Гриби

М’ясо з грибами в горщиках: покроковий рецепт з фото, як приготувати в духовці смачно

Ароматне м’ясо з грибами в горщиках є стравою з високим вмістом білка і збалансованим складом. Його можна використовувати як повсякденний і святковий їжу. Приготувати смачно м’ясо з грибами в горщиках в духовці дуже просто: найголовніше дотримуватися технологію. Вибрати рецепт м’яса з грибами в горщиках можна на цій сторінці. Запропоновано різні способи приготування цієї страви. Подивіться приготоване м’ясо з грибами в горщиках на фото, де проілюстровані способи подачі до столу. А зробити таке м’ясо в горщиках з грибами допоможе покроковий рецепт, досить слідувати всім наведеним інструкцій. Все дуже просто. Тим більше, що тут не просто розказано про те,

Як приготувати гриби в горщику з м’ясом, а й дані різні розкладки продуктів. В деякі рецепти включені крупи і овочі, вершки і сметана, сир і багато іншого. Є добірки на будь-який смак.

М’ясо в горщиках з грибами (з відео)

Приготувати м’ясо в горщиках з грибами допоможе відео, яким проілюстровані деякі із запропонованих далі рецептів.

Баранина з квасолею і грибами.

  • 500 г баранини,
  • 200 г грибів лісових
  • 400 г зеленої стручкової квасолі,
  • 1 цибулина,
  • 2-3 ст. ложки розтопленого вершкового масла,
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені петрушки, мелений чорний перець і сіль за смаком.

Зачищене від прожилок і плівок м’ясо промити, нарізати шматочками (по 3-4 штуки на порцію), викласти в глиняні горщики, розтопити вершкове масло і обсмажити, помішуючи, щоб баранина не підгоріла. Потім залити водою так, щоб тільки покрило продукти, щільно закрити кришками, поставити в розігріту духовку і тушкувати на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин.

У цей час цибулю почистити, подрібнити, викласти в сковороду з розтопленим маслом і підсмажити до золотистого кольору. Додати до цибулі дрібно порізаними гриби і обсмажити. Стручки квасолі очистити від прожилок і подрібнити.

Після закінчення гасіння м’яса додати в горщики підготовлені цибулю з грибами і квасоля, посолити, посипати меленим перцем і продовжувати гасити ще 10-15 хвилин.

Готову страву посипати зеленню петрушки і подати гарячим.Баранина з квасолею і помідорами.

  • 500 г баранини,
  • 1 склянка квасолі,
  • 100 г грибів маринованих,
  • 2 помідори,
  • 21 / 2-3 склянки води,
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла,
  • по 1 ст. ложці подрібненої зелені петрушки і кінзи, мелений чорний перець і сіль за смаком.

Квасоля з вечора промити, залити холодною водою і залишити постояти.

На наступний день підготовлене м’ясо нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити, висипати в сковороду з розігрітим вершковим маслом і обсмажити, помішуючи, по обидва боки.

Після цього перекласти м’ясо в вогнетривкі керамічні горщики, додати квасолю, залити водою, поставити в духовку і варити протягом 1 години.

Очищену цибулю дрібно нарізати і підсмажити в розтопленому вершковому маслі до золотистого кольору.

Гриби можна використовувати цілком (якщо вони не великих розмірів), або нарізати їх на дрібні шматочки.

Помідори обполоснути, опустити на кілька секунд в окріп, видалити шкірку, а м’якоть нарізати кружечками або скибочками.

Після закінчення варіння покласти в горщики цибулю, мариновані гриби і зелень кінзи, перемішати, додати помідори, підсолити, поперчити, знову поставити в духовку і тушкувати ще близько 30-40 хвилин.

При подачі посипати зеленню петрушки.

Курка з картоплею і зеленим горошком.

  • 600 г курки,
  • 50 г маргарину,
  • 250 г грибів свіжих,
  • 5-6 картоплин,
  • 5 великих цибулин,
  • 2 моркви,
  • 1/2 склянки консервованого зеленого горошку,
  • 2 склянки сметанного соусу,
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені петрушки, сіль за смаком.
  1. Підготовлену тушку курки розрубати на порційні шматки і обсмажувати з обох сторін в добре розігрітому маргарині протягом 20-30 хвилин.
  2. Овочі почистити і вимити. Картоплю і моркву нарізати кубиками і підсмажити окремо протягом 10 хвилин. Цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до золотистого відтінку. Додати грибочки і обсмажити з цибулею.
  3. У вогнетривкі глиняні горщики покласти по 2-3 шматочки курки, залити їх гарячим сметанним соусом, додати картоплю, моркву, цибулю з грибами і зелений горошок і посипати подрібненою зеленню.
  4. Горщики щільно закрити, поставити в духовку і тушкувати протягом 20-30 хвилин. Подавати це блюдо гарячим в цих же горщиках.

