Гриби

Риба з печерицями: рецепти салатів, супів і других рибних страв з грибами

Страви, приготовані з грибів шампіньйонів і риби, зустріти на столі можна не так часто, як м’ясні закуски. Однак поєднання цих продуктів відрізняється чудовим смаком, крім того, представлено безліччю рецептів риби з печерицями, які підходять, як на святковий стіл, так і на кожен день.

З риби з печерицями готують різні страви – салати, запіканки, супи.

Смачна риба, запечена з печерицями в духовці

Для приготування смачної риби з печерицями в духовці знадобляться:

  • 6 середніх брусків рибного філе;
  • вершкове масло;
  • 3 ст. л. подрібненого ріпчастої цибулі;
  • 250 г печериць, нарізаних слайсами;
  • петрушка;
  • 3 ст. л. борошна;
  • ? ч.л. солі;
  • склянка молока;
  • чорний перець, сіль.

Риба, запечена з печерицями в духовці, готується за таким рецептом:

  1. Вершкове масло розтопіть на сковороді і обсмажте в ньому подрібнений ножем ріпчаста цибуля до золотистого кольору.
  2. На сковороду додайте нарізані гриби і зелень петрушки, тушкуйте 5 хвилин. Далі тримайте на сковороді на повільному вогні, поки повністю не випарується рідина.
  3. Додайте пшеничну муку і сіль, акуратно тоненькою цівкою влийте молоко. Коли будете лити молоко, весь час помішувати вміст сковороди, щоб не утворилися грудочки. Помішуйте суміш, поки молоко не закипить. Зменшіть вогонь і варіть, поки маса не загусне, в середньому цей процес займе 5 хвилин. Перекладіть тушковану суміш з соусом в іншу ємність.
  4. Рибне філе натріть з усіх боків сіллю і перцем. Вершкове масло розтопіть на сковороді, викладіть на неї рибне філе, обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки.
  5. З фольги виріжте 6 шматків розміром 25? 30 см. На кожен шматок фольги покладіть шар грибів, на них викладіть обсмажену в маслі рибу, а потім зверху ще один шар печериць. Загорніть фольгу по типу конвертів.
  6. Викладіть конверти з рибою і грибами на деко і помістіть його в добре розігріту духовку на 10 хвилин.
  7. Розкладіть готову рибу з печерицями на тарілки, зверху полийте лимонним соком.

Салат з печерицями, картоплею і рибою

Салат з печерицями та рибою є хорошою закускою для святкової вечері. Особливо таке блюдо відмінно підходить для новорічних свят.

Складові:

  • картопля в мундирі – 5 штук;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт .;
  • морква – 4 шт .;
  • рибне філе – 500 г;
  • майонез;
  • свіжі шампіньйони – 500 г;
  • рослинна олія.

Готуйте рибний салат з грибами так:

  1. Поки готується картопля в мундирі, приступайте до підготовки інших овочів. Лук наріжте півкільцями, в сковороду налийте олію і обсмажте в ньому до золотистого кольору.
  2. До цибулі додайте подрібнені шампіньйони і смажте до готовності, приблизно 10 хвилин.
  3. Рибне філе відваріть в злегка підсоленій воді, остудіть і розберіть руками на середні шматки, видаляючи кісточки.
  4. Остиглий картопля очистіть, натріть на тертці. Терту картоплю перемішайте з майонезом, злегка посоліть. Це буде перший шар салату. Викладіть цю масу в салатник і зверху злегка притисніть ложкою, вирівнюючи нижній шар.
  5. Наступним шаром страви буде риба. Викладіть невеликі шматочки рибного філе, зверху зробіть тонку майонезну сітку.
  6. Потім натріть моркву на дрібній тертці, викладіть тонким шаром, зверху знову зробіть майонезну сітку.
  7. Обсмажені печериці з цибулею будуть останнім шаром, викладіть їх, розрівняйте, а зверху зробіть майонезну сітку.
  8. Прикрасити святковий салат можна зеленню або зробити тонкий шар майонезу. Найкраще робити салат з ранку або з вечора, щоб до святкової вечері він добре просочився.

Рецепт приготування салату з печериць і червоної риби для святкового столу

Салат з червоною рибою і печерицями – ще одне смачне блюдо, яке підходить для святкового столу.

Інгредієнти для салату:

  • філе кети – 300 г;
  • 200 г печериць;
  • 6 середніх цибулин;
  • морква – 6 шт .;
  • майонез – 200 г;
  • масло рослинне;
  • консервовані печериці для прикраси салату.

Дотримуйтеся такого рецепта для приготування салату з печериць і червоної риби:





Потім укладайте салат шарами:

1-й шар: вся риба.

2-й: половина цибулі.

3-й: половина грибів.

4-й: половина моркви.

5-й: лук.

6-й: залишилася половина печериць.

7-й: залишкова кількість моркви.

Кожен шар Перемащуємо майонезом.

Консервовані шампіньйони для прикраси салату розріжте на дві частини і викладіть по краю блюда.

Апетитний суп з печерицями і рибою

Щоб приготувати апетитний суп з печерицями і рибою за цим рецептом, підготуйте наступні продукти:

  • філе білої риби без шкіри і кісток – 300 г;
  • картопля – 3 шт .;
  • 6 штук великих печериць;
  • велика морква;
  • цибулина;
  • 2 зубки часнику;
  • лимон – 2-3 скибочки;
  • петрушка;
  • рослинна олія;
  • сіль перець.

Готуйте рибний суп з печерицями так:

  1. Філе риби наріжте соломкою або середніми брусками.
  2. Всі овочі почистіть, картопля наріжте кубиками, цибулю, моркву і часник – тонкою соломкою.
  3. Печериці вимийте під проточною водою. Великі екземпляри наріжте соломкою, дрібні – пластинами. Зважайте на те, що під час смаження вони зменшуватися, тому сильно дрібно їх не ріжте.
  4. Картоплю помістіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
  5. Розігрійте сковороду, налийте олії, обсмажте гриби до рум’яної скоринки, перекладіть в каструлю до картоплі.
  6. На цій же сковороді обсмажте шматочки риби, при необхідності долийте масла. Смажте філе з двох сторін, щоб воно взялося скоринкою. Перекладіть в каструлю в киплячий бульйон, зменшіть вогонь до мінімального, наполовину прикрийте кришкою.
  7. На сковороду викладіть подрібнену цибулю, моркву і часник, теж злегка підрум’яньте, доведіть до готовності, додавши трохи масла, і теж перекладіть в каструлю.
  8. Додайте в каструлю сіль, перець, при бажанні можна використовувати улюблені приправи. Готуйте суп до м’якості всіх овочів. За кілька хвилин до готовності додайте в суп подрібнену зелень, скибочки лимона.
  9. Зніміть каструлю з плити, дайте настоятися супу 7 хвилин, і подавайте до столу смачний суп.

Рибник з сушеними грибами

Це досить незвичайне, але дуже смачна страва відмінно підходить для вечері.

Для приготування рибника з грибами знадобляться:

  • сушені печериці – 7 шт .;
  • філе хека – 2,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт .;
  • одна морква;
  • черствий пшеничний хліб – 300 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 зварених круто і 1 сире;
  • сіль перець.

Готують цю страву за таким рецептом:

  1. Гриби промийте, відваріть в злегка підсоленій воді, відкиньте на друшляк. Коли вода стече, поріжте їх соломкою і обсмажте на сковороді в маслі.
  2. В грибному бульйоні замочіть черствий пшеничний хліб.
  3. Цибулю і моркву дрібно наріжте, додайте до грибів, смажте всі разом. Перекладіть масу в окрему миску, коли вона охолоне, додайте два дрібно нарізаних варених яйця.
  4. Філе хека, відокремлене від шкіри і кісток, двічі пропустіть через м’ясорубку. З’єднайте рибний фарш з розмоченим хлібом і одним сирим яйцем. Все ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
  5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього половину приготованої суміші з рибного філе, на неї – грибну начинку з овочами, а зверху – решту рибного фаршу.
  6. Деко відправте в розігріту духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Рибник розрахований на 10-12 чоловік, тому готувати його краще всього на свято, коли в будинку збирається багато гостей.

