Гриби

Грибний соус з лисичок: фото і рецепти, як приготувати підливу з грибів

Грибний соус багато кулінарів називають королем серед рідких приправ, адже його аромат і смак не можна порівняти ні з чим. Крім того, соус настільки універсальний, що підходить до будь-яких страв, включаючи м’ясні та рибні. Особлива перевага віддається соусу з лисичок, який має ніжну текстуру, пікантні смакові нотки і красивий колір.

Соус, приготовлений з грибів лисичок, використовується і в гарячому вигляді, і в теплому, і навіть в холодному. Варіанти приготування соусів допоможуть кожній господині вибрати найбільш підходящий і порадувати своїх близьких.

Рецепт грибного соусу з лисичок і цибулі зі сметаною

Грибний соус з лисичок зі сметаною можна використовувати в якості підливи для м’ясних страв, особливо для курки. Смак страви зміниться під впливом соусу до невпізнання, надавши йому особливих пікантних ноток.

  • 500 г відварених лисичок;
  • 500 мл грибного бульйону;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. л. пшеничного борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 200 мл сметани;
  • Сіль за смаком.

Дотримуючись покроковий опис рецепта соусу з лисичок зі сметаною, можна зробити приголомшливо смачну підливу для будь-яких страв.






Соус з сухих лисичок на молоці

Пікантність соусу з сушених лисичок допоможе підкреслити смак будь-якої страви, проте особливо він підійде до м’яса домашньої птиці.

  • 30 г сушених лисичок;
  • 200 мл теплого молока;
  • 30 г цибулі шалот;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 ст. л. коньяку;
  • 1 пучок свіжої зелені петрушки;
  • 200 мл вершків;
  • 1 ч. Л. чорного меленого перцю;
  • Сіль за смаком.

Соус з сухих лисичок готується поетапно, відповідно до описаного нижче рецептом. Якщо дотримуватися його, можна правильно і швидко приготувати смачну підливу.

  1. Сухі лисички помити, залити теплим молоком і залишити на ніч, щоб набрякли.
  2. Лук-шалот порізати дрібними шматочками, часник подрібнити кубиками, порубати зелень.
  3. Розігріти сковороду з антипригарним покриттям і викласти все подрібнені продукти.
  4. Без додавання масла обсмажити 5 хв. на середньому вогні.
  5. Влити коньяк, перемішати і смажити на повільному вогні, поки він не випарується.
  6. Лисички злити, помити, порізати кубиками, з’єднати з цибулею, часником і зеленню.
  7. Викласти всю масу в блендер, влити трохи вершків і подрібнити.
  8. Всипати сіль за смаком, мелений перець, влити вершки і ретельно перемішати.
  9. Дати соусу закипіти і проварити 3-4 хв. на повільному вогні при постійному помішуванні.
  10. Перелити в соусницю і подати до приготованим стравам.

Соус, приготовлений з сушених лисичок зі сметаною

Соус, приготовлений з сушених лисичок зі сметаною, збагатить смак звичайних страв з картоплі, рису та макаронних виробів.

  • 30-40 г сухих лисичок;
  • Тепла вода або молоко;
  • 200 мл сметани;
  • 3 ст. л. пшеничного борошна;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • ? ч. л. солі;
  • 1 ч. Л. паприки.

Як смачно приготувати соус з лисичок, можна дізнатися з пропонованого рецепта.

  1. Сухі лисички помити і залити теплою водою або молоком, залишивши на ніч.
  2. Вранці добре промити, викласти в суху сковороду і смажити на середньому вогні до випарене рідини.
  3. Додати 1 ст. л. вершкового масла і смажити 10 хв. до золотистого кольору.
  4. Розтопити 1 ст. л. вершкового масла, всипати борошно і посмажити до рум’яної скоринки.
  5. Додати 1 ст. гарячого молока і варити 5 хв.
  6. Посолити, ввести паприку, влити сметану і варити 10 хв.
  7. У готовий соус ввести останню ложку вершкового масла і дати постояти 5 хв.
  8. Вилити в соусницю і подати до столу в теплому вигляді.

