Гриби

Печериці з тушкованою капустою: фото, рецепти приготування овочевих страв з грибами

Страви з тушкованої капусти з печерицями сміливо можна віднести до дієтичної кухні, так як при їх приготуванні зовсім не обов’язково робити зажарку, і тоді овочі з грибами висохне у власному соку. Щоб варити такі супи або другі страви, крім білокачанної використовують і інші види капусти: кольорову, червонокачанну, брокколі, брюссельську, савойську або пекінську.

Як приготувати тушковану капусту з печерицями

Тушкована капуста з печерицями та овочами.

складові

  • 500 г свіжих печериць
  • 1/4 капустини
  • 2 ст. ложки топленого нутряного свинячого жиру
  • 3 цибулини
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1 корінь Галгала
  • 6-8 картоплин
  • 2 ст. ложки томату-пюре
  • 1/2 склянки соєвого соусу
  • 2 склянки води
  • сіль
  • зелена цибуля, кріп



Пісний борщ з печерицями, тушкованою капустою і овочами.

складові

  • 500 г буряка
  • 80 г сушених печериць
  • 300 г білокачанної капусти
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 25 г борошна
  • 3 картоплини
  • 125 г томатної пасти
  • 1 лавровий лист
  • 10 горошин запашного перцю
  • 50 мл рослинного масла
  • зелень петрушки
  • 2 ст. ложки оцту
  • сіль

Печериці замочити у воді на 30 хв. Після закінчення часу промити, почистити, залити водою, відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Грибний бульйон злити в окрему ємність, гриби викласти і нарізати соломкою, потім обсмажити в олії.

Білокачанну капусту покласти на розігріту сковороду з рослинним маслом, додати 4 ст. ложок води, тушкувати до готовності. Окремо приготувати овочі: морква, цибуля і петрушку. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками, петрушку подрібнити. Всі перераховані компоненти спасерувати на олії, додавши в цю суміш борошно і томатну пасту.

Буряк промити, очистити, нарізати тонкими пластинами, покласти в каструлю, додати до неї 3 ст. ложки води, 2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку томатної пасти, цукор. Гасити на повільному вогні до готовності.

У грибний бульйон опустити картоплю, нарізану часточками, дати закипіти, додати тушковану капусту, буряк і спасерувати овочі дати покипіти 15 хв. Потім опустити нарізані відварені гриби, додати за смаком сіль, цукор перець, лавровий лист, дати закипіти. При подачі на стіл в тарілку покласти ложку сметани, зелень петрушки.

Тушкована капуста з печерицями.

складові

  • капуста – 1 кг
  • свіжі гриби – 500-600 г або сушені гриби – 100 г
  • рослинне масло – 3-4 ст. ложки
  • борошно – 1 ст. ложка
  • сметана – 1/2 склянки
  • сіль
  • 3% -й оцет
  • перець
  • цибуля
  1. Капусту ретельно промити під сильним струменем холодної води, прибрати зіпсовані листя, дрібно нашаткувати, покласти в глибоку ємність, посолити, поперчити, залити оцтом, перемішати руками.
  2. Дати постояти 10 хв, потім покласти на сковороду і тушкувати на олії до напівготовності.
  3. Печериці промити, нарізати пластинами, обсмажити на іншій сковороді на рослинній олії, після чого з’єднати з капустою.
  4. Окремо підсмажити нарізаний кубиками цибулю, всипати борошно, додати сметану, довести до кипіння, зняти з вогню і перекласти отриману суміш з капустою і грибами.
  5. Все перемішати і тушкувати 15 хв.
  6. Можна приготувати тушковану капусту і з сушеними грибами, але тоді печериці потрібно попередньо замочити на 2-3 години, а потім зварити в тій же воді до готовності. Подавати зі смаженою картоплею.

Рецепти страв з тушкованої капусти з грибами печерицями

Тушкована капуста, запечена з печерицями.

складові

  • свіжі шампіньйони – 1 кг
  • тушкована капуста – 1 кг
  • солоні огірки – 1-2 шт.
  • жир – 1 ст. л.
  • молоко – 1 стакан
  • цибуля – 1 шт.
  • тертий сир – 2-3 ст. л.
  • сіль

Для приготування овочевого страви з тушкованої капусти з грибами за цим рецептом печериці потрібно промити, почистити, подрібнити, кинути на сковороду з жиром і тушкувати у власному соку. В окремій сковороді згасити тонко нашатковану капусту і нарізані соломкою солоні огірки. Після цього окремо обсмажити в жирі цибулю з борошном, додати молоко, тушкувати 5 хв до загустіння соусу.

