півкільцями цибулю до м’якого стану, потім додати порізану кубиками моркву.
  4. Перемішати і продовжити обсмажування до готовності моркви.
  5. Всипати борошно, розбавити 1 ст. грибного відвару, додати сіль і перець.
  6. Перемішати і тушкувати протягом 30 хв. на повільному вогні.
  7. Дати охолонути, залишивши на плиті, а перед подачею прикрасити зеленню, посипавши зверху на блюдо.

Як видно, смачно приготувати гриби підосичники за цим рецептом зовсім нескладно, однак результат – приголомшливий!

Жарка красноголовців: рецепт приготування для мультиварки

Один з найсмачніших рецептів приготування красноголовців – спекотне в мультиварці. Наваристий, поживна і дуже смачна страва відмінно підійде для вечері або ситного обіду на 6 персон.

  • 600 г грибів;
  • 800 г картоплі;
  • 400 г цукіні;
  • По 200 г цибулі і моркви;
  • 500 г помідорів;
  • 200 мл води;
  • Масло рослинне;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Як правильно приготувати гриби підосичники в мультиварці, дізнайтеся з покрокового рецепта.

  1. Гриби після попереднього очищення відварюються в підсоленій воді 20 хв.
  2. Відкидаються на друшляк, залишаються стікати і потім, після охолодження, нарізаються шматочками.
  3. Мультиварка включається, в чашу наливається трохи рослинного масла і викладаються гриби.
  4. Чи включається на панелі режим «Жарка» на 20 хв.
  5. Гриби обсмажуються при відкритій кришці, потім вводяться порізані кубиками моркву і цибулю.
  6. Обсмажуються 10 хв., Включається режим «Гасіння» і викладається порізаний соломкою картоплю, присолюють.
  7. Гаситься 15 хв., Вводиться порізані кружальцями цукіні, а так само помідори, нарізані часточками.
  8. Додається вода, перемішується весь вміст мультиварки і гаситься в тому ж режимі 30 хв. під закритою кришкою.
  9. За 5-7 хв. до сигналу вводяться спеції, перемішуються.
  10. Після приготування печеня залишається в мультиварці в режимі «Підігрів» на 10 хв.

Якщо хочете зробити страву більш ситне, можете додати шматочки м’яса, але тоді приготування займе трохи більше часу.