Кулінарія

Овоч редис: фото, зберігання і рецепти (редис смажений, салат з редискою і ін.)

Редис – це овоч для салатів, його легко збирати, до того ж він яскравий. Багато хто любить його хрусткі, свіжі коренеплоди з гострим смаком, тому редис зазвичай їдять сирою.

Серед сортів редису зустрічаються круглі і довгасті коренеплоди різних кольорів, від білого до темно-червоного. Молоді неушкоджені листя редису теж їстівні, якщо їх приготувати як шпинат. Однак є їх сирими можна – вони покриті волосками, які можуть викликати роздратування в роті або на шкірі, якщо потримати листя в руках.

Як зберігати редис

Найкраще їсти редис відразу після викопування, але можна вдатися до нетривалого зберігання: редис покласти в пакет і тримати в холодильнику день-два. Перед тим як зберігати редис, необхідно прибрати всю бадилля. Редис не годиться для заморожування.

Що можна приготувати з редиски?

Редис вносить гостроту в бутерброди з сиром і шинкою, але з нього самого можна зробити відмінний сандвіч, якщо посолити і покласти на хороший шар вершкового масла. Відповідь на питання «Що можна приготувати з редиски?» Дуже проста – ріжте його в салати і кладіть в гарніри. Можна приготувати соус-діп і вмочати в нього скибочки редиски.

Рецепти з редькою: віяло

Цей рецепт з редискою відрізняється оригінальністю подачі – не витративши особливих зусиль, ви зможете прикрасити будь-який стіл.

Відріжте від редиски корінець і бадилля, покладіть на обробну дошку, щоб верхівка була зліва, а корінець – справа. Візьміть гострий ніж і зробіть розріз уздовж зліва направо до середини редиски, не доходячи до хвоста.

Поверніть злегка і продовжуйте робити надрізи по всьому колу. Киньте надрізані редиски в крижану воду на кілька годин. Поступово вони стануть схожі на віяла. Підсушіть їх і подавайте віяло з редису на стіл.

Редис з шніт-цибулею і сирним соусом.

Візьміть свіжий і хрусткий французький редис з продовгуватими коренеплодами, замочіть його в крижаній воді протягом 15 хвилин, щоб він став ще щільніше.

На 4-6 порцій

  • 200 г м’якого сиру
  • 50 мл майонезу
  • 50 мл натурального йогурту
  • 50 г зрілого сиру чеддер
  • 3 ст. ложки свіжого нарізаного шніт-цибулі
  • сіль, чорний перець
  • 12 довгих редисок

Натріть сир і з’єднайте всі інгредієнти, крім редиски. Дайте постояти один годину на холоді.

Розріжте кожну редиску на чотири частини.

Одержаний соус вилийте в сервировочную миску і поставте на тарілку, а редис розкладіть навколо.

Рецепти салатів з редискою з фотографіями

Червоний салат з редискою і цибулею.

Такий рецепт салату з редискою відмінно підходить до гострого сиру, крім того, він може супроводжувати смажену курку і рибу.

На 4 порції

  • 1 червоний перець чилі
  • 2 ст. ложки легкого оливкового масла
  • сік 1 лайма
  • сіль, чорний перець
  • 16 редисок
  • 1 червона цибулина
  • 1 червоний перець
  • 2 ст. ложки нарізаного свіжого коріандру (кінзи)

З’єднайте дрібно нарізаний перець чилі, оливкова олія, сік лайма, сіль і перець і дайте постояти 30 хвилин.

Тонко наріжте овочі і розкладіть їх на тарілці. Зверху полийте заправкою і прикрасьте листям коріандру.

Салат з редису, огірка і козячого сиру.

Смачний легкий сніданок для літнього дня. Подавайте з французьким багетом.

На 4 порції

  • 16 редисок
  • 1/3 огірка
  • 400 г козячого сиру
  • 4 ст. ложки французької заправки
  • 100 г чищених волоських горіхів (подрібнених)
  • 4 підсушених абрикоса

Огірок і редис для цього салату, як видно на фото, нарізається тонкими скибочками. Розкладіть редис і огірок по зовнішньому краю тарілок для сніданку.

Розріжте козячий сир на 8 гуртків і обсмажуйте на гриль сковороді протягом 3 хвилин, поки сир не почне міхур. Викладіть на середину тарілок.

Ложкою налийте зверху заправку, насипте шматочки волоських горіхів і дрібно нарізані абрикоси.

Інші рецепти з редису

Рецепти з редису – це не тільки салати і бутерброди. Пропонуємо вам приготувати каррі і редис смажений – ці страви прості і оригінальні. Вимийте редис, якщо треба – наскрібши, обріжте гичку і корінець (будьте обережні, у деяких виникає алергія на волоски, розташовані на листках). Маленькі редиски можна залишити цілими – просто візьміть їх пальцями і їжте. Можна розрізати навпіл або порізати на шматочки. Якщо вам здасться, що редис дуже гострий, зніміть з нього шкірку – гострота в основному зосереджена в ній. Коли готуєте редис, робіть це прямо перед їжею, інакше коренеплоди скоро стануть м’якими і втратять приємний хрускіт.

Рецепт смаженого редису з кунжутним насінням і соєвим соусом.

Це хороший спосіб використовувати надлишки вирощеного редису, перш ніж коренеплоди стануть занадто великими і грубими. Якщо у вас немає кунжутного масла, покладіть замість нього побільше рослинного.

На 4 порції

  • 30 редисок середнього розміру
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 1 ст. ложка кунжутного масла
  • 1,5 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 червона цибулина
  • 1 ст. ложка обсмажених кунжутного насіння

Розріжте кожну редиску на чотири частини і покладіть в сковороду, налив туди обидва види масла і 1/2 ст. ложки соєвого соусу. За цим рецептом смажений редис готується протягом 20 хвилин при температурі 190 ° С. Один раз переверніть.

Тонко наріжте цибулю, розберіть його на кільця і ??змішайте з редискою. Обсмажуйте ще 5-10 хвилин, щоб редис став зовсім м’яким, а цибуля – золотистим. Влийте соєвий соус і посипте кунжутним насінням. Подавайте гарячим.

Каррі з редискою.

Спробуйте це гостре блюдо, подаючи його з рисом, яловичиною або куркою каррі. В Індії в каррі з редискою кладуть нарізані листя редису разом зі спеціями.

На 4 порції

  • 30 редисок
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 2 зубки часнику
  • 3-4 перцю чилі
  • 1 ч. Ложка куркуми
  • 1 ч. Ложка насіння коріандру (кінзи)
  • 1/2 ч. Ложки гірчичного порошку
  • 2 томата
  • сіль, чорний перець

Тонко наріжте редис і цибулю, обсмажуйте на середньому вогні в рослинній олії, постійно помішуючи, протягом 3 хвилин. Потім додайте дрібно нарізаний часник, перець чилі, куркуму, товчені насіння коріандру і гірчичний порошок. Постійно заважаючи, обсмажуйте ще хвилину.

Покладіть нарізані помідори, сіль і перець, добре перемішайте, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин на дуже слабкому вогні.