Гриби

Плов з грибами печерицями: фото, рецепти пісних і м’ясних страв з рисом

Плов з печерицями – це різновид страви з рису, приготувати яку можна як в каструлі, так і за допомогою мультиварки. Такі грибні каші ідеально підійдуть для пісного столу, якщо при приготуванні не використовувати вершкове масло. Якщо ви хочете зробити плов з печерицями по більш ситно рецептом, можна додати до основних компонентів м’ясо або курку.

Смачний пісний плов з печерицями

Плов з печерицями та помідорами пісний.

  • Рис – 100 г,
  • вода – 200 мл,
  • помідори – 100 г,
  • печериці – 75 г,
  • олія соняшникова – 25 г,
  • сіль за смаком.




Плов з печерицями та цибулею-пореєм пісний.

  • Рис – 200 г,
  • печериці – 200 г,
  • цибуля-порей – 100 г,
  • масло рослинне – 50 г,
  • сіль і перець за смаком.
  1. Рис промити, залити холодною водою, залишити на 1.5 години.
  2. Тим часом підготувати печериці: промити, нарізати маленькими шматочками, додати нашатковану цибулю-порей.
  3. Смажити на сковороді на вершковому маслі 6 -8 хв.
  4. В отриману суміш додати рис, сіль, перець, добре перемішати і смажити ще 5 хв.
  5. Перекласти суміш в каструлю і залити водою так щоб вода приховувала її не вище ніж на 1 см.
  6. Готувати пісний плов з печерицями 40 хв на середньому вогні.
  7. Готовий плов розкладають по тарілках і подають до столу.

Плов зі свіжими печерицями.

  • Печериці свіжі – 400 г (або сухі – 100 г),
  • рис – 150 г,
  • вода – 400 мл,
  • цибуля ріпчаста – 70 г,
  • масло рослинне – 80 г,
  • сіль.
  1. Щоб приготувати смачний плов з печерицями, підготовлені гриби шаткують соломкою, укладають на сковороду і тушкують, не закриваючи кришкою, до повного випаровування рідини.
  2. Потім додають цибулю, рослинне масло, сіль і смажать все протягом 5-6 хв.
  3. Рис перебирають, промивають, замочують на 1 год в холодній воді, потім воду зливають.
  4. Обсмажені з цибулею гриби укладають в каструлю, додають гарячу воду і засипають рис.
  5. Доводять плов з грибами печерицями до кипіння, не перемішуючи, потім закривають кришкою, ставлять в духовку і варять до готовності.

Рис з печерицями.

  • 1 склянка рису,
  • 250-300 г печериць,
  • 4 ст. л. нарізаного ріпчастої цибулі,
  • 1? ст. л. рослинного маргарину,
  • 1 ст. л. рослинного масла,
  • 1 ст. л. натертого білого хліба,
  • петрушка,
  • зелень,
  • сіль
  1. Рис перебрати, промити.
  2. Довести до кипіння 400 мл, додати сіль, рослинне масло, всипати рис, варити до повного вбирання крупою води.
  3. Поставити рис на водяну баню, довести до готовності.
  4. Гриби промити, очистити, нарізати.
  5. Лук обсмажити до золотистого кольору на сковороді без жиру.
  6. Додати до цибулі гриби, скропити водою, протушкувати.
  7. Відварений рис змішати з грибами, додати маргарин, перекласти у форму, змащену маргарином і посипану сухарями з білого хліба, поставити на водяну баню, тримати на пару 15-20 хв.
  8. Подавати із зеленим салатом, салатами із сирих овочів.

Рис, запечений з печерицями.

  • 1-1? склянки рису,
  • 250-300 г печериць,
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі,
  • 1-2 зубчики часнику,
  • 1-1? ст. л. борошна,
  • 200-300 мл води (або овочевого / грибного бульйону) для соусу,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • рослинне масло для смаження,
  • зелень

Рис добре промити і відварити до готовності в підсоленій воді. Половину рису викласти у змащену олією форму для запікання. Печериці вимити, нарізати скибочками. Цибуля, часник і зелень дрібно нарізати. У розігріте на сковороді рослинне масло покласти цибулю і часник, обсмажити до м’якості. Додати гриби і смажити, помішуючи, 8 хв. Посолити і поперчити. Половину обсмажених грибів з цибулею викласти в форму на рис, зверху – залишився рис, розрівняти поверхню.

