Гриби

Кальмари з печерицями: фото і рецепти, як приготувати салати та інші страви

Салат з кальмарами і печерицями – це шикарне, приголомшливе на смак блюдо, яке завжди виділяється на святковому столі і приковує до себе загальну увагу. Примітно, що салати з даними компонентами можуть бути як холодними, так і подаватися в теплому вигляді. Багато з них нагадують по своїй рецептурі гарячі другі страви. У даній збірці можна побачити звичайні салати, фаршировані кальмари з печерицями, а також ті, що приготовані в духовці і багато інших.

Простий салат з кальмарами, печерицями, сиром, яйцями і цибулею

складові

  • 6 тушок кальмарів (бажано більше)
  • вершкове масло 100 г
  • 0,5 г печериць
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • 100 г сиру (будь-яких сортів)
  • цибуля зелена
  • зелень – для начинки
  • 0,25 ст. сметани
  • 0,25 ст. майонезу
  • 0,25 ст. борошна, сіль

Замислюючись над тим, як приготувати кальмари з печерицями, багато господинь шукають прості рецепти в надії створити шедевр за лічені хвилини. Наступний рецепт в даному випадку потрібно обов’язково взяти на озброєння, адже він допоможе швидко і легко зробити шикарне блюдо з вищеназваних компонентів.

  1. Очистити тушки «холодним» способом (т. Е. Помістити кальмарів в холодну воду, ні в якому разі не обдавати тушки окропом, як прийнято вважати!) І гострим ножем зняти верхню біло-рожеву шкірку і вийняти нутрощі.
  2. Спасерувати цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору, додати гриби, обсмажити до напівготовності і змішувати все це з попередньо натертим сиром, дрібно нарубаними вареними яйцями, зеленою цибулею і зеленню.
  3. Начинити сумішшю кальмарів. Відкриті краю тушок або зашити, або заколоти зубочистками. Викласти тушки в глибоку посудину типу жаровні або каструлі з товстими стінками.

Приготування соусу: сметану і майонез змішати в пропорції 1: 1 (т. е. склянка сметани і склянку майонезу), додати трохи борошна, сіль за смаком. Залити соусом кальмарів і поставити на середній вогонь.

Готову страву викласти в салатницю.

Кальмари з печерицями, цибулею і селерою в сметані

складові

  • 5 тушок очищених кальмарів
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 стебло селери
  • 50 г вершкового масла,
  • 1/2 пучка зелені петрушки, сіль








Салат з кальмарами, печерицями, сиром і волоськими горіхами

складові

  • 200 г кальмарів
  • 150 г печериць
  • 100 г твердого сиру
  • 50 г волоських горіхів
  • ? пучка зеленої цибулі
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 2 ст. л. солодкої гірчиці
  • 1 щіпка солі

 Салат з кальмарами, печерицями та сиром напевно оцінять справжні любителі морепродуктів, адже це блюдо має яскравий смак і ні з чим незрівняним ароматом.

Кальмарів розморозити, опустити в киплячу воду на 10-15 секунд. Залишити остигати, а після нарізати смужками. Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковороді, змащеній оливковою олією. Сир натерти на тертці. Горіхи подрібнити ножем або в кухонному процесорі. Зелену цибулю нарізати кільцями по діагоналі. Для соусу змішати оливкове масло, гірчицю і сіль.

У банку або келих скласти смажені гриби, полити 1 ст. л. соусу. Наступний шар – смужки кальмарів, їх також слід полити невеликою кількістю соусу. Далі – зелена цибуля і знову соус. На цибулю викласти натертий сир, на нього горіхи, знову додати трохи соусу.

Салат з кальмарів і печериць представлений з фото, це дозволяє побачити готовий результат приготування і помилуватися його красивим, оригінальним видом.

Салат з консервованих кальмарів з печерицями

складові

  • свіжі шампіньйони – 250 г
  • консервовані кальмари – 250 г
  • картопля – 300 г,
  • селера – 1 корінь
  • майонез – 3-4 ст. ложки, сіль

Багато рецептів приготування кальмарів з печерицями дуже прості, тому їх можуть зробити навіть новачки. Нижче пропонується один з них.

