Кулінарія

Що приготувати з полуниці: рецепти страв, як зберігати в холодильнику, торт, чізкейк

Що приготувати з полуниці в сезон, коли ця ягода в достатку з’являється на дачних і садових ділянках. Рецепти з полуницею традиційно представлені варенням і компотом. Але є й інші рецепти з полуниці, які включають в себе торти, чізкейк інші десерти. Страви з полуниці в свіжому вигляді допомагають скинути зайві кілограми. Єдина умова, що страви з полуницею при цьому повинні бути низькокалорійними. На цій сторінці представлені рецепти страв з полуниці, правила її зберігання в холодильнику без варіння на зиму. Всі рецепти з суниці можуть видозмінюватися відповідно до смаковими уподобаннями.

Ця літня ягода – загальна улюблениця, причому ті ягоди, які принесені прямо із саду.

Постарайтеся вдосталь наїстися садової суницею, тому що сезон її плодоношення досить короткий, особливо якщо ви вирощуєте всього один сорт. Але якщо ви посадили садову суницю ранніх, середніх і пізніх термінів дозрівання, тоді ви зможете насолоджуватися ягодами протягом декількох місяців. Суниця альпійська продовжує сезон плодоношення до самої осені – хоча у неї досить дрібні ягоди, але вони запашні і смачні. Незважаючи на те, що зазвичай в рецептах використовують, свіжу суницю (теплова обробка призводить до втрати кольору і смаку), джем і варення з неї виходять дивовижні.

Як зберігати полуницю в холодильнику: зберігання на зиму без варіння

Зберігання полуниці – це складний процес, оскільки ягода швидко псується. Після збору суниця з плодоніжками може полежати в холодильнику в контейнері з кришкою приблизно день або два, якщо ягоди злегка не дозріли. Перед подачею на стіл заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб суниця зігрілася. Далі представлені загальна інформація про те, як зберігати полуницю в холодильнику тривалий час.

Полуниця на зиму без варіння може тривалий час зберігатися без втрати своїх смакових і поживних властивостей при обробці методом шокової заморозки.

Садова суниця не так добре піддається заморожуванню, як інші ягоди, але недостиглі ягоди можна заморозити відкритим способом або покласти в контейнери, щоб потім використовувати для приготування деяких страв. Заморожуйте садову суницю у вигляді пюре або пюре-лаштунків. Якщо ви отримали великий урожай, то зробіть джем або полуничний лікер.

Рецепти зі свіжою полуницею

Ви принесли з саду суницю, тримаючи її за плодоніжки – надішліть її прямо в рот, вона миттєво вгамує спрагу і стане приємним початком дня або використовуйте для приготування страв рецепти зі свіжою полуницею. Видаліть плодоніжки з чашолистками і подавайте ягоди з цукром і вершками – це відмінний десерт. Якщо суниця по-справжньому дозріла, то чашолистки відірвати дуже легко, але їх можна відрізати за допомогою гострого ножа. Якщо суницю потрібно помити, то промийте її швидко і тут же обсушити. Спробуйте ягоди, окроплені невеликою кількістю бальзамічного оцту, посипані трохи чорним перцем або опущені в розплавлений шоколад. Їх можна нарізати в літній фруктовий салат, використовувати замість джему для начинки бісквітного торта, покласти в морозиво, змішати в блендері, щоб отримати смачний смузі.

Пюре зі свіжої суниці садової (полуниці)

Змішайте ягоди в блендері, поклавши по 2 ч. Ложки дрібного цукру для глазурі і 1 ч. Ложку лимонного соку на кожні 100 г суниці садової.

Пюре-куліс з садової суниці (полуниці)

Розбавте пюре зі свіжої суниці садової водою, щоб перетворити його в рідкий соус, і збийте в блендері.

Молочний коктейль з полуницею

Домашній молочний коктейль з полуницею смачніше будь-якого готового з магазину.

На 2 порції

  • 250 г суниці садової
  • 300 мл молока
  • 2 кульки ванільного морозива

Змішайте в блендері всі інгредієнти до однорідного стану.

Десерт «Ітон-мес».

Завжди популярний простий і легкий літній десерт.

На 4 порції

  • 250 мл вершків для збивання
  • 1 ст. ложка дрібного цукру для глазурі
  • 2-3 меренги
  • 400 г суниці садової
  • 150 мл полуничного пюре-лаштунків

Збийте вершки з цукром до м’яких піків – тільки не перестарайтеся. Трохи розімніть меренги і втрутився в збиті вершки разом з нарізаною суницею і пюре – лаштунків. Все перекладіть в десертні склянки.

Полуничний чізкейк: рецепт з полуницею і його фото

Цей чізкейк з полуниці на основі готових печива не потрібно піч, і садову суницю в ньому використовують трьома способами. Рецепт чизкейка з полуницею має на увазі використання готового пісочного печива. Для правильної реалізації рецепта полуничного чізкейку необхідно вибирати якісне печиво. Подивіться готовий чізкейк з полуницею на фото, які показані далі. Запропонований чізкейк на фото показує варіант сервіровки цієї страви.

На 8 порцій

  • 250 г дієтичних печива
  • 100 г вершкового масла
  • 600 г сирного сиру
  • 115 г дрібного цукру для глазурі
  • 275 г вершків подвійних (30-48% жирності)
  • 400 г суниці садової
  • сік 1/2 лимона

Розімніть печиво і змішайте з розтопленим вершковим маслом. Щільно укладіть цю суміш в змащену маслом форму діаметром 23 см. Поставте на годину охолоджуватися.

Збийте до однорідного стану сирний сир з дрібним цукром для глазурі, залишивши 1 ст. ложку цукру. Додайте вершки і знову збивайте до гладкості.

Дрібно наріжте одну третину суниці і перемішайте з сирною сумішшю.

Перекладіть на основу, покладену в форму для пирога, розрівняйте поверхню і залиште на 3-4 години. Частину, що залишилася суницю, крім трьох ягідок, покладіть в блендер разом із залишком цукру для глазурі, лимонним соком і 1 ч. Ложкою води і перетворите в пюре.

Наріжте 3 ягоди полуниці на дольки, розкладіть по поверхні чізкейку, а зверху налийте пюре.

Полуниця у вині

Полуниця у вині є варіантом святкового десерту. Можна використовувати полуницю і вино можна для пізньої вечері на двох при свічках.

На 4 порції

  • 500 г суниці садової
  • 75 г цукрової пудри
  • сік 1/2 лимона
  • 1/2 пляшки напівсухого червоного вина з фруктовим смаком

Покладіть суницю в миску разом з цукром і лимонним соком, а зверху налийте вино. Перемішайте, накрийте і залиште при кімнатній температурі на годину або більше. Потім охолоджують приблизно ще годину.

Подавайте суницю з невеликою кількістю винного соку.

Булочки з полуницею

Ці булочки до чаю або на десерт є таке частування, від якого важко відмовитися і хочеться попросити добавки. Замість вершків для збивання можна використовувати вершковий варенец.

На 8 порцій

  • 100 г холодного масла
  • сік 1/2 лимона
  • 350 г самоподнімающейся борошна
  • 250 мл вершків для збивання
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ст. ложка дрібного цукру для глазурі
  • 100 мл молока
  • 250 г суниці садової
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки полуничного джему
  • 1 ч. Ложка ванільного екстракту

Перетріть вершкове масло з борошном до стану маслянистої крихти і перемішайте її з цукровою пудрою. Змішайте з підігрітим молоком, залишивши 1 ст. ложку на потім, потім з збитим яйцем, половиною ванільного екстракту і лимонним соком. Руками замісити тісто.

Розкачайте на підсипаної борошном поверхні до товщини приблизно 2 см. Наріжте 8 гуртків. Верх змастіть залишеним молоком і перекладіть на злегка присипаний борошном деко. Випікайте булочки з полуницею при температурі 220 ° С протягом 10-12 хвилин, щоб булочки піднялися і зарум’янилися, – якщо при постукуванні по верху виникає відчуття, що всередині вони порожні, значить, булочки готові. Остудіть на решітці.

Збийте вершки до стійких піків, додавши половину ванільного екстракту і дрібний цукор для глазурі. Розріжте булочки навпіл по горизонталі і змастіть джемом обидві половинки. На джем покладіть збиті вершки, а на вершки – нарізану полуницю.

Торт з полуницею: рецепт і фото

Цей торт з полуницею за рецептом так легко зробити – зібрав всі компоненти, поставив в холодильник. Можна подивитися вище торт з полуницею на фото в готовому вигляді.

На 4-6 порцій

  • 150 мл апельсинового соку
  • 2 ст. ложки полуничного лікеру
  • 2 ст. ложки дрібного цукру для глазурі
  • 400 г суниці садової
  • 2 ст. ложки золотого сиропу (світлої патоки)
  • 2 яєчних жовтки
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 24 печива «бісквітні пальчики»
  • 200 мл вершків для збивання

З’єднайте апельсиновий сік, лікер і цукор. Наріжте 300 г суниці, покладіть в миску і залийте сумішшю апельсинового соку і лікеру. Накрийте і залиште маринуватися на годину.

На невеликому вогні нагрійте золотий сироп до рідкого стану, потім збийте з яєчними жовтками, щоб суміш стала блідою і кремообразной.

Тепер збийте масло, щоб воно побіліло і стало зовсім м’яким, поступово змішайте його з сиропом і жовтками.

Вийміть ягоди з маринаду і занурте в маринад вісім «бісквітних пальчиків», потім покладіть їх щільним шаром на деко, вистелений пергаментним папером.

За допомогою лопатки покрийте шар «пальчиків» половиною суміші з масла і сиропу. Зверху покладіть шар скибочок суниці. Повторіть шари і зверху покладіть 8 залишилися «пальчиків». Накрийте і поставте охолоджуватися, щоб торт «схопився».

Перед тим як подавати на стіл, змастіть поверхню торта збитими вершками і прикрасьте половинками ягід.

полуничні профитроли

Якщо ви любите звичайні шоколадні профитроли, то вам сподобається цей варіант. Вам буде потрібно відсадочні мішок.

На 6 порцій

  • 125 г вершкового масла
  • 150 г пукраїнаного борошна
  • 4 яйця
  • 300 г суниці садової
  • 300 мл крему для збивання
  • 2 ст. ложки дрібного цукру для глазурі
  • 1 ч. Ложка ванільного екстракту
  • 75 г шоколаду

Розтопити масло в каструлі з 300 мл води. Збільште полум’я і швидко доведіть до кипіння. Приберіть каструлю з вогню і швидко втрутився борошно, щоб сформувався шар. Трохи остудіть.

Поступово вмішайте в тісто яйця, щоб воно вийшло досить рідким, як рідка сметана. Перекладіть тісто в відсадочні мішок з великою гладкою трубкою і видавлюйте його гуртками на злегка змащений маслом деко.

Випікайте полуничні профитроли при температурі 220 ° С протягом 10 хвилин, потім знижуйте температуру до 190 ° С і випікайте ще 15 хвилин, щоб тісто піднялося і зарум’янилося. В основі кожної профитроли зробіть дірку, потім покладіть їх на бік і випікайте ще 5 хвилин. Покладіть остигати на решітку.

Розімніть 200 г суниці. Збийте вершки з дрібним цукром для глазурі і ваніллю до стану м’яких піків, потім змішайте з розім’ятої суницею.

Наповніть профитроли вершками за допомогою ложки або стану облоги мішка (якщо ви будете використовувати ложку, то акуратно зробіть вузький розріз і розкрийте кожну Профітроль – так це буде простіше виконати).

У каструлю, наповнену киплячою водою, поставте миску так, щоб дно не стосувалося води, і розтопіть в ній шоколад, яким потім полийте профитроли. Подавайте з ягодами суниці, нарізаними скибочками.

Коктейль з полуниці і рома

Простий, але приємний коктейль, який можна приготувати на швидку руку. Якщо немає білого рому, використовуйте горілку.

На 4 порції

  • 100 мл білого рому
  • 50 мл шипшинової сиропу
  • сік 1 лайма
  • 400 г суниці садової
  • 4 кубики льоду

Змішайте в блендері всі інгредієнти. Подавайте коктейль з полуниці і рому в коктейльних склянках.

Червоний фруктовий салат

Гарний літній десерт, наповнений різними фруктовими смаками. Подавайте з ложкою збитих вершків.

На 4 порції

  • 250 г суниці садової
  • 100 г малини
  • 50 г цукрової пудри
  • сік 1/2 лимона
  • 1 червоне яблуко
  • 200 г м’якоті кавуна
  • 100 г червоної смородини

Покладіть в миску половину суниці і всю малину, посипте цукром і полийте лимонним соком. Накрийте і залиште на ніч. На наступний день ягоди дадуть сік.

Наріжте яблука тонкими шматочками, видаліть з кавуна кісточки і наріжте кубиками. Покладіть в салат, додавши червону смородину. Добре перемішайте. Наріжте залишилася садову суницю і теж покладіть в салат.

Полуничне морозиво

Подавайте таке морозиво з червоним фруктовим салатом або їжте з полуничним пюре-лаштунків.

На 8 порцій

  • 500 г суниці садової
  • 500 мл вершків для збивання
  • 125 г дрібного цукру для глазурі

Змішайте суницю в блендері до гладкості.

Збийте вершки, додаючи цукор дрібними порціями, поки вершки НЕ загустеют і з’являться м’які піки.

Обережно змішайте полуничне пюре з вершками. Перекладіть в контейнер з кришкою і поставте в морозильник, щоб маса частково замерзла. Дістаньте з морозилки і збийте, щоб роздрібнити все кристали льоду.

Заморозьте до твердого стану. Перед подачею потримаєте при кімнатній температурі 15 хвилин.

Деякі сорти суниці садової мають несмачну і досить тверду білу серцевину біля плодоніжки, в цьому випадку ягоди треба розрізати навпіл і видалити її перед приготуванням.

Припущена суниця.

Покладіть в воду ягоди суниці садової, цукор і лимонний сік з розрахунку 2 ч. Ложки цукру і 1 ст. ложка соку на 100 г води – вода повинна тільки злегка покрити ягоди. Прокип’ятіть на невеликому вогні до м’якості.

Пюре з садової суниці.

Збийте в блендері припущені суницю, перевірте на смак, чи достатньо цукру, додайте, якщо потрібно. Можна покласти більше лимонного соку, щоб підкреслити смак суниці.

Обсмажена суниця.

Ягоди можна обсмажувати цілком або нарізані. Смажте їх на середньому вогні з вершковим маслом і цукровою пудрою з розрахунку 10 г масла і 1 ч. Ложка цукрової пудри на кожні 100 г суниці. Смажте, помішуючи, 3 хвилини, щоб цукор розчинився. Подавайте з вершками або покладіть на тости. Можна додати бальзамічний оцет, чорний перець або лимонний сік, щоб підкреслити смак суниці.