Соус. До залишилися грибів додати борошно, перемішати і потримати на вогні, помішуючи, 1 хв. Влити в сковороду воду (або овочевий / грибний відвар) і готувати, помішуючи, поки соус не загусне. Соус посолити, поперчити, посипати нарізаною зеленню і додати пропущений через прес часник.

Полити рис соусом. Запікати в духовці 20-25 хв при температурі 180 ° C.

При подачі на стіл посипати страву нарізаною зеленню або зеленою цибулею.

Рис по-провансальски з печерицями.

Складові:

  •  2 мірних склянки пропареного рису
  •  200-300 г свіжих печериць
  •  1 цибулина
  •  2 зубчики часнику
  •  сік одного лимона
  •  петрушка
  •  рослинна олія
  •  сіль перець
  •  5 мірних склянок води

Спосіб приготування.

Печериці вимити, почистити, нарізати і замочити у воді з доданим лимонним соком на 30 хвилин. Потім відкинути гриби на друшляк і дати воді стекти. Дрібно нарізати часник, цибулю і петрушку. Рис добре промити. Все покласти в каструлю, додати воду, посолити, поперчити, варити до готовності.

Подивіться фото до рецептів плову з печерицями, представленим на цій сторінці:

Домашній плов з печерицями

Плов по-єгипетськи з печерицями.

  • 80-100 г курячої печінки,
  • 50-70 г шинки,
  • 100 г печериць,
  • 200 г відвареного рису,
  • 40-50 г ріпчастої цибулі,
  • 150 мл бульйону,
  • 30 мл рослинного масла,
  • сіль і спеції за смаком

Цибулю і гриби нарізати, обсмажити в маслі. Додати нарізану шматочками печінку, смажити, перемішуючи, кілька хвилин. Потім додати нарізану кубиками шинку, відварений рис, перемішати, влити киплячий бульйон, посолити, додати спеції і тушкувати домашній плов з печерицями під кришкою до повного випаровування рідини.

Плов з печерицями та шинкою.

  • 800 г печериць,
  • 120 мл рослинного масла,
  • 2 середні цибулини,
  • 1 морква, 250 г рису (краще длиннозерного),
  • 200 г шинки,
  • 500 мл води,
  • зелень петрушки,
  • сіль,
  • мелений білий перець за смаком.
  1. Гриби вимити і в залежності від розміру розрізати на половинки або четвертинки.
  2. 2.?Поджарівать гриби в 2 ст. ложках олії протягом 5-10 хв, потім відставити сковороду в сторону.
  3. 3.?Очістіть і дрібно порубати 1 цибулину. Розігріти в казані 3 ст. ложки рослинної олії і обсмажити на ньому цибулю. Додати нашатковану тонкою соломкою моркву, обсмажити. Потім покласти рис і, помішуючи, готувати його до прозорості. Влити гарячу воду і кип’ятити у відкритій каструлі на сильному вогні 8-10 хв, поки на поверхні не з’являться маленькі дірочки.
  4. 4.?После цього накрити каструлю кришкою і готувати на слабкому вогні ще 10-12 хв – поки рис не збільшиться в об’ємі.
  5. 5.?Вторую цибулину нарізати тонкими кільцями. Шинку подрібнити невеликими кубиками.
  6. 6.?Вліть масло, що залишилося в каструлю, висипати цибулю і тушкувати 2-3 хв. Потім додати кубики шинки і злегка згасити їх; цибуля має залишатися твердим.
  7. 7.?Ріс змішати з грибами і сумішшю з лука і шинки, посолити і поперчити. Загасити 3-5 хв на дуже слабкому вогні.

Як показано на фото, перед подачею плов печерицями потрібно посипати подрібненою зеленню петрушки:

Плов по-міланськи з печерицями, сиром і помідорами.

  • Рис 125 г,
  • цибуля ріпчаста 30 г,
  • масло вершкове 25 г,
  • сир тертий 75 г,
  • печериці 25 г,
  • бульйон 125 г,
  • помідори 125 г,
  • перець,
  • сіль.

