Гриби

Грибні супи зі свіжих, заморожених і сушених красноголовців: фото, рецепти, як варити перші страви

Особливою любов’ю і вдячністю у грибників користуються підосичники, які по своїй живильній цінності не поступаються м’ясу. Ці їстівні гриби можна варити, смажити, сушити, маринувати, заморожувати і запікати. Але в даній статті мова піде про перших стравах, а саме – супах з красноголовців.

Щоб зварити смачний, корисний і ароматний суп, не потрібно мати кулінарну освіту. Досить просто дотримуватися покроковий рецепт приготування грибного супу з красноголовців, і на вашому столі з’явиться дуже смачне першу страву, здатне нагодувати і порадувати всю сім’ю. Пропонуємо кілька варіантів, кожен кулінар може вибрати той, який стане родзинкою на його столі.

Рецепт супу з свіжих грибів красноголовців з курячою грудкою

Рецепт супу з свіжих грибів красноголовців відмінно підійде тим людям, хто недавно переніс інфекційну хворобу. Легке і поживне перша страва допоможе відновити сили, вгамує голод і підніме настрій.

  • 400 г курячої грудки;
  • 600 г грибів;
  • 1,5 л води;
  • 4 ст. л. рису;
  • 5 картоплин;
  • Олія соняшникова;
  • 1 морква і 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль за смаком.

Скористайтеся при приготуванні супу зі свіжих красноголовців рецептом з покроковим фото.











Суп із заморожених красноголовців з лимоном і оливками

Щоб взимку варити грибний суп із заморожених красноголовців, багато господинь роблять заготовки з плодових тіл, заморожуючи їх у великих кількостях. Пропонований варіант супу з лимоном і оливками не тільки прикрасить повсякденну обідню трапезу.

  • 500 г заморожених грибів;
  • 3 головки цибулі;
  • 6 картоплин;
  • 1 морква;
  • Вершкове масло – для смаження;
  • Часточки лимона – для прикраси;
  • 10 половинок оливок без кісточок – для прикраси;
  • 1,5 л води;
  • Сіль за смаком;
  • По 1/3 ч. Л. меленого чорного перцю і паприки.

Скориставшись покроковим описом рецепта супу з заморожених красноголовців, можна приготувати дуже смачне першу страву.

  1. Гриби не слід розморожувати, а прямо викласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на слабкий вогонь.
  2. Картоплю очистити, порізати брусочками, добре промити в воді і як тільки гриби закиплять, викласти картоплю.
  3. Морква очистити, помити, порізати тонкою соломкою і ввести в киплячу воду через 10 хв. після картоплі.
  4. Лук очистити, подрібнити і на вершковому маслі обсмажити до золотистого кольору.
  5. Після того, як морква прокипить 10 хв., Ввести зажарку, посолити за смаком, поперчити і ввести паприку.
  6. Перемішати, дати прокипіти 10 хв., Вимкнути плиту і залишити каструлю з супом на 10 хв.
  7. У кожну тарілку з супом покласти по 2 тонких часточок лимона і 2-3 половинки оливок.

Як правильно варити грибний суп з красноголовців

Суп, приготовлений з сушених красноголовців за рецептом з гострим томатним соусом, володіє пікантними смаковими нотками. Крім того, таке блюдо готується дуже просто.

  • 2 жмені сушених грибів;
  • 1,5 л води;
  • 2 шт. солоних огірків;
  • 3 шт. лука і 1 шт. моркви;
  • 5 ст. л. гострого томатного соусу;
  • 5 штук. картоплин;
  • Сливки, сіль і зелень за смаком;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Олія соняшникова рафінована.

Якщо не знаєте, як правильно варити грибний суп з красноголовців, зверніть увагу на покроковий опис.

  1. Гриби ретельно промиваються від пилу, заливаються холодною водою і залишаються на ніч (воду не виливати, а залишити для приготування супу).
  2. Гриби нарізати невеликими шматочками, викладаються в воду, в якій замочували, і варяться на повільному вогні 20 хв.
  3. Картопля очищається, нарізається соломкою, промивається у воді і викладається в гриби, вариться 15 хв.
  4. Огірки подрібнюються на тертці, цибулю після очищення подрібнюється кубиками, моркву на крупній тертці.
  5. Спочатку цибуля обсмажується на маслі, потім додається морква і знову обсмажується 5-7 хв.
  6. Вводиться борошно, ретельно перемішується і додається томатний соус з огірками, гаситься 10 хв.
  7. Все викладається в картопля з грибами, вариться 20-25 хв., Додається сіль за смаком, зелень.
  8. Залишається на виключеною плиті 10 хв., При подачі заправляється вершками (приблизно по 1 ч. Л.).

Грибний суп-пюре з красноголовців з копченостями і вином

Суп-пюре, приготовлений з красноголовців, має особливий смак, проте його поживність від цього анітрохи не падає.

  • 600 г грибів;
  • 200 г копченого курячого м’яса;
  • 3 ст. л. масла вершкового;
  • 5 штук. картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • ? ст. сухого білого вина;
  • 150 мл вершків;
  • сіль;
  • 500 мл бульйону (будь-якого);
  • 2 ст. л. подрібненої зелені.

Ознайомтеся з докладним описом приготування грибного супу-пюре з красноголовців.

  1. Гриби і овочі ретельно почистити, помити і порізати: гриби і картопля кубиками, цибулю і часник дрібно подрібнити.
  2. Копчене м’ясо порізати кубиками і викласти в сотейник, обсмажити на 1 ст. л. масла приблизно 5 хв.
  3. Ввести цибулю, смажити 5 хв., Додати часник і смажити 3-5 хв.
  4. Додати гриби, посолити за смаком і смажити 15 хв. на повільному вогні.
  5. Ложкою дістати трохи грибів з копченим м’ясом і цибулею, викласти в тарілку.
  6. У масу, що залишилася влити сухе вино, всипати борошно, ретельно перемішати.
  7. Додати картоплю, згасити 10 хв., Влити бульйон, довести до кипіння.
  8. Вогонь зробити на мінімум і варити після закипання 20 хв.
  9. Влити вершки, посолити, зняти з вогню і подрібнити за допомогою блендера.
  10. Додати відкладені гриби з цибулею і шматочками м’яса, перемішати.
  11. Подаючи до столу, в кожну тарілку всипати трохи подрібненої зе
    лені.

Як готувати крем-суп з красноголовців з часником

Крем-суп, приготований з красноголовців з вершками і часником – відмінне поєднання інгредієнтів. Такі прості продукти допоможуть зробити звичайний суп справжнім ресторанним блюдом.

  • 500 г грибів;
  • 2 цибулини;
  • 7 зубчиків часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 600 мл курячого бульйону;
  • 200 мл вершків;
  • 2 ст. л. борошна;
  • Сіль за смаком;
  • Щіпка меленої кориці;
  • Зелень кропу або петрушки.

Як слід готувати суп з красноголовців з часником?

  1. Гриби промиваються, нарізаються слайсами, цибулю подрібнюється кубиками, часник дрібно рубається ножем.
  2. У сковороді нагрівається соняшникову олію, додається половина вершкового масла, і на повільному вогні обсмажуються цибулю і часник до золотистого кольору.
  3. Додаються гриби і разом з овочами підрум’янюються на повільному вогні.
  4. В окремій сковороді розтоплюється друга половина вершкового масла і всипається борошно.
  5. Перемішується і обсмажується до золотистого кольору, додається бульйон і доводиться до кипіння.
  6. Переливається в каструлю, додається цибуля з грибами, присолюють, вводяться спеції і прянощі.
  7. Вариться з моменту закипання 3-5 хв., Знімається з вогню і пропускається через погружной блендер.
  8. Вливаються вершки, і знову включається вогонь, доводиться суп до кипіння, що дозволить йому загуснути.
  9. Подається гарячим, прикрашається подрібненою зеленню петрушки або кропу.

Грибний суп, приготований з красноголовців і підберезовиків

Грибний суп, приготований з красноголовців і підберезовиків, сподобається всім, хто його спробує. Аромат і смак першої страви з грибного асорті нікого не залишить байдужим.

  • По 300 г красноголовців і підберезовиків;
  • 5 штук. картоплі;
  • 1 ст. л. сушеного селери;
  • 2 цибулини;
  • 1,5 л води;
  • 5 ст. л. масла оливкового;
  • 150 мл вершків;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень – за смаком;
  • ? ч. л. суміші мелених перців.

Завдяки рецептом з фото готувати грибний суп з красноголовців і підберезовиків буде нескладно.

