Листова буряк мангольд і її фото
Кулінарія

Листова буряк мангольд і її фото

Листову буряк мангольд значно легше вирощувати, ніж шпинат, до того ж вона стійкіше до заморозків, але при цьому на кухні її можна використовувати як шпинат, тому що листова буряк так само смачна і навіть смачніше. Знімати урожай можна майже весь сезон.

На фото буряка мангольд видно, що її листя схоже на шпинат. На смак вони такі ж, але міцніше і кілька грубіше – вони не розчиняються безслідно під час теплової обробки.

Різноманітність сортів рослини мангольд

Стандартна листова буряк має яскраво-зелене листя з товстими білими жилками і їстівним білим