Гриби

Печериці з болгарським перцем: рецепти закусок і других страв з грибами і овочами

Використовуючи печериці та болгарський перець, можна приготувати відмінні закуски на зиму і смачні страви на кожен день. В асортимент таких страв входять салати, гарячі другі страви, піци, солянки, канапе і рагу. Гриби для цього різноманітного меню можна використовувати як свіжі або заморожені, так і консервовані – результат, безсумнівно, вийде чудовим.

Гриби печериці, мариновані на зиму з болгарським перцем

Мариновані печериці з болгарським перцем на зиму.

Складові:

  • Печериці – 1 кг;
  • Перець солодкий – 1 шт. ;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт. ;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Гострий перець – 1 шт. ;
  • Очищена вода – 1 л;
  • Оцет 9% – 80 мл;
  • Лавровий лист – 4 шт. ;
  • Перець чорний мелений – 1 ч. Л. ;
  • Сіль – 15 г;
  • Цукор – 1 ст. л. ;
  • Олія – ??1 ст. л.

приготування:

  1. Гриби промити, опустити в каструлю з підсоленою водою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, після чого варити ще 5 хв, постійно помішуючи.
  2. Після закінчення часу відкинути гриби на друшляк, дати воді стекти.
  3. Приготувати маринад. Для цього налити в каструлю літр води, додати лавровий лист і чорний перець, довести до кипіння і кип’ятити 2 хв.
  4. Після цього додати сіль, цукор, кип’ятити на повільному вогні ще хвилину.
  5. Каструлю зняти з вогню, додати в маринад оцет і рослинне масло. Маринад для болгарського перцю з печерицями на зиму готовий.
  6. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати невеликими кубиками.
  7. Лук нашаткувати або нарізати півкільцями.
  8. Часник і гострий перець подрібнити. Всі перераховані компоненти перемішати в глибокій посуді і щільно вкласти в простерилізовані банки.
  9. Залити овочеву суміш маринадом і закатати кришкою.
  10. Банку з маринованими печерицями і болгарським перцем перевернути, укутати рушником або ковдрою, тримати так до повного охолодження.

Асорті з печерицями і болгарським перцем на зиму.

Продукти на літрову банку:

  • 3 болгарських перцю без насіння;
  • 10 головок дрібного ріпчастої цибулі;
  • 2 моркви;
  • 500 г печериць;
  • 2 лаврові листки;
  • 2-3 листків смородини;
  • 3 зубчики часнику;
  • кілька горошин запашного перцю;
  • столовий оцет, кріп, цукор, сіль – за смаком.

приготування:




В асорті з маринованих шампіньйонів з болгарським перцем, приготоване за цим рецептом, можна також додати патисони або кабачки.

Салат з куркою, болгарським перцем, печерицями та квасолею

Складові:

  • Куряча грудка (копчена або відварна) – 1 шт. ;
  • Консервовані шампіньйони – 250 г;
  • Болгарський перець – 2 шт. ;
  • Яйця курячі – 3 шт. ;
  • Консервована червона квасоля – 200 г;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Будь-яка сезонна зелень – за смаком;
  • Листя салату – на смак;
  • Майонез, сметанний соус, або будь-який інший соус – за смаком.

приготування:

Яйце відварити, подрібнити. Курку нарізати на дрібні шматочки. Перець промити, очистити від насіння, нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Компоненти помістити в глибокий салатник, додати консервовану квасолю, сюди ж майонез або сметанний соус. Все ретельно перемішати. Листя салату і зелень промити, просушити, розкласти на широкому блюді. Зверху на листя покласти салат з курки, печериць і болгарського перцю, посипати дрібно посіченою зеленню.

Яловичина з печерицями, болгарським перцем і цибулею в казані

Складові:

  • 1 кг яловичини;
  • 300 г печериць;
  • 2 стручки болгарського перцю;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 3 цибулини;
  • перець, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви з печериць, болгарського перцю і цибулі м’ясо потрібно промити, нарізати шматочками по 50-60 г, пересипати сумішшю солі і перцю. Гриби перебрати, промити, великі розрізати навпіл, а дрібні залишити цілими. Болгарський перець очистити від насіння, вимити і нарізати кільцями. Лук очистити, вимити і нарізати кільцями. Шматочки м’яса, цибуля, болгарський перець і гриби викласти в казан з розігрітим рослинним маслом, обсмажити, влити трохи води. Гасити яловичину з печерицями і болгарським перцем до готовності

Свинина з печерицями, болгарським перцем і томатною пастою

Складові:

  • Свинина – 800 г;
  • Печериці – 250-300 г;
  • Перець солодкий болгарський -2 шт. ;
  • Морква – 1шт. ;
  • Цибуля ріпчаста -1 головка;
  • Томатна паста – 1 ст. л. ;
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп і сіль – за смаком.

