Гриби

Печериці, обсмажені і мариновані в олії: рецепти на зиму і на кожен день

Рецепти страв з печериць в маслі зацікавлять тих, хто хоче приготувати ситне блюдо або закуску на кожен день або зробити смачну грибну заготовку тривалого зберігання Для приготування таких страв використовують і рослинне, і вершкове масло – печериці незмінно виходять дуже смачними. Хочете прикрасити святкове застілля або урізноманітнити щоденну трапезу? Тоді ця добірка рецептів для вас!

Страви з печериць в маслі

Смажені капелюшки свіжих печериць в маслі.

Складові:

  • 600 г капелюшків свіжих печериць
  • 3-4 ст. ложки рослинної олії
  • 4-5 ст. ложок борошна
  • сіль
  • перець




Обсмажені в олії капелюшки печериць можна подавати з молодою картоплею або іншим овочевим блюдом.

Печериці, смажені у фритюрі.

Складові:

  • 500 г свіжих печериць
  • 80 г борошна
  • 1 яйце
  • 125 мл молока
  • 1 ч. Ложка цукру
  • рослинна олія
  • сіль за смаком
  1. Гриби очистити, відрізати ніжки, а капелюшки промити і відварити в невеликій кількості води. Потім вийняти їх з відвару і обсушити. (Відвар і ніжки грибів використовувати для приготування інших страв.)
  2. Приготувати кляр: в миску всипати борошно, додати яйце, сіль, цукор, влити молоко і добре все розмішати.
  3. У глибоку сковороду (або фритюрницю) налити масло і добре розігріти на сильному вогні. Коли воно розігріється, вогонь зменшити до мінімального.
  4. Варені капелюшки грибів вмочити в кляр і опустити в киплячу олію. Обсмажені гриби скласти в тарілку і дати стекти маслу.
  5. Перед смаженням грибів перевірити, чи достатньо нагріте масло. Для цього в масло можна кинути шматок гриба, і якщо не буде сильного спінювання, фритюр прогрітий добре.

Печериці свіжі, смажені в маслі.

Складові:

  • 800 г свіжих печериць
  • 3 цибулини
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 ст. ложка рубаної зелені

Печериці очистити, промити під проточною водою, посолити. Цибулю дрібно нашаткувати. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажувати на ньому цибулю та печериці. Коли вони будуть готові, підсипати муку, додати воду (або бульйон) і ще трохи потім на вогні.

Перед подачею на стіл печериці, смажені в маслі, посипати рубаною зеленню.

Печериці в маслі на зиму.

Складові:

  • Печериці – 2 кг
  • Вершкове масло (топлене масло) – 150 – 180 г на обжарку + 50 – 70 г для заливки
  • Сіль за смаком

Для заготівлі підійдуть печериці середнього розміру без будь-яких плям і пошкоджень. Гриби слід ретельно промити під проточною водою. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити подрібнені шампіньйони. Під час смаження кришкою накривати гриби не рекомендується щоб уникнути появи зайвої рідини. Смажити гриби потрібно до повної готовності, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли. Коли печериці будуть майже готові, за 5 хв до виключення вогню слід додати в них вершкове масло, щоб при закладці вони повністю були в маслі.

Готові печериці укласти в стерилізовані банки, ретельно утрамбовувавши їх, використовуючи кулінарну лопатку або столову ложку.

Зверху залити гриби розтопленим заздалегідь вершковим маслом, дати їм трохи охолонути. Покласти шампіньйони в маслі, смажені на зиму, в банки, закрити кришками і укутати ковдрою.

Мариновані печериці в маслі.

Складові:

  • 200 г печериць (маринованих)
  • 3 цибулини
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 пучок кропу
  • перець

Лук очистити, вимити і нарізати кільцями. Зелень кропу вимити. Мариновані гриби нарізати скибочками, викласти на блюдо, зверху покласти цибулю, поперчити, полити олією. Мариновані печериці в маслі прикрасити зеленню кропу і подати до столу.

Гриби, смажені в сухарях (по-угорськи).

Складові:

  • 7-8 печериць
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ст. ложки товчених сухарів
  • сіль за смаком

Підготовлені гриби варити в підсоленій воді 10 хв і відкинути їх на друшляк. Потім посолити, гриби занурити спочатку в збите яйце, а потім запанірувати в товчених сухарях і обсмажити в маслі.

Рецепт консервованих печериць, смажених в олії і сметані

Складові:

  • 500 г консервованих печериць
  • 120-180 мл заливки
  • 3-4 ст. ложки вершкового масла
  • 250 г сметани
  • 1 цибулина
  • зелень

Гриби почистити, промити, нарізати пластинами, додати заливку, вершкове масло і обсмажувати протягом 5 хв. Після чого вмішати сметану і нашатковану підсмажену з маслом цибулю і прогріти. Подати блюдо гарячим, прикрасивши зеленню петрушки або кропом. На гарнір до консервованим шампіньйонів, смаженим в маслі за цим рецептом, подати тушковану моркву і варену цвітну капусту.

Гриби печериці в маслі і оцті

Оселедець з маринованими печерицями з маслом і оцтом.

Складові:

  • мариновані печериці – 300 г
  • оселедець – 2 шт.
  • цибуля – 2-3 шт.
  • зелений різаний лук – 2-3 ст. ложки
  • рослинне масло – 1-2 ст. ложки
  • < li>оцет

  • сіль
  • гірчиця

Оселедець почистити, відрізати голови, відокремити філе від кісток. Крупно порізане філе викласти в селедочницу, полити рослинним маслом, оцтом, змішаним з гірчицею, і прикрасити кільцями цибулі. По обидва боки оселедця в олії і оцті викласти мариновані печериці, нарізані кубиками.

Салат з печерицями, залитими маринадом, в рослинному маслі.

Складові:

  • 5 кг печериць
  • 1/2 склянки оцту
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ч. Л. солі
  • 1-2 ч. Л. гірчиці
  • 1/2 склянки рослинного масла
  • кілька горошин чорного перцю
  • лавровий лист

Гриби очистити від землі, тонко зрізати з них шкірку, відокремивши капелюшок від ніжки, промити, нарізати кубиками і кип’ятити 20 хв. в підсоленій воді, потім добре відцідити і охолодити. Приготувати маринад з оцту, гірчиці, розмеленого чорного перцю з додаванням цукру і солі. Коли цукор повністю розчиниться, залити гриби маринадом. Зверху накришити лавровий лист. Витримавши 2 години, скропити салат олією і подавати на стіл.

Печериці, обсмажені в оливковій олії з цибулею

Складові:

  • 1 кг свіжих печериць
  • 100 мл оливкової олії
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 100 г томатного соку
  • сіль
  • зелень за смаком

Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати кубиками, підсмажити на оливковій олії до золотистого кольору, додати до нього шампіньйони, посолити і тушкувати 7 хв. Потім влити в гриби і цибулю томатний сік, тушкувати ще 10 хв.

Готові печериці, обсмажені в оливковій олії, посипати рубаною зеленню.

Печериці, запечені шматочками в олії в духовці

Печериці, обсмажені в олії і запечені в духовці в сметані.

Складові:

  • 500 г печериць
  • 100 г сметани
  • 40 мл рослинного масла
  • 10 г борошна
  • сіль і спеції за смаком

1.?Гріби почистити, промити і нарізати тонкими скибочками.

2.?Чтоби вони не потемніли, збризнути їх лимонним соком, потім обсмажити в маслі, посипати борошном, залити сметаною. Запікати смажені в маслі печериці в духовці до готовності (40-60 хв).

Печериці, обсмажені в олії, запечені з плавленим сиром.

Складові:

  • 1 кг печериць
  • 100 г майонезу
  • 100 г плавленого сиру
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 помідори
  • 1 солодкий перець
  • сіль
  • зелень
  • рослинне масло для смаження

Підготовлені (промиті, почищені та подрібнені) гриби обсмажити на олії. Картопля промити, почистити і нарізати тонкими кружальцями. Перець нарізати соломкою, помідори – кубиками. Цибуля, часник подрібнити. Сир натерти на тертці.

Підготовлені продукти акуратно викласти на деко, поперчити і посолити. Залити все майонезом, зверху покришити сир. Запікати в духовці приблизно 15-20 хв. Подавати порізані шматочками і обсмажені в олії печериці з зеленню.