Гриби

Гриби в сметані: фото і рецепти, як приготувати гриби в сметані

Рецепти приготування грибів в сметані, запропоновані на цій сторінці, перш за все, припадуть до душі початківцям господаркам. До складу цих смачних страв входить мінімум доступних інгредієнтів, крім того, для їх приготування потрібно найпростіша кухонне начиння. Приверне недосвідчених кухарок і те, що біля плити доведеться провести зовсім небагато часу.

Як приготувати гриби в сметані: рецепти з фото

Гриби свіжі в сметані

Складові:

Гриби, цибулю, вершкове масло, борошно, сметана, сіль.

приготування:

Лук нашаткувати, злегка підрум’янити в маслі, всипати нарізані, обкачані в борошні гриби, посолити і підсмажити в олії. Готові гриби залити сметаною, прогріти, не доводячи до кипіння.

Грузді соковиті в сметані

Складові:

600 г солоних молодих груздів, 5 ст. ложок рослинного масла, 1/2 склянки сметани, сіль.

приготування:

Гриби підрум’янити в закипілої маслі, залити сметаною, прогріти в духовці, не доводячи до кипіння. Приготовані за цим рецептом гриби в сметані подавати з картопляним пюре.

Зморшки в сметані

Складові:

800 г зморшків, 1 склянка сметани, 3 ст. ложки рослинної олії, сіль.

приготування:

Перед тим як приготувати гриби в сметані, дари лісу потрібно ретельно перебрати і промити в проточній воді. Потім нашаткувати, посолити, підрум’янити в закипілої маслі.

Потім залити сметаною, прогріти, постійно помішуючи, не даючи закипіти.

Тут ви можете подивитися фото грибів в сметані за рецептами, представленим у цій збірці:


Рецепти приготування страв з грибів зі сметаною

Рижики в сметані

Складові:

700 г свіжих грибів, 3 цибулини, 2 ст. ложки вершкового масла, 3 ст. ложки сметани, сіль, перець – за смаком.

приготування:

Оброблені гриби промити, покласти в киплячу воду, проварити 2-3 хв і відкинути на сито. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору, додати нарізані гриби і все разом обсмажувати протягом 5 хв. Потім додати сметану, сіль, перець. Гриби зі сметаною за цим рецептом готують при закритій кришці на слабкому вогні протягом 8-10 хвилин.

Гриби з вином у сметані

Складові:

1 кг свіжих дрібно нарізаних грибів (краще білих або шампіньйонів), 4 ст. ложки вершкового масла, 2 ст. ложки напівсухого білого вина, 1/2 ч. ложки солі, 1/2 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю, 1/2 ч. ложки червоного меленого перцю, 2 склянки сметани, 1 склянка натертого голландського або швейцарського сиру.

приготування:

Вершкове масло розтопити в сковороді і обсмажити в ньому протягом 5 хв гриби. Влити в сковороду вино і тримати на сильному вогні ще 2 хв. Зменшити вогонь.

Покласти сіль, чорний і червоний перець, розмішати, додати сметану і сир. Тримати на слабкому вогні, часто помішуючи, до тих пір, поки не загусне. Подавати на підсушеному хлібі, змащеному вершковим маслом.

Фрікасе зі свіжих грибів в сметані

Складові:

1,2 кг свіжих грибів, 1 цибулина, 3 ст. ложки вершкового масла, 11/2 склянки сметани, сіль.

приготування:

До того як приготувати гриби зі сметаною, їх потрібно помити і обсушити. Потім порубати, додати нарізану цибулину, посолити і підрум’янити в маслі. Додати сметану, сіль і прогріти на слабкому вогні.