Яловичина з грибами.

Складові:

  • 1 кг яловичини,
  • 100 г топленого сала,
  • 200 г грибів,
  • 800 г молодої картоплі,
  • 300 г цибулі,
  • 150 г сметани,
  • сіль.

Спосіб приготування

Яловичину наріжте (по 3-5 шматочків на порцію), обсмажте в топленому салі з кільцями цибулі.

М’ясо і цибулю викладіть в горщик, додайте відварні і нарізані гриби, цілі невеликі бульби або часточки очищеної картоплі, посоліть, залийте бульйоном, в якому варилися гриби, і тушкуйте.

За 3 хвилин до готовності додайте сметану.

М’ясо в горщиках з грибами і картоплею


Інгредієнти для приготування м’яса з грибами і картоплею в горщиках – це такі продукти:

  • 800 г м’яса,
  • 1 кг білих грибів,
  • 4 бульби картоплі,
  • 2 моркви середнього розміру,
  • 1 ст. л. сметани,
  • 6 ст. л. рослинного масла,
  • 1 часточка часнику, сіль.

Спосіб приготування.








М’ясо з грибами і сиром.

Складові:

  • 500 г баранини або свинини,
  • 500 г стручкової квасолі,
  • 250 г лисичок або білих грибів,
  • 2 цибулини,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • 4 помідори,
  • 1 яйце,
  • 1 ч. Л. борошна,
  • 1 ст. л. сметани,
  • 0,5 склянки тертого сиру, сіль, перець.

Спосіб приготування.

М’ясо промийте, наріжте кубиками і обсмажте з очищеним і подрібненою цибулею і нарізаними часточками помідорами до напівготовності.

Обсмажене м’ясо перекладіть в горщик, додайте стручки квасолі, розламані навпіл, залийте гарячою водою, посоліть, поперчіть і тушкуйте на слабкому вогні.

Гриби промийте, наріжте скибочками, тушкуйте в окремому посуді до м’якості, додайте томатну пасту, яйце і сметану, посипте борошном, ще трохи тушкуйте.

Змішайте гриби з м’ясом і квасолею в горщику, посипте тертим сиром і ненадовго поставте в помірно розігріту духовку, щоб страва запеклось.

Перловка з грибами і м’ясом в горщику

Інгредієнти для того, щоб приготувати перловку з грибами і м’ясом в горщику наступні:

  • 100 г перлової крупи,
  • 100 г свіжих грибів,
  • 200 г м’яса (будь-яке),
  • 100 г моркви,
  • 50 г ріпчастої цибулі,
  • 100 г рослинного масла,
  • 50 г кореня селери,
  • сіль за смаком.

приготування:

Перлову (або ячну) крупу прожарити на сухій сковороді, залити окропом, залишити до набухання. Води повинно бути за обсягом в 3-4 рази більше, ніж крупи. Моркву і селеру очистити і натерти на крупній тертці. М’ясо нарізати на невеликі шматочки і обсмажити на олії з обох сторін. Лук очистити і дрібно нарізати. Пасерувати все подрібнені овочі на рослинному маслі не більше 2-3 хв. Гриби нарізати скибочками і обсмажити на олії. Обсмажені гриби, м’ясо і пасеровані овочі перемішати з набряклою крупою, розкласти приготовану масу в горщики і поставити в духову шафу до готовності. Горщики повинні бути закриті кришками або фольгою.

Якщо укладається в горщики маса виявиться занадто густий, то в неї можна додати трохи води, але з таким розрахунком, щоб готовий плов вийшов розсипчастим.

Деруни в горщиках з м’ясом і грибами

Інгредієнти для дерунів в горщиках з м’ясом і грибами не хитра: 

  • 400 г свинини,
  • 100 г сметани,
  • 200 г грибів,
  • по 50 г томатної пасти, вершкового масла,
  • 5 бульб картоплі,
  • 2 головки ріпчастої цибулі,
  • 1 яйце,
  • 50 мл рослинного масла,
  • 1 ст. л. борошна,
  • чорний мелений перець, сіль.

Спосіб приготування

Овочі вимийте, очистіть, цибулю дрібно наріжте, гриби наріжте соломинкою, картоплю натріть на крупній тертці. М’ясо вимийте, наріжте невеликими шматочками. Картопля змішайте з яйцем, борошном, посоліть, поперчіть, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Свинину з цибулею обсмажуйте на рослинному маслі протягом 30 хв, потім додайте гриби, обсмажуйте ще хвилин 20, потім додайте сметану і томатну пасту, готуйте ще 10 хв. У керамічні горщики викладіть деруни, на них покладіть м’ясо з цибулею, запікайте при температурі 120 ° C 45 хв.