Дрібно нашатковану цибулю злегка пасерують. Рис промивають, отсушивают і додають в лук. Прогрівають, помішуючи, поки рис не стане прозорим. Вливають бульйон, заправляють сіллю і перцем і тушкують до готовності. Половину необхідної за рецептом кількості тертого сиру змішують з рисом. Припущені печериці та нарізані скибочками помідори кладуть в змащену жиром і обсипану тертим сиром форму, зверху щільно укладають гарячий рис, потім форму перекидають на підігріте блюдо. Подають до столу, посипавши сиром, що залишився.

Овочевий плов з печерицями, кабачками і перцем в мультиварці

Складові:

  • 700-800 г печериць
  • 1 червоних перцю
  • 1/2 головки часнику
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • 2 л бульйону
  • 2 мірних склянки рису
  • 1 кабачок
  • спеції, сіль за смаком

Спосіб приготування.

Для приготування овочевого плову з печерицями, кабачками і перцем, потрібно порізати гриби і овочі, додати подрібнений часник. Скласти все в мультиварку, засипати зверху рисом, перемішати. Додати масло і бульйон, спеції.

Плов з печерицями в мультиварці готувати в режимі «Рис / Плов».

Плов з копченим м’ясом і печерицями

  • Рис – 250 г,
  • м’ясо копчене – 100 г,
  • печериці – 100 г,
  • печінка куряча – 100 г,
  • цибуля ріпчаста – 50 г,
  • масло рослинне – 50 мл,
  • сіль і перець за смаком.

Рис промити просушити, викласти на розігріту сковороду без масла, обсмажувати 5 хв. У каструлю влити рослинне масло, нагріти його, додати подрібнену курячу печінку, цибулю, смажити хв. Після закінчення цього часу додати в каструлю печериці, копчене м’ясо, обсмажений рис і залити водою так щоб вона покривала зазначені компоненти не більше, ніж на 1 см, посолити, поперчити і доводити до готовності на помірному вогні.

Перед подачею до столу плов з копченим м’ясом і печерицями обережно перемішують і викладають гіркою на блюдо.

Плов з потрохами курки і печерицями

  • Тельбухи курячі – 150 г,
  • рис – 150 г,
  • морква – 50 г,
  • жир курячий – 40 г,
  • печериці – 40 г,
  • корінь петрушки – 30 г,
  • цибуля ріпчаста – 30 г,
  • зелень петрушки – 1 пучок,
  • сіль і перець за смаком.
  1. Взяти курячі тельбухи, ретельно промити, нарізати дрібними кубиками, залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння, після чого посолити і відварювати до напівготовності.
  2. Морква і петрушку нарізати тонкою соломкою, кинути до потрухів. В окремій каструлі з товстим дном розтопити курячий жир, додати нарізані пластинами печериці і дрібно нарізану цибулю, смажити 10 хв.
  3. Після цього покласти в каструлю зелень петрушки, промитий рис і тельбухи з овочами.
  4. Компоненти перемішати, тримати на середньому вогні 3 – 5 хв, влити бульйон (в якому варилися потрухи), посолити, довести до кипіння, тушкувати 30 хв на помірному вогні, періодично помішуючи.
  5. Коли рис буде готовий, обережно перемішують плов, викладають гіркою на блюдо, посипають перцем і подають до столу.
  6. Плов з потрохами курки і печерицями викладають гіркою на плоске блюдо і подають до столу.
  7. Плов з печерицями та консервованої кукурудзою
  • Вода – 200 мл,
  • рис – 100 г,
  • гриби – 75 г,
  • масло топлене,
  • вершкове або соняшникова – 25 г,
  • консервована кукурудза – 1 банка,
  • цибуля ріпчаста – 30 г,
  • сіль і перець за смаком.

Свіжі гриби очищають, промивають і кладуть у підсолену киплячу воду на 10 хв. Потім їх дрібно нарізають і пасерують в маслі разом з подрібненим ріпчастою цибулею.

Після цього цибульний-грибну суміш з’єднують з звареним до напівготовності рисом, додають кукурудзу, масло, що залишилося, закривають кришкою. Плов з печерицями та кукурудзою доводять до готовності в духовці.