Форму для запікання змастити жиром, на дно покласти тушковані печериці, потім тушковану капусту з солоним огірком, залити все готовим соусом з лука і сметани, зверху посипати тертим сиром. Поставити в духовку на 5 – 7 хв для рум’янцю.

Тушкована кольорова капуста з печерицями.

складові

  • свіжі шампіньйони – 500 г
  • кольорова капуста – 1 кг
  • вершкове масло – 4-5 ст. л.
  • панірувальні сухарі – 2-3 ст. л.
  • тертий сир – 2-3 ст. л.
  • сіль

Свіжі печериці очистити, промити і підсмажити. Качан цвітної капусти розділити на головки, кинути в сковороду з рослинним маслом, залити 0.5 ст. води, посолити, тушкувати до напівготовності. Тушковану капусту обваляти в панірувальних сухарях і підсмажити на вершковому маслі. Капусту і гриби розкласти на глибокій сковороді, чергуючи один з одним, потім обсипати тертим сиром і запекти в духовці. Подавати на стіл, поливши розтопленим вершковим маслом.

Печериці, тушковані з капустою і овочами.

складові

  • 500 г свіжих або 250 г відварених (солоних) печериць
  • пол капустини
  • 50 г шпику або жиру
  • 1 цибулина
  • 2-3 моркви
  • 1 корінь петрушки
  • 2 склянки води або бульйону
  • 6-8 картоплин
  • 1 стакан гороху
  • 1 стакан бобів
  • 2 ст. ложки томату-пюре
  • 5 склянки сметани
  • сіль
  • Зелена цибуля
  • кріп або зелень петрушки

Гриби розрізати навпіл або на шматочки. Потім в каструлі розігріти жир, покласти нарізані кубиками овочі, пасерувати 5-6 хвилин, залити водою або бульйоном і тушкувати під кришкою до напівготовності. Додати картоплю, нарізану скибочками або на четвертинки, і тушкувати до готовності. Незадовго до кінця гасіння покласти тушковані окремо гриби, томат-пюре, сметану і рубану зелень, заправити.

Гриби, тушковані з капустою та іншими овочами, підходять до смаженого або копченого м’яса, гарніром служить салат з огірків або буряка.

Капуста білокачанна з рисом і печерицями.

складові

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 50 г сушених печериць
  • 1,5 ст. ложки вершкового масла
  • 2 склянки молока
  • 3/4 склянки рису
  • 1/2 склянки сметани
  • 2 яйця
  • 1,5 цибулини
  • 1 ст. ложка сухарів
  • сіль
  • зелень петрушки
  1. Очищену і промиту капусту нарізати кубиками і тушкувати з 1 склянкою молока до готовності.
  2. Рис перебрати, промити, припустити з молоком, що залишилося і грибним відваром з-під сушених і відварених грибів.
  3. Потім рис з молоком і відваром змішати з нарізаними і підсмаженими грибами, цибулею, зеленню, сіллю.
  4. Каструлю змастити маслом, покласти по черзі шари тушкованої капусти і рису (верхній шар – з капусти).
  5. Змастити верх сирими яйцями, посипати сухарями і запекти в духовці. Розрізану на шматки капустяну запіканку подати зі сметаною.

Подивіться, як апетитно виглядають страви з тушкованої капусти з печерицями, приготовані за цим рецептом:

Білокачанна капуста з печерицями, тушкована в мультиварці

складові

  • гриби печериці 300 г
  • капуста білокачанна 500 г
  • 1 цибулина
  • 2 морквини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки соняшникової олії
  • 1 мульти стакан гарячої води
  • сіль
  • пучок зелені

Печериці промити, почистити, тонко нарізати. Обсмажувати на рослинній олії в режимі «випічка» 15 хв. Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити, моркву натерти на тертці. Всі компоненти з’єднати з печерицями. Готувати ще 5 хв під закритою кришкою в такому ж режимі. Капусту нашаткувати, покласти в чашу мультиварки з грибами і овочами, залити водою, посолити, перемішати, готувати 20 хв під закритою кришкою. Після цього включити режим «гасіння» на 1 годину. Тушковану капусту з печерицями, приготовлену в мультиварці, посипати подрібненою зеленню.