Вершковий соус з лисичок до макаронних виробів, рису і картоплі

Вершковий соус з лисичок відмінно підходить до будь-яких страв з макаронних виробів, рису і картоплі. Його використовують для запікання м’ясних і овочевих котлет, а також голубців. Соус додасть блюдам особливої ??ніжності і соковитості.

  1. 500 г відварених лисичок;
  2. 2 головки ріпчастої цибулі;
  3. 300 мл вершків;
  4. 50 г вершкового масла;
  5. 3 ст. л. пшеничного борошна;
  6. 100 мл окропу;
  7. Сіль за смаком;
  8. 1 ч. Л. прованських трав.

Приготування соусу з лисичок описано в рецепті, представленому нижче.

  1. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і висипаємо подрібнений кубиками ріпчасту цибулю.
  2. Відварені лисички нарізаємо шматочками, викладаємо в цибулю і смажимо все разом до золотистого кольору, не допускаючи при цьому підгоряння. Тільки підсмажені з цибулею лісові гриби знаходять необхідний для соусу смак і аромат.
  3. У гриби з цибулею вводять борошно, перемішують і вливають воду, ділячи на маленькі порції.
  4. Збивають вінчиком, викладають в блендер і подрібнюють.
  5. Додають прованські трави, сіль за смаком, вливають вершки і знову збивають.
  6. Виливають в сотейник, дають закипіти і проварюють на повільному вогні 5 хв.
  7. Розливають в соусниці і подають до столу. При бажанні можна в соус додати подрібнену зелень петрушки і кропу.

Соус з лисичок і сиру для спагетті

У рецепті приготування соусу з лисичок для спагетті все робиться досить просто і швидко. Поки варяться спагетті, можна сміливо приступати до приготування ароматного і смачного соусу для них.

  • 500 г відварених лисичок;
  • 3 головки ріпчастої цибулі;
  • 300 мл жирних вершків;
  • 50 г вершкового масла;
  • Сіль за смаком;
  • 100 г тер
    того на терці сиру;
  • 1 пучок рубаної зелені петрушки і / або кропу.

Для зручності грибний соус з лисичок готують за рецептом з фото.

  1. Лук очистити, нарізати кубиками і викласти в гарячу сковороду з розтопленим маслом.
  2. Посмажити 5-7 хв. і ввести порізані кубиками лисички.
  3. Обсмажити все разом на середньому вогні 15 хв., Постійно помішуючи, щоб не пригорає.
  4. Посолити за смаком, повільно влити вершки і ввести рубану зелень.
  5. Перемішати, дати проваритися на повільному вогні 5-7 хв.
  6. Дати трохи охолонути і за допомогою погружного блендера подрібнити до однорідної консистенції.
  7. Зварені спагетті розкласти в порційні тарілки, в середину влити густий соус.
  8. Зверху посипати тертим сиром і подавати до столу.

Соус до м’яса з грибів лисичок з цибулею і кмином

Соус з лисичок, який готується до м’яса, стане ласощами для всіх. У соусі можна запікати відбивні, котлети і м’ясні рулети. При подачі до столу його розливають в спеціальні соусники і прикрашають зеленню, що надає страві урочистого вигляду.

  • 300 мл відварених лисичок;
  • 400 мл вершків;
  • 100 г масла вершкового;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • Щіпка сухого кмину;
  • 1 пучок рубаної зелені петрушки;
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Записаний нижче рецепт приготування соусу з лисичок з фото допоможе початківцям господаркам правильно розподілити час і сили на весь процес.

  1. Гриби і цибулю нарізають шматочками і обсмажують на олії до рум’яної скоринки на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не допустити пригорання.
  2. Наливають вершки, додають кмин, перець мелений і сіль за смаком.
  3. Гасять 7 хв. і, скориставшись занурювальним блендером, подрібнюють всю масу до однорідної консистенції.
  4. На мінімальному вогні продовжують гасити 3-5 хв.
  5. Виливають в соусницю, зверху насипають рубану зелень петрушки і подають до столу.