приготування:

Свинину нарізати на невеликі шматочки, викласти в розігріту сковороду, обсмажувати на рослинній олії до рум’яної скоринки. Поки обсмажується свинина очистити, промити цибулю, нарізати півкільцями, додати в сковороду, обсмажувати 5 хв. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою, додати до свинини. Сюди ж натерту на крупній тертці моркву, нарізані на дрібні шматочки печериці, томатну пасту. Все ретельно перемішати. Півсклянки води влити в сковороду, тушкувати свинину з печерицями і болгарським перцем 30 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.

Страви з печериць, помідорів і болгарського перцю

Строкатий салат з маринованими печерицями, болгарським перцем і яйцем.

Складові:

  • 2 стручки червоного болгарського перцю;
  • 2 помідори;
  • 4 редиски;
  • 2 зварених круто яйця;
  • 4 ст. ложки маринованих шампіньйонів;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 50 г кропу і петрушки;
  • рослинне масло – на смак.

приготування:

  1. Всі компоненти промити, дрібно нарізати, посолити, заправити олією, перемішати. Додати подрібнену зелень.
  2. Салат з болгарського перцю з помідорами і консервованими печерицями
  3. 3 стручки болгарського перцю, 3 помідори, 1 стакан консервованих печериць, 50 г зеленої цибулі, 50 г кропу (або кріп з петрушкою), 1 банка майонезу
  4. Стручки перцю нарізати соломкою, додати скибочки помідорів, рубаний зелений лук і зелень. Все перемішати. Додати дрібно нарубані консервовані гриби.
  5. Заправити майонезом.

Салат з печериць з помідорами і болгарським перцем можна прикрасити смужками червоного перцю.

Курка з печерицями і болгарським перцем.

Складові:

  • 700-800 г курки курячих стегон або інших частин;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 2 великих болгарських перцю;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 300 г печериць;
  • 3 великих помідора;
  • 1 ч. Л. меленої паприки;
  • сіль, спеції для курки;
  • рослинна олія.

приготування:

  1. Курку промити, натерти сіллю і спеціями, залишити просочуватися на 20 хв.
  2. Тим часом нарізати кільцями цибулю, подрібнити часник, моркву натерти на крупній тертці.
  3. Болгарський перець промити і очистити від насіння, потім нарізати тонкою соломкою.
  4. Печериці нарізати пластинами.
  5. У сотейник налити рослинне масло, нагріти, покласти курку, обсмажити з обох боків до золотистої скоринки.
  6. Після цього додати в сотейник лук, часник, морква, обсмажувати 5 хв.
  7. Додати шампіньйони, болгарський перець, смажити до готовності перцю.
  8. Додати помідори, паприку, посолити.
  9. Накрити кришкою, гасити курку з печерицями і болгарським перцем на повільному вогні 20 хвилин.

Макарони з печерицями, сиром, шинкою і болгарським перцем

Складові:

  • 300 г печериць;
  • 100 г шинки;
  • 200-250 г макаронів;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 1-2 цибулини;
  • 100 г сиру;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 2-3 ст. л. томатного соусу;
  • мелений коріандр, перець, сіль – за смаком.

приготування:

  1. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на друшляк, промити холодною водою.
  2. Печериці промити, нарізати, обсмажити в рослинній олії.
  3. Додати нарізану цибулю, обсмажити все разом. Додати терту моркву, смажити, перемішуючи, 2 хв. Болгарський перець очистити, дрібно нашаткувати, додати в сковороду, смажити 2 хв.
  4. Покласти нарізану соломкою шинку, посолити, поперчити, влити томатний соус, перемішати, закрити сковороду кришкою і тушкувати овочі 3 хв, час від часу перемішуючи.
  5. Викласти відварені макарони, акуратно перемішати, посипати тертим сиром, закрити сковороду кришкою.
  6. Томити макарони з печерицями, сиром, шинкою і болгарським перцем на слабкому вогні 3-5 хв, щоб сир повністю розплавився.

Печериці з болгарським перцем, приготовані в духовці

Болгарський перець, фарширований печерицями.

Складові:

  • 5-6 стручків болгарського перцю;
  • 300 г маринованих шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Стручки болгарського перцю вимити і акуратно видалити насіння, зробивши круговий надріз у плодоніжки. Гриби дрібно нарізати. Лук очистити, вимити і нарубати.
  2. Гриби перемішати з цибулею, посолити, нафарширувати цією сумішшю стручки перцю.
  3. Перець викласти в форму, залити невеликою кількістю води, додати сметану, поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 10 хвилин.
  4. Печериці з болгарським перцем, приготовані в духовці, викласти на блюдо, полити майонезом і залишилися від гасіння соусом.

Піца зметана з печерицями і болгарським перцем в духовці.

Складові:

  • 300 г готової основи для піци;
  • 400 г печериць;
  • 200 г сиру твердого сорту;
  • по 1 пучку зелені кропу, петрушки і базиліка;
  • 3 стручки солодкого болгарського перцю;
  • 100 г сметани;
  • 20 г майонезу;
  • перець, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці. Печериці промити, нарізати кубиками. Зелень кропу, петрушки і базиліка вимити, обсушити і нарубати. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати кубиками. Майонез змішати зі сметаною.
  2. Основу для піци змастити половиною суміші майонезу та сметани. Зверху викласти печериці, перець, зелень. Всі змастити другою половиною соусу і зверху посипати сиром, посолити і поперчити.
  3. Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 15-20 хвилин.

Інші закуски з печериць з болгарським перцем

Закуска з маринованих шампіньйонів, болгарського перцю і консервованої кукурудзи.

Складові:

  • 500 г печериць (маринованих);
  • 200 г кукурудзи (консервованої);
  • 2 яйця;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 3 столові ложки сметани;
  • 1 болгарський перець і червоний мелений перець.

Спосіб приготування:

Яйця зварити круто, очистити
і нарубати. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжки і насіння і нарізати невеликими кубиками. Маслюки нарізати скибочками, змішати з яйцями, болгарським перцем і кукурудзою, поперчити. Викласти закуску з шампіньйонів з болгарським перцем на блюдо, заправити сумішшю майонезу і сметани і подати до столу.

Закуска з шампіньйонів і зеленого горошку.

Складові:

  • 500 г печериць (маринованих);
  • 200 г зеленого горошку (консервованого);
  • 2 яйця (зварених круто);
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 50 г сметани;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 пучок кропу.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати закуску з шампіньйонів і болгарського перцю за цим рецептом, яйця потрібно очистити і дрібно нарізати. Болгарський перець вимити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати кільцями. Зелень кропу вимити. Гриби нарізати скибочками, змішати з яйцями і зеленим горошком, викласти на блюдо, заправити сумішшю майонезу і сметани, оформити кільцями болгарського перцю і гілочками кропу і подати до столу.

Салат з печериць з болгарським перцем і цибулею гострий.

склад:

  • 900 г печериць;
  • 100 г моркви;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 стручок червоного болгарського перцю;
  • 1 стручок зеленого болгарського перцю;
  • 2 г чорного перцю;
  • 50 г цукру;
  • 100 мл кунжутного масла;
  • 10 мл оцтової есенції або щіпка лимонної кислоти;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Очистити гриби від бруду, промити. Нарізати часточками, опустити гриби в киплячу воду і варити 5-7 хв. Злити воду через друшляк, промити під холодною водою. Очистити болгарський перець від насіння і перегородок, нарізати дрібними шашечками. Очистити моркву, нарізати кружечками. Обсмажити морква з цибулею на олії, дати охолонути. Заправити гриби сумішшю болгарського перцю, смаженої моркви, солі, часнику, чорного перцю (за смаком), цукру, лимонної кислоти або оцту. Дати настоятися при кімнатній температурі в емальованому посуді.

Викласти салат з печерицями та болгарським перцем на блюдо і прикрасити гілочками петрушки і кропу.

Салат зі свіжих печериць з болгарським перцем і селерою по-вірменськи.

Складові:

  • 600 г свіжих грибів;
  • 100 г свинячого сала;
  • 3 зубчики часнику;
  • 600 г солодкого болгарського перцю;
  • 600 г кореня селери;
  • 1/2 склянки рослинного масла;
  • 3 склянки червоного сухого вина;
  • сіль, перець – за смаком.

приготування:

  1. Печериці промити, почистити, нарізати тонкими пластинами, викласти в глибоку сковороду, залити невеликою кількістю рослинної олії, обсмажувати на помірному вогні.
  2. Часник подрібнити, тонкими смужками нарізати сало, додати в гриби. Обсмажувати 10 – 15 хв, після чого влити вино, дати йому закипіти, зменшити вогонь, гасити під кришкою ще 10 хв. Після закінчення цього часу зняти з вогню.
  3. Гриби розмішати, посолити, поперчити, залишити остигати.
  4. Селера очистити від шкірки і нарізати соломкою. Перці розрізати на дві частини, видаливши серцевину, і нашаткувати тонкою соломкою. Селера і перець з’єднати, злегка полити олією і викласти в салатницю.
  5. Зверху помістити остиглі гриби. Всі поставити в холодильник на нижню полицю. Перед подачею на стіл прикрасити перцем.