  1. Гриби ретельно перебрати, помити в великій кількості води, порізати шматочками і обсмажити разом в олії до золотистого.
  2. Ввести в гриби подрібнену цибулю і продовжити обсмажування всієї маси ще 5-7 хв.
  3. Картоплю очистити, помити і порізати соломкою, залити водою і варити 15 хв.
  4. Додати сухий селера, проварити 2-3 хв., Подрібнити блендером, а потім додати смажені гриби з цибулею.
  5. Поперчити сумішшю перців, посолити за смаком, влити вершки, перемішати.
  6. Подавати в порційних тарілках, прикрасивши зеленню за смаком.

Суп з красноголовців з картоплею і сиром

Суп, приготовлений з красноголовців з сиром – смачне, ароматне і ситне перша страва. Плавлений сир додасть супу вершковий смак і зробить його насиченим і густим.

  • 100 г сушених грибів;
  • 4 сирка;
  • 2 л води;
  • 6 шт. картоплі;
  • 2 шт. цибулини;
  • 1 морква;
  • Олія соняшникова;
  • Сіль і спеції – за смаком;
  • Сухий або зелений кріп.

Покроковий рецепт з фото приготування супу з красноголовців буде корисний тим, хто перший раз готує таку страву.

  1. Гриби добре промити, замочити у воді на ніч, потім воду злити, гриби порізати кубиками.
  2. Викласти в каструлю, залити водою і варити після закипання 30 хв.
  3. Картоплю очистити, помити, порізати кубиками або брусочками і опустити в каструлю з грибами, варити 15 хв.
  4. Цибулю і моркву почистити, подрібнити за смаком і обсмажити в олії до золотистого кольору.
  5. Викласти в каструлю і варити на повільному вогні 10 хв.
  6. Сирки натерти на тертці, викласти в суп, перемішати.
  7. Проварити 10 хв. на слабкому вогні, посолити, всипати спеції за смаком і подавати на стіл, прикрасивши зеленим або сухим кропом.

Як зварити суп з красноголовців з перловкою: покроковий опис

Рецепт приготування грибного супу з красноголовців з перловкою – випробуваний варіант, який був знайомий ще нашим прабабусям.

  • 500 г відварених грибів;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 5 картоплин;
  • ? ст. перловки;
  • Олія соняшникова;
  • Сіль і лавровий лист.

Зварити суп з красноголовців зовсім неск
ладно, якщо слідувати покроковому опису.

  1. Відварити заздалегідь перловку до готовності, воду не виливати.
  2. Гриби порізати кубиками і обсмажити на олії до рум’яної скоринки.
  3. У воду, де варилася перловка, додати порізану кубиками картоплю і варити 20 хв.
  4. Ввести гриби і перловку і проварити ще 10 хв.
  5. Зробити засмажку з цибулі і моркви, обсмажити подрібнені овочі в олії до м’якого стану.
  6. Додати в суп, посолити, ввести лаврушку і варити на слабкому вогні 5 хв.

Як приготувати суп з красноголовців в мультиварці

Найпростіший суп з красноголовців можна приготувати в мультиварці. Зробити це досить просто, адже кухонна машина візьме на себе всі кулінарні функції.

  • 500 г відварених грибів;
  • 1,5 л води;
  • За 2 моркви і цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 6 шт. картоплі;
  • Олія соняшникова;
  • Зелень (будь-яка);
  • 200 мл вершків;
  • Сіль за смаком.

Пропонуємо скористатися покроковим описом рецепта приготування супу з грибів красноголовців в мультиварці.

  1. Відварені гриби нарізати кубиками, викласти в чашу мультиварки, де вже налито 3 ст. л. соняшникової олії, і обсмажити, встановивши режим «Жарка» або «Випічка».
  2. Цибулю і моркву очистити, подрібнити, додати в гриби і смажити в обраному режимі до готовності.
  3. Картоплю очистити, помити, порізати, ввести в чашу і влити воду.
  4. Включити режим «Суп» і варити до закінчення програми.
  5. За 5 хв. до кінця відкрити кришку мультиварки, посолити, ввести порізати дрібними часник, вершки і зелень.
  6. Дати постояти в режимі «Підігрів» 10 хв., Щоб настоявся, розлити в глибокі глиняні піали, щоб на довгий час зберегти тепло страви і подавати.