Рагу в горщиках з м’ясом і грибами

Складові:

  • 500 м баранини,
  • перець горошком,
  • 200 г грибів лісових,
  • лавровий лист,
  • 7 цибулин,
  • 2 ст. л. борошна,
  • 150 мл йогурту,
  • сік 0,5 лимона,
  • 2 яєчних жовтки,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 ч. Л. солі,
  • 1 ч. Л. меленого червоного перцю,
  • зелень кропу і петрушки.

Для того, щоб приготувати рагу в горщиках з м’ясом і грибами потрібно спочатку нарізати і обсмажити всі продукти. М’ясо нарізати великими шматками і покласти в каструлю з киплячою водою, щоб вода покрила м’ясо. Додати горошини перцю, лавровий лист і варити м’ясо на слабкому вогні. Через 15 хв покласти цілу головку ріпчастої цибулі, гриби і варити, поки вода не википить наполовину, процідити бульйон. У невеликій кількості охолодженого бульйону розвести 2 ст. л. муки, додати йогурт і ретельно збити. М’ясо розрізати на дрібні шматочки, гриби можна залишити цілком (якщо вони маленького розміру). Гриби, м’ясо і цибулю розкласти по глиняним горщикам і залити бульйоном з йогуртом. Поставити в гарячу духовку і тушкувати ще 20 хв. Окремо збити лимонний сік з 2 яєчними жовтками і 1 ч. Л. вершкового масла, приправивши сіллю і меленим червоним перцем. Перед подачею на стіл в горщики з рагу додати приготовлений соус і посипати рубаною зеленню кропу і петрушки.

Рагу з баранини з грибами.

  • 500 г баранини,
  • 300 г грибів (будь-яких),
  • 7-8 картоплин,
  • 2 моркви,
  • 1 ріпа,
  • 1 цибулина,
  • 1 корінь петрушки,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 2 ст. ложки томату-пюре,
  • 2-3 склянки м’ясного бульйону або води,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 1-2 ст. ложки подрібненої зелені петрушки або кропу,
  • 1-2 лаврових листки,
  • 6-8 горошин чорного перцю, сіль за смаком.

Баранячу грудинку або лопатку обполоснути, видалити трубчасті кістки, розрубати м’ясо на шматки, посипати сіллю, викласти в добре розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і обсмажити з усіх боків.

За 2-3 хв до закінчення смаження посипати баранину борошном. Після цього шматочки м’яса скласти в керамічні вогнетривкі горщики, додати томат-пюре, залити гарячим процідженим бульйоном або водою, поставити в заздалегідь нагріту духовку і тушкувати на слабкому вогні протягом 1,5-2 ч (молоду баранину – 40-50 хв).

У цей час цибулю, моркву, ріпу, гриби, картоплю і корінь петрушки почистити, вимити, нарізати скибочками і обсмажити в розігрітій олії кожен овоч окремо.

Соус, отриманий при гасінні баранини, злити з горщиків і процідити.

У горщики до м’яса покласти обсмажені овочі, гриби, лавровий лист, перець горошком, залити процідженим соусом, знову поставити в духовку і тушкувати ще протягом півгодини.

Готове рагу з м’ясом і грибами посипати зеленню і подати гарячим як самостійне блюдо.

Деруни в горщиках з грибами і м’ясом

складові

  • гриби 500 г
  • м’ясо 200 г
  • цибуля 1 шт.
  • вершки 400 мл
  • борошно 1 ст.л.
  • мускатний горіх щіпка
  • сіль щіпка

Для дерунів в горщиках з грибами і м’ясом потрібно взяти такі продукти: 

  • Картопля 4 шт.
  • Лук 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 2 ст.л.
  • Вершки 50 мл
  • сіль, перець за смаком
  • зелень за смаком
  1. Для соусу почистити і тонко нарізати цибулю. Обсмажити на рослинному маслі. Додати нарізане м’ясо, обсмажити разом з цибулею, потім додати нарізані гриби, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин. Влити вершки і готувати ще 10 хвилин.
  2. Всипати борошно і добре перемішати. Приправити сіллю і мускатним горіхом. Гасити ще 10-15 хвилин.
  3. Натерти картоплю і цибулю на тертці. Додати всі інші інгредієнти, перемішати. Посмажити деруни на сковороді з рослинним маслом до рум’яної скоринки.
  4. Викласти по 5-6 дерунів у горщики. Залити грибним – м’ясним соусом і запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 10-15 хвилин. За бажанням посипати зеленню.

Деруни з м’ясом та грибами виходять чудово. Смачного!