Різне

Короп: калорійність риби при різних варіантах приготування

Його прабатьком є ??сазан – досить великий річковий мешканець. Калорійність 100 г його м’яса становить 97 ккал. Короп в цьому сенсі значно перевищує показники «предка». У 100 г живої риби міститься 112 кілокалорій. Що досить небагато. Харчова цінність коропа в смаженому, вареному і печеному вигляді – відповідно 196, 102 і 124 ккал.

Калорійність приготовленої риби

Як відомо, регулярне вживання м’яса коропа позитивно відбивається на стані волосся і нігтів, красі шкіри і загальному самопочутті людини. Вживання в їжу обсмаженого в борошняної паніровці і запеченого коропа сприяє зниженню цукру в крові, благотворно впливає на роботу травної та нервової систем.

Крім того, регулярне приготування цієї риби на обід або вечерю покращує склад крові, благотворно впливає на функціонування щитовидної залози і якість обміну речовин.

Підсмажений короп – як, втім, свіжий і запечений – є вмістилищем вітамінів A, C, E, P, B і великої кількості мінеральних речовин – заліза, йоду, калію, кальцію, кобальту та інших мікроелементів.

Риба, запечена в духовій шафі, не може похвалитися такою поживністю, як смажена. Тому її вибирають люди, яким протипоказано надмірне захоплення м’ясними виробами.

Хоч короп і вважається ситної рибою, що підвищує рівень холестерину, але не можна забувати, що його м’ясо цінується набагато більше, ніж свинина, курка або яловичина.

Важливо точно знати, скільки калорій в запеченому дзеркальному коропа. Цей показник значно нижче, ніж в Посмажені і знаходиться в межах 122 одиниць. У дієтичної кулінарії, приготований на пару або запечений на решітці, широко короп задіяний в меню для лікувального харчування та проведення розвантажувальних днів. Приготована як вказано вище риба дуже корисна в поєднанні з базиліком, паприкою, помідорами, цибулею, петрушкою і багатьма іншими прянощами.

Дієтологи рекомендують поєднувати дзеркального коропа з гарніром – вареної капустою, баклажанами і кабачками.

Калорійність в стравах

М’якоть цієї риби повна вітамінів, мінералів і хімічних елементів, благотворно впливають на внутрішнє і зовнішнє здоров’я людини. Вживання її з овочами особливо рекомендовано страждають від порушень роботи спинного і головного мозку. Не менш благотворно страви впливають на стан слизових оболонок.

Калорійність коропа в різних рецептах (ккал):

  • з майонезом? 125;
  • в вусі? 44;
  • в мультиварці? 101;
  • з цибулею? 100;
  • у вигляді консервів? 139;
  • на овочевій подушці в духовці? 120;
  • калорійність смаженого коропа в борошні? 236;
  • замаринований зі спеціями? 139;
  • зі сметаною ? 128;
  • фарширований грибами? 183;
  • ікра? 200;
  • на пару ? 110;
  • по-корейськи? 112;
  • карпаччо? 102;
  • в часниковому соусі? 180;
  • тушкований з помідорами? 129;
  • копчений на щепах? 193;
  • в’ялений? 187;
  • калорійність коропа, запеченого в духовці у фользі? 125.

М’ясо цієї риби, як і карася, крім усього іншого, – джерело антиоксидантів – речовин, «відповідають» за молодість клітин і їх захист від хімічних реакцій, що виникають в результаті забруднення навколишнього середовища. Як відомо, ще одна важлива властивість антиоксидантів полягає в здатності захистити людський організм від впливу вільних радикалів.

Випотрошені коропові тушки не зіпсувати протягом 2-3 місяців, якщо зберігати їх в морозильній камері, попередньо помістивши в скляну посудину і обернувши харчовою плівкою.

Варіанти приготування коропа можна знайти в відео: