Різне

Як приготувати стейки з щуки в духовці, мікрохвильовій печі і на сковороді

Коли ми вимовляємо слово «стейк», перше, що спадає на думку – товстий шматок яловичини різного ступеня прожарювання. Але мистецтво кулінарії практично не має меж. І рибну страву – яскравий тому доказ. Розглянемо кращі ідеї, як приготувати стейки з щуки.

В духовці

Цей ніжний делікатес порадує м’якою, соковитою структурою і приємним післясмаком.

Для рецепта потрібно:

  • 1 середня рибина;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 250 г майонезу або сметани;
  • сіль і мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Почищену і помиту щуку нарізати на однакові шматки (приблизно по 2 см).
  2. Викласти їх на паперовий рушник, щоб вбралася зайва волога.
  3. Цибулю дрібно нашаткувати ножем або чоппером.
  4. У великій глибокій тарілці змішати майонез зі спеціями і цибулею.
  5. Кожен стейк обробити вийшов маринадом і залишити на півгодини.
  6. Деко застелити папером для запікання, змастити її рослинним або оливковою олією.
  7. Готувати при 200? C 60 хвилин.

Цей рецепт щуки, приготовленої стейками в духовці, можна подавати як на свято, так і просто на вечерю. Подавати на стіл зі спаржею, рисом, овочевим рагу.

На вугіллі в фользі

Ароматне поєднання спецій, лимона і дієтичного м’яса сподобається навіть суворим вегетаріанцям. Для цього рецепта стейка з щуки знадобиться:

  • 1 кг риби;
  • ? лимона;
  • кріп і петрушка;
  • лавр (3 шт.);
  • мелений чорний перець (0,5 ч. л.);
  • кухонна сіль (1 ст. л.);
  • розмарин, рибні приправи, гострий перчик і рослинне масло.

Покрокове приготування:

  1. Якщо щука сильно пахне тванню, обкласти її лавровими листочками. Дайте трохи полежати.
  2. Тепер кожен шматочок необхідно ретельно натерти сіллю і спеціями.
  3. Всередину закладається по часточці лимона і по парі гілочок розмарину і петрушки.
  4. Приправлена ??риба загортається в кілька шарів харчової фольги.
  5. Попередньо її потрібно змастити жиром.
  6. Щуку на півгодини закопують в жар.

Перед подачею блюдо прикрашається рубаною зеленню і свіжими овочами.

У мікрохвильовці

Це, мабуть, один з найпростіших способів приготування. У щучьі шматки втираються сіль, приправи, чорний мелений перець і сік лимона. Для незабутнього аромату краще використовувати млин. Далі, риба перекладається в невелику каструльку з кришкою і ставиться на 30 хвилин в холодильник. Останній штрих – скропити соком лимона і оливковою олією. Перекласти щуку в рукав для запікання і помістити в піч на 4 – 5 хвилин при максимальній потужності. Вишуканий стейк готовий.

Ще більший простір для фантазії дасть духовка. У рукав для запікання складаються не тільки шматки риби, а й нарізані кружальцями кабачки і картопля. Помідори подрібнити четвертинками, а цибулю тоненькими півкільцями, додати соєвий соус. Вся ця краса готується 60 хв при 140 – 160 градусах і ще 20 хвилин при 200 ° С.

гострий стейк

Страва справжніх чоловіків. Ситні шматки з живильним гарніром стануть хорошим доповненням до застілля з друзями.

Для тушки вагою близько 2 кг потрібно:

  • пара середніх цибулин;
  • 200 г сала;
  • 3 ст. л. топленого масла;
  • 450 г сочевиці (жовтої);
  • 0,5 л овочевого бульйону;
  • половинку стручка гострого перчика і плода граната.

Спосіб приготування:

  1. Промиті шматочки риби посолити і скропити лимонним соком.
  2. Тонкі смужки сала обсмажити з кубиками ріпчастої цибулі.
  3. З топленого масла використовується тільки половина.
  4. У ємність всипати сочевицю і влити бульйон.
  5. Варити під кришкою 20 хвилин.
  6. Коли продукти будуть майже готові, додати гострий перчик і трохи зерен граната.
  7. Вийняти рибу і обсмажити з кожного боку в залишках топленого масла до приємною золотистої скоринки.

Для гарніру використовувати зварену сочевицю, прикрасити зеленню і гранатовими зернятками.

смажений стейк

Класика вічна. Смачні шматочки в хрусткій паніровці подобаються всім. Якщо не знаєте, що приготувати з стейків щуки, просто обсмажте їх на сковорідці.

Для рецепта потрібно:

  • рибка вагою від 900 г до кілограма;
  • по 1 ч. л. суміші прованських трав (можна взяти й інший набір спецій);
  • ? середнього лимона;
  • соняшникова олія -4 ст. л .;
  • борошно для панірування – 5 ст. л .;
  • кількість солі і перцю довільне.

Спосіб приготування:

  1. Повністю почищену і промиту щуку порізати шматочками по 2,5 – 3 см завтовшки.
  2. Приправи як би вбити в м’ясо, постукуючи долонею.
  3. Вичавити сік цитруса на зовнішню і внутрішню поверхню риби і дати їй настоятися 15 хвилин.
  4. Обваляти кожен шматочок у борошні.
  5. У сковороду з товстими стінками влити олію і добре розігріти його.
  6. На інтенсивному вогні посмажити до появи скоринки, потім довести до готовності на середньому полум’я.

Витративши мінімум зусиль, ви отримаєте ніжну рибку в хрусткій скоринці.

Як бачите, стейк необов’язково повинен бути свинячим або яловичим. Не бійтеся виходити за загальноприйняті рамки.

Рецепт стейків з щуки з овочами представлений в відео: