Гриби

М’ясо з грибами в духовці у фользі: як приготувати смачну страву

М’ясо, запечене в духовці – улюблене блюдо в багатьох сім’ях. Його готують в різних варіаціях з різними добавками і допоміжними продуктами. Особливо соковитим і ароматним м’ясо виходить, якщо приготувати його в духовці з грибами, зеленню і помідорами. Як приготувати м’ясо з грибами у фользі, щоб воно вийшло смачним і ароматним? Наведені нижче рецепти допоможуть приготувати дійсно смачне апетитне блюдо.

М’ясо, запечене у фользі з грибами і помідорами

Ця страва відмінно підійде як для повсякденного обідньої трапези, так і для святкової вечері.

Складові:

  • 650-700 г свинини (шиї, лопатки частини);
  • 350-400 г грибів, наприклад, печериць;
  • 250-300 г сиру;
  • 100 г майонезу;
  • 1 великий помідор;
  • 2 цибулини;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • сіль перець.

Добу з вказаної кількості інгредієнтів розраховане на приготування 6-8 порцій смачного і ароматного страви, яке сподобається всім без винятку.

Підготовка продуктів:


1. Свинину вимити, обсушити, нарізати шматочками як на відбивні, відбити кожен шматочок через харчову батіг з двох сторін (повинно вийти 6-8 порційних шматків);

2. Гриби вимити, нарізати і відправити на сковороду з розігрітим маслом;

3. Цибулю почистити, нарізати, додати до грибів, обсмажити продукти на середньому вогні до напівготовності;

4. Помідор вимити, нарізати кільцями.

Далі потрібно застелити деко фольгою, змастити її поверхню рослинним маслом. Відбивні викласти на відстані один від одного, посолити, поперчити, змастити майонезом. Викласти поверх кожного шматочка свинини по 2 кружечка помідора, зверху покласти трохи обсмажених грибів з цибулею, посипати тертим сиром. Накрити зверху фольгою деко з майбутнім блюдом, щільно защипуючи краю.

Тепер можна його відправити в розігріту духовку на півгодини, після чого верхню фольгу можна зняти. Це необхідно зробити для того, щоб на м’ясі в фользі з грибами і помідорами з’явилася апетитна золотава скоринка. Через 10 хвилин блюдо буде готово і його можна подавати гостям з овочами і картоплею.

Блюдо відмінно поєднується з кашами, картопляним пюре і свіжими овочами у вигляді салатів.

Рецепт м’яса з грибами, запеченого порційно в фользі

М’ясо у фользі з грибами, запечене порційно з картоплею має просто неповторний смак і аромат, а також відрізняється ніжністю і соковитістю.

Складові:

  • 0,6 кг молодої яловичини;
  • 0,8 кг картоплі;
  • 350 г печериць;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт .;
  • сіль за смаком;
  • чорний і білий мелений перець.

Підготовка продуктів:

1. Яловичину вимити, нарізати невеликими тонкими шматочками, відбити з двох сторін, поперчити і посипати сіллю;

2. Картопля вимити, очистити, нарізати пластинками;

3. Цибулю почистити, промити водою, нарізати півкільцями;

4. Печериці помити і порізати пластинами.

Далі потрібно нарізати харчову фольгу відрізками близько 40 см в довжину. На середину одного такого відрізка викласти 1-2 шматочки яловичини в залежності від їх розміру, присипати цибулею, поверх нього покласти гриби, все посолити. Після цього викласти на гриби картопля, посолити і поперчити. Скласти фольгу у формі човника. Так само варто вчинити з рештою шматочками.

Всі «човники» потрібно викласти в глибоке деко і запікати при 180 градусах 45-50 хвилин. Подавати як окрему страву в теплому вигляді, зверху можна прикрасити рубаною зеленню.

М’ясо у фользі з грибами і сиром, запечене в духовці

Аналогічним чином можна приготувати м’ясо у фользі з грибами і сиром, тільки послідовність викладання продуктів буде наступною: яловичина, цибуля, картопля, гриби, тертий сир.

Складові:

  • 0,5 кг яловичини;
  • 0,8 кг картоплі;
  • 0,5 кг печериць;
  • 0,2 кг сиру;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • сіль, чорний перець.

Підготовка продуктів виробляється таким же чином, як і в рецепті вище. Час приготування м’яса з грибами в духовці у фользі становить півгодини, після цього блюдо потрібно відкрити і запікати ще 10 хвилин для утворення сирної скоринки. Подавати гарячим з зеленню і овочами.

М’ясо, запечене у фользі з грибами, сиром і помідорами

М’ясо, запечене у фользі з грибами і помідорами – ароматне блюдо французької кухні. Воно виходить фантастично смачним завдяки попередньому маринування м’яса.

Складові:

  • 0,8-0,9 кг баранини;
  • 0,3 кг твердого сиру;
  • 0,2 кг печериць;
  • 0,2 кг ріпчастої цибулі;
  • 50 г майонезу;
  • 30 г гострого кетчупу;
  • 20 г гірчиці;
  • 5 помідор;
  • сіль і перець за смаком.

Для початку потрібно зробити маринад, для цього необхідно змішати гірчицю, майонез і кетчуп, додати спеції, посолити, поперчити. Отриманим маринадом необхідно обмазати помиту, просушену і нарізану плоскими шматочками баранину і залишити його на 3-4 години.

Підготовка продуктів:

1. Печериці промити і нарізати тоненькими шматочками;

2. Помідори вимити і порізати тоненькими кільцями;

3. Цибулю почистити, помити і нарізати півкіл
ьцями;

4. Сир натерти на тертці.

Промаринуватися баранину викласти на фольгу кожен шматок окремо, поверх неї лук, після помідори, на них гриби. Щільно загорнути фольгу і запікати в попередньо розігрітій духовці близько години. Акуратно розгорнути, посипати все натертим сиром і ще 15 хвилин запікати. Подавати на стіл зі свіжими овочами та столовим вином.

Запечене м’ясо з грибами, картоплею, сиром і солодким перцем

Якщо хочеться ситнішого страви, то за рецептом, наведеним вище, можна приготувати м’ясо з картоплею грибами у фользі. Для цього потрібно трохи підкоригувати список використовуваних продуктів і підготувати глибоку форму для випікання.

Для приготування соусу все також необхідно взяти майонез, гострий кетчуп і гірчицю – кожного продукту по 4 ст. ложки.

Основні інгредієнти:

  • 1 кг баранини (можна брати і свинину, і яловичину);
  • 1 кг картоплі;
  • 250-300 г твердого сиру;
  • 250 г печериць;
  • ріпчаста цибуля 3 шт .;
  • 1 солодкий перець;
  • 4 помідори середнього розміру;
  • сіль і перець за смаком.

М’ясо також маринується за 3-4 години до приготування. Після цього його потрібно рівним шаром викласти на дно форми, поверх нього помістити картоплю, нарізану слайсами, потім цибулю півкільцями, помідори, перець, а зверху нього гриби. Блюдо потрібно посолити і поперчити, форму щільно укутати фольгою і відправити в духовку хвилин на 45-50, після цього необхідно блюдо відкрити, все притрусити тертим сиром і готувати ще 10 хвилин.