  1. Свіжі гриби очистити, промити, відварити і відкинути на друшляк.
  2. Коли вода стече, нарізати гриби скибочками.
  3. Окремо відварити селеру і картоплю, нарізати кубиками.
  4. Відкрити банку консервованих кальмарів, нарізати їх, змішати з овочами і грибами.
  5. Все залити майонезом, посолити за смаком і перемішати.

Салат з консервованих кальмарів з печерицями та селерою

складові

  • консервовані кальмари – 250 г
  • корінь селери – 1 шт.
  • солоні огірки – 1 шт.
  • свіжі шампіньони- 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • майонез – 1 банка

Гриби відварити у воді і відкинути на друшляк. Яйця зварити круто. Селера відварити до м’якості, очистити і нарізати дрібними кубиками. Так само нарізати очищений солоний огірок, гриби, яйця і консервовані кальмари. Все перемішати і заправити майонезом. Покласти в салатницю і прикрасити кружальцями яєць і помідорів.

Викласти в салатник гіркою і прикрасити зеленню.

Рецепт салату з консервованих кальмарів з печерицями рекомендується тим, хто вирішив приготувати нескладна, але смачна страва на повсякденний або святковий стіл.

Буряк з кальмарами, печерицями та авокадо

складові

  • 3-4 буряка
  • 200 г кальмарів (варених)
  • 200 г печериць
  • 1 авокадо
  • 100 г майонезу
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки винного оцту
  • 1 пучок петрушки
  • 1/2 пучка зеленого салату
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • перець, сіль

Неочищену буряк залийте холодною водою і зваріть до готовності. Потім охолодіть, очистіть, розріжте навпіл і видаліть м’якоть. Кальмари наріжте, змішайте зі сметаною, посоліть і поперчіть. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку, м’якоть нарізати кубиками. Печериці наріжте тонкими скибочками.

Змішайте кальмари з печерицями та всі інші підготовлені продукти, додайте оцет, подрібнену зелень петрушки, оливкова олія, посоліть і поперчіть. Отриману начинку ретельно перемішайте і наповніть нею підготовлену буряк. Подавайте, уклавши на листя зеленого салату і полив майонезом.

Салат з кальмарів з печерицями, паприкою перепелиними яйцями

складові

  • кальмари – 0,5 кг
  • паприка – 1 шт.
  • перепелині яйця -1 0 шт.
  • печериці – 0,5 кг
  • кукурудза – 1 банка
  • довгі огірки – 2 шт.
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • майонез (краще на перепелиних яйцях) – за смаком

Салат з кальмарів з печерицями та перепелиними яйцями є справжнім делікатесом, він допоможе господині догодити на торжестві всім, навіть істинним гурманам.

  1. Кальмари відварити в окропі і почистити (або навпаки), порізати смужками і додати на 1 хвилину в сковороду до практично готовим шампіньйонів.
  2. З огірків ложкою видалит
    и серцевину і порізати, додати яйця, скибочки паприки, кукурудзу і цибулю.
  3. Все заправити майонезом і посолити за смаком.

Рецепт салату з кальмарами і печерицями представлений з фото, що допомагає побачити це блюдо в готовому вигляді і з легкістю приготувати.

Теплий салат з кальмарами, печерицями та селерою

складові

  • 5 тушок очищених кальмарів
  • 200 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 стебло селери
  • 50 г вершкового масла
  • пучка зелені петрушки, сіль

Теплий салат з кальмарами, печерицями, селерою і цибулею можна назвати одним з найпростіших в приготуванні, але в той же час він дуже смачний і красивий на вигляд.

  1. Гриби промити, дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю очистити, вимити, подрібнити.
  2. Стебло селери вимити, подрібнити. Зелень петрушки вимити і нарубати.
  3. Гриби і цибулю викласти на сковороду з розігрітим вершковим маслом, посолити, тушкувати протягом 10 хвилин, додати селеру, тушкувати до готовності.
  4. Кальмари промити, наповнити приготованою сумішшю, викласти в глибоку форму, влити трохи води, додати майонез. Поставити в розігріту до 20 ° C духовку на 7 хвилин.
  5. Теплий салат з кальмарами, печерицями, селерою і цибулею при подачі до столу посипати зеленню петрушки.

Смажені кальмари з печерицями, тушковані в сметані

складові

  • 500 г кальмарів
  • 200 г печериць
  • 0,5 ст. л. сметани
  • 2 ч. Л. пшеничного борошна
  • 1 цибулина,
  • 2 ст. л. рослинного масла, сіль за смаком

Кальмарів почистити, помити, злегка відбити, нарізати шматочками шириною 5-8 см, посипати сіллю і обсмажити в маслі з дрібно нарізаною цибулею і подрібненими печерицями. Потім посипати борошном, розмішати і знову смажити до золотистого кольору. Після цього додати сметану і тушкувати до готовності. На гарнір подати смажену або відварну картоплю, солоні огірки.

Смажені кальмари з печерицями, тушковані в сметані, подавати з гарніром – відварною картоплею, солоними огірками.

Салат з кальмарами, печерицями, морквою, яйцями і горошком

складові

  • 100 г варених кальмарів
  • 100 г маринованих шампіньйонів
  • 1 огірок
  • 1,5 моркви
  • 2 яйця
  • 50 г салату або зеленої цибулі
  • 30 г горошку консервованого
  • 0,75 склянки соєвого майонезу
  • сіль за смаком, кріп

Салат з кальмарами містить печериці, яйця, горошок, овочі, тобто є складним, багатокомпонентним, але, незважаючи на це, приготувати його може кожен бажаючий, якщо буде слідувати даним рецептом.

Морозива кальмара відварити в холодній воді, потім обшпарити окропом і жорсткою щіткою з його поверхні зчистити плівку. Після цього кальмара ретельно промити і поставити варити. У киплячу воду (на 1 кг кальмара 2 л води і 20 г солі) додати нарізаний корінь петрушки, спеції, покласти кальмара, швидко довести до кипіння і варити при слабкому кипінні 3-5 хв. Охололого кальмара нарізати поперек волокон тонкою соломкою, а мариновані печериці, овочі і варені яйця – тонкими скибочками. Продукти змішати, додати горошок, заправити майонезом, покласти гіркою в салатницю і прикрасити. При подачі на стіл салат посипати кропом.

Салат з кальмарами, рисом, морквою і печерицями

складові

  • 500 г кальмарів
  • 250 г маринованих шампіньйонів
  • 100 г відвареного розсипчастого рису
  • 1-2 моркви
  • 2 варені яйця
  • 100 г консервованого зеленого горошку
  • 200 г майонезу,
  • 1 пучок зелені, сіль

Філе кальмара відварити, нашаткувати соломкою, з’єднати з нарізаною кубиками вареною морквою, подрібненим печерицями, рубаними яйцями, зеленим горошком, рисом, майонезом, сіллю і перемішати. Прикрасити гілочками зелені.

Салат з кальмарами, рисом, морквою і печерицями дуже ситний і смачний, а виглядає він ошатно і незвично, тому цілком підійде навіть для святкового столу.

Салат з кальмарів, печериць, цибулі та сиру

складові

  • 300 г кальмарів
  • 150 г маринованих шампіньйонів
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 3 ст. ложки тертого сиру
  • 1 стручок солодкого перцю
  • 1/2 склянки майонезу
  • 1/2 склянки сметани
  • сіль

Варені кальмари дрібно нарізати, з’єднати з пасерованою наріза
ною цибулею, подрібненими маринованими печерицями, посолити. Перець нарізати кружальцями і обсмажити. У салатницю покласти кружечок перцю, потім масу з кальмарів, знову кружечок перцю і т. Д. Салат залити соусом зі сметани і майонезу і посипати тертим сиром.

Кальмари з печерицями та сиром виходять соковитими, ніжними, ароматними і буквально тануть у роті.