Риба з печерицями, помідорами і сиром, запечена в духовці

Риба з печерицями та сиром, запечена в духовці, припаде до смаку любителям рибних і грибних страв.

Для приготування цього святкового блюда знадобляться:

  • рибне філе – 500 г;
  • 700 г печериць;
  • 3 помідори;
  • цибулина;
  • сир – 200 г;
  • вершкове масло;
  • 100 г сметани;
  • зелень;
  • сіль перець.

Готується ця рибно-грибна запіканка з сиром за таким рецептом:

  1. Філе риби натерти лимоном, сіллю і перцем. Викласти в форму, попередньо змащену вершковим маслом.
  2. Гриби почистити, промити, злегка обсушити паперовим рушником. Очищені печериці нарізати тонкими пластинами, цибулю – дрібними кубиками.
  3. Подрібнені печериці та цибулю викласти в ро
    зігріту сковороду і обсмажити в маслі.
  4. На рибне філе викласти кружечки помідора, обсмажені з цибулею гриби і рубану зелень петрушки. Зверху викласти тонко нарізані скибочки сиру.
  5. Сметану розвести невеликою кількістю води і залити рибне філе.
  6. Запіканку готувати в розігрітій духовці до 200 градусів півгодини.

Як приготувати червону рибу з печерицями в духовці

Щоб приготувати червону рибу з печерицями в духовці, використовуйте такі інгредієнти:

  • філе червоної риби – 1 кг;
  • печериці – 500 г;
  • цибуля – два середніх;
  • 150 г сиру;
  • кріп і петрушка – по? пучка;
  • 200 г майонезу;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Червону рибу з печерицями та сиром готуйте в духовці так:

  1. Підготуйте філе риби – видаліть шкірку, кістки, промийте водою і обсушити рушником. Рибне філе наріжте невеликими порційними шматками. Деко змастіть рослинною олією і близько один до одного викладіть рибу.
  2. Підготуйте гриби – помийте, зніміть шкірку, наріжте пластинами і обсмажте на розпеченій сковороді в рослинному маслі до отримання золотистої скоринки.
  3. Окремо в невеликій мисці натріть твердий сир.
  4. Цибулю очистіть, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Цибулеві кільця акуратно розкладіть зверху на кожен шматочок рибного філе.
  5. Зверху на цибулю викладіть приблизно по столовій ложці обсмажених грибів. Зверху змастіть все майонезом і посипте тертим сиром.
  6. У духовку, розігріту до 180 градусів, поставте деко з рибою, цибулею, грибами і сиром. Готуйте смачна страва 25 хвилин, зверху повинна вийти золотава скоринка. За 3 хвилини до готовності кожен шматочок запіканки посипте подрібненою зеленню.

Приготування тушкованої риби з овочами і шампіньйонами

За цим рецептом виходить смачна тушкована риба з овочами і шампіньйонами, приготована на сковороді.

Складові:

  • хек або минтай – 1 тушка;
  • печериці – 200 г;
  • рис – 5 ст. л .;
  • один томат;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 2 ст. л. борошна;
  • сіль, перець, приправи;
  • рослинна олія.

Приготування тушкованої риби з печерицями на сковороді виглядає так:

  1. Рис відварити до м’якості без додавання солі.
  2. Цибулину почистіть, наріжте півкільцями. На сковороду налийте олії, викладіть цибулю.
  3. Гриби помийте, очистіть від бруду, наріжте невеликими скибочками і додайте до цибулі на сковороду. Смажте овочі до золотистої скоринки.
  4. Томат помийте, наріжте невеликими шматочками.
  5. Підготуйте філе тріски – помийте, видаліть шкірку і кісточки, наріжте невеликими порційними брусками.
  6. Томат разом з рибою викласти на сковороду до овочів, посоліть, поперчіть, перемішайте і накрийте кришкою.
  7. Під кришкою на повільному вогні тушкуйте 10 хвилин. Додайте рис, перемішайте. Перед подачею на стіл страву посипати улюбленої зеленню.