Гриби

Рецепти страв з картоплі з білими грибами: смажені, тушковані, запечені в горщиках і мультиварці

Розсипчастий картопля з білими грибами можна подавати в гарячому і теплому вигляді. За рецептом білі гриби з картоплею можна приготувати з різними інгредієнтами в домашніх умовах. Залишається тільки вибрати рецепт. На цій сторінці запропонована добірка різних способів кулінарної обробки даних продуктів.

Смачні страви з білих грибів з картоплею буде завжди виходити різноманітними, соковитими і апетитними. Для приготування можна використовувати всі засоби, які присутні на кухні. Це духову шафу, плита, мультиварка, мікрохвильовка. Готувати можна в глиняних горщиках, термостійких стравах для запікання, сковородах, каструлях і т.д. В якості додаткових інгредієнтів можна взяти цибулю, часник, сир, вершки, сметану, ароматні спеції і зелень.

Картопля, запечена з білими грибами

Щоб приготувати картопля, запечена з білими грибами, потрібні такі інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Вершки 33% – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Білі гриби – 250 г
  • Чебрець – 10 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – ??50 мл
  • Пармезан – 150 г
  • Петрушка – 10 г
  • Сметана 20% – 300 г
  • Сіль перець

Час приготування: 55 хв

Картоплю очистити і відварити до готовності (близько 20 хвилин), добре потовкти. Додати теплі молоко і вершки, частина вершкового масла, приправити сіллю і перцем, добре збити віночком. Білі гриби очистити, відварити до напівготовності, злити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити з чебрецем і часником на оливковій олії. Готове пюре перемішати з обсмаженими грибами, 50 г тертого пармезану і рубаною зеленню петрушки. Змастити форму для запікання вершковим маслом і укласти пюре. Зверху посипати пармезаном і полити розтопленим вершковим маслом. Запікати в духовці до скориночки золотистого кольору. Нарізати на порції. Подавати зі сметаною.

Смажена картопля з білими грибами та цибулею

Інгредієнти для смаженої картоплі з білими грибами та цибулею наступні:

  • 150 г свіжих білих грибів
  • 300 г картоплі
  • 20 г сала
  • 10 г вершкового масла (або 15 г топленого)
  • 50 г цибулі

Картоплю очистити і нарізати брусочками (кружками, часточками або дрібними кубиками).? Смажити його з жиром, перевертаючи, щоб він повністю зарум’яниться. Посипати сіллю, після того як він злегка обсмажиться.? Лук нашаткувати, підсмажити на частини масла і перемішати з картоплею. Зверху розкласти дрібно нарізані і смажені на маслі, що залишилося гриби. Смажена картопля з білими грибами можна подавати зі сметаною і холодним молоком.

Посмажити картоплю з білими грибами


Перед тим, як посмажити картоплю з білими грибами, підготуйте інгредієнти:

  • 500 г сирої картоплі
  • 500 г свіжих білих грибів
  • 1 яйце
  • 80 г борошна
  • 100 г масла
  • ? ч. ложки солі
  • ? ч. ложки перцю

Пропустити через м’ясорубку картопля, що утворилася рідина злити і покласти свіжі дрібно нарізані гриби. Всипати туди ж жменя борошна, розбити одне яйце, посолити, поперчити за смаком, додати будь-які спеції.? З отриманої маси сформувати котлети і обсмажувати їх на слабкому вогні – щоб гриби встигли прожаритися, а картопля при цьому не встиг розвалитися.

Картопля з білими грибами на сковороді

склад:

  • 1 тарілка солоних білих грибів
  • 1-2 цибулини
  • 80 мл рослинного масла
  • 1 кг гарячого вареної картоплі

Щоб приготувати картоплю з білими грибами на сковороді, боровики замочити у воді, потім вийняти їх шумівкою і дати стекти воді. Додати подрібнену цибулю і підсмажити продукти в маслі на сковороді.? Подати з гарячим вареною картоплею.

Картопля з білими грибами в сметані

Щоб приготувати картоплю з білими грибами в сметані, потрібні такі компоненти:

  • 1 тарілка маринованих білих грибів
  • 1-2 цибулини
  • 80 г сметани
  • 1 кг гарячого вареної картоплі

Вибрати гриби з маринаду. Додати до них дрібно нарізану цибулю, перемішати. Залив страву сметаною, подати його до столу з гарячою картоплею.

Картопля, запечена з білими грибами в духовці

склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вершки 33% – 200 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сир гауда – 150 г
  • Білі гриби – 200 г
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Оливкова олія – ??100 мл
  • Чебрець – 1-2 гілочки
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль перець

Час приготування: 55 хв








Картопля, запечена з білими грибами і сметаною

Складові:

  • Картопля – 500 г
  • Молоко – 200 мл
  • Вершкове масло – 70 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Білі гриби свіжі – 300 г
  • Ріпчасту цибулю – 100 г
  • Петрушка – 2-3 гілочки
  • Сир – 50 г
  • Рослинна олія – ??70 мл
  • Сіль перець

Час приготування: 50 хв.

З відвареного до готовності картоплі, молока і вершкового масла зробити пюре, посолити і поперчити за смаком. Після того, як воно охолоне, вбити яйця і добре перемішати. Гриби очистити, промити, нарізати довільно і обсмажити на оливковій олії з додаванням нарізаного пір’ям лука до золотистого кольору, посолити за смаком. У форму для запікання викласти пюре шаром товщиною 2 см, на нього – готові гриби, посипати рубаною петрушкою, зверху викласти в такій же шар пюре. Посипати тертим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 180 ° C, на 10-15 хвилин. Готовому картоплі, запеченого з білими грибами і сметаною дати трохи охолонути, нарізати порційно і подавати.

Картопля з сушеними білими грибами

склад:

  • Картопля – 600 г
  • Лук-порей – 150 г
  • Лук-шалот – 70 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Рослинна олія – ??50 г
  • Бульйон курячий – 250 мл
  • Вершки 33% – 200 г
  • Білі гриби сухіе- 100 г
  • Петрушка – 1-2 гілочки
  • Масло трюфельне – 10 мл
  • Сіль перець

Час приготування: 55 хв

Картоплю очистити і нарізати довільно, шалот і порей – так само. Обсмажити все на суміші вершкового (50 г) і рослинного масел до золотистого кольору. Влити бульйон і варити 10-15 хвилин, потім додати вершки і варити до загустіння. Гриби нарізати середніми кубиками і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Готову картоплю з сушеними білими грибами подрібнити в блендері, посолити і поперчити за смаком. Розлити суп по тарілках, зверху викласти гриби, прикрасити петрушкою і скропити трюфеля маслом.

Картопля, тушкований з білими грибами

Складові:

  • 400 г білих грибів
  • 4 – 5 бульб картоплі
  • 1/2 склянки сметани
  • 1 ст. ложка томату-пюре
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 цибулина
  • сіль
  • перець
  • лавровий лист за смаком
  • зелень кропу

Гриби очистити, промити і на 5 – 6 хв. опустити в окріп. Потім відкинути на друшляк і дати стекти воді. Нарізати гриби скибочками, покласти в глибоку сковороду, залити сметаною. У цю ж сковороду додати томат-пюре, сіль, перець, лавровий лист. Поставити сковороду на середній вогонь і трохи (7 – 10 хв.) Згасити. Картоплю очистити, промити, нарізати скибочками, обсмажити, змішати з шинкованою обсмаженою цибулею і з’єднати з грибами. Сковороду накрити кришкою і тушкувати до повної готовності всіх продуктів.

При подачі картопля, тушкований з білими грибами, посипати зеленню.

Грибний салат з картоплею

склад:

  • 5 відварених бульб картоплі
  • 350 г маринованих білих грибів
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 200 мл сметани
  • сіль
  • чорний мелений перець за смаком

Картопля і гриби дрібно наріжте, з’єднайте подрібненою цибулею. Ретельно перемішайте, посоліть, додайте перець і заправте сметаною.

Салат грибний з картоплею

Мариновані білі гриби і картоплю нарізують шматочками. Солоні огірки і ріпчасту цибулю шаткують. Потім всі складові частини салату змішують зі сметаною, сіллю, оцтом і цукром; суміш викладають в салатник і посипають дрібно нарубаної зеленню.

склад:

  • білі гриби мариновані – 100 г
  • картопля отварной- 100 г
  • огірки соление- 50 г
  • цибуля ріпчаста 30 г
  • Сметана 40 г
  • цукор
  • оцет
  • сіль і зелень за смаком

Ще грибний салат з картоплею

Гриби, відварну картоплю і інші продукти нарізають красивими шматочками, змішують зі сметаною, заправленою сіллю, цукром, гірчицею, і прикрашають зеленню. Салат можна прикрасити часточками яйця і скибочками помідора або перцю.

склад:

  • 300 г солоних, маринованих або у власному соку білих грибів
  • 4-5 картоплин
  • 1 огірок або 0,5 склянки квашеної капусти
  • 1 головка ріпчастої цибулі або 50-100 г зеленої цибулі
  • 1-1,5 склянки сметани
  • сіль
  • цукор
  • гірчиця
  • цибуля-різанець
  • кріп або зелень петрушки
  • 1-2 зварених круто яйця
  • 2-3 помідори або солодкі перці

Суп-пюре картопляний з сушеними білими грибами

Складові:

  • 15 г сушених білих грибів
  • 600 г картоплі
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 2 цибулини
  • 70 г соняшникової олії
  • 2 л води
  • 1 стакан кислого молока
  • 1 ст. ложка (з верхом) борошна
  • 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені петрушки і кропу

Відварити у воді до м’якості цілком картопля, морква, петрушку, 1 цибулину. Готовий відвар злити, а зварені овочі та гриби пропустити через м’ясорубку. Отримане пюре з’єднати з відваром (залишивши частину холодного відвару) і поставити на вогонь. Другу цибулину дрібно нарізати і підсмажити в олії до світло-золотистого кольору. Всипати борошно і ще трохи прожарити, потім розбавити залишеним холодним відваром і все влити в киплячий суп. При подачі посипати дрібно нарізаною зеленню.

Картопля, тушкований з білими грибами в мультиварці

Складові:

  • Білі гриби – 500 г
  • Картопля – 8 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль, чорний перець, петрушка за смаком

Щоб приготувати картоплю, тушкований з білими грибами в мультиварці, на сковороді на вершковому маслі обсмажити нашатковану цибулю до золотистого кольору, потім перекласти його в варильну чашу. Додати гриби, нарізані четвертинками, картопля, нарізаний великими кубиками, і залити 2 склянками води. Додати сіль, перець і встановити таймер на 40 хвилин в режим Гасіння.

Перед подачею картопля з білими грибами, приготований в мультиварці на стіл прикрасити блюдо петрушкою.

Картопля з грибами в мультиварці

Складові:

  • 300 г грибів білих
  • 5 картоплин
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • приправа «Прованські трави»
  • сіль

Гриби промийте, наріжте, посоліть, додайте приправу. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. У каструлю налийте олію. Виставите режим «Духовка» 3-й рівень на 10 хв. Періодично помішуйте. Поки духовка розігрівається, гриби обсмажте, викладіть в окрему ємність. У мультиварку покладіть картоплю, посоліть, додайте гриби. Готуйте в режимі «Мультіповар» 5 хв.

Білі гриби з картоплею

склад:

  • 1? кг білих грибів (свіжих)
  • 3 картоплини (великі)
  • 1 цибулина
  • 4? столових ложок рослинного масла
  • спеції (будь-які)
  • сіль

Свіжі гриби очистіть і добре промийте. Відваріть протягом 25-30 хв., Воду злийте. Залийте свіжою водою і варіть ще 15 хв. Готові гриби наріжте невеликими шматочками. Картопля почистіть, наріжте кубиками, цибулю – півкільцями. У чашу мультиварки налийте олію. Увімкніть режим «Підігрів», коли масло закипить, покладіть гриби і цибулю. При відкритій кришці виставите режим «Випічка». Додайте до грибів картоплю, посоліть, поперчіть. Увімкніть режим «Звичайний». Кришку залиште відкритою, щоб волога вільно випаровувалася з грибів. В кінці приготування виставите режим «Випічка».

Тушковані білі гриби з картоплею

склад:

  • 500 г білих грибів
  • 5 картоплин
  • 2 цибулини
  • 4 столові ложки тертого сиру (будь-якого)
  • зелень (будь-яка)
  • рослинна олія
  • спеції (будь-які)
  • 100 мл води
  • сіль

Гриби вимийте і наріжте на шматочки. Картопля очистіть і наріжте кубиками, цибулю наріжте півкільцями. У чашу мультиварки влийте рослинне масло, встановіть режим «Випічка» і обсмажуйте цибулю до золотистого кольору, потім додайте нарізані гриби і обсмажуйте їх разом з цибулею. Посоліть, додайте спеції і готуйте 20 хв., Злегка помішуючи. Потім додайте картоплю, влийте воду, ще раз посоліть і додайте спеції. Готуйте в режимі «Гасіння» 40-50 хв. Після сигналу розкладіть блюдо по тарілках, посипте зверху тертим сиром і подрібненою свіжою зеленню.

Пудинг картопляний з білими грибами

склад:

  • свіжі білі гриби – 500 г
  • картопля – 4-5 шт.
  • молоко – 0,5 склянки
  • масло – 2 ст. ложки
  • яйце – 1 шт.
  • сіль

Свіжі гриби дрібно нарізати і згасити у власному соку 15-20 хвилин. Зварити очищену картоплю, гарячим протерти через друшляк або пропустити через м’ясорубку, розвести молоком до густоти картопляного пюре, додати яйце, трохи масла і посолити. У змащену маслом каструлю шарами покласти гриби і картопля. Верхній картопляний шар змастити маслом. Запекти в духовці, не закриваючи кришкою, до утворення рум’яної скоринки.

Запіканка з білих грибів і картоплі

склад:

  • білі гриби – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • сир – 100 г
  • масло рослинне – 2 ст. ложки
  • сік лимона – 1 ч. ложка
  • сухарі панірувальні – 1 ст. ложка
  • сіль

Цибулю дрібно порізати і припустити в рослинному маслі. Гриби порізати тонкими скибочками і додати до цибулі, посолити, скропити соком лимона, влити трохи гарячої води і згасити під закритою кришкою. Картоплю відварити, нарізати кружечками. На змащене маслом деко укласти шарами кружечки картоплі, гриби, тертий сир, кружечки картоплі. Посипати запіканку сухарями і запекти в духовці.

Картопля з білими грибами в горщиках

Складові:

  • 1 л овочевого бульйону
  • 100 г білих грибів
  • 1 морквина
  • 1 сушений корінь петрушки
  • 2 бульби картоплі
  • 1 цибулина
  • 20 мл оливкової олії
  • 100 г сметани
  • перець
  • сіль.

Гриби промити, нарізати скибочками. Картоплю і моркву вимити, очистити, нарізати кубиками. Лук очистити, вимити, дрібно нарізати, обсмажити в оливковій олії. Бульйон довести до кипіння в горщику, додати гриби, картопля, цибуля, морква, корінь петрушки, посолити, поперчити, поставити в попередньо розігріту духовку на 25 хвилин. При подачі до столу заправити картопля з білими грибами в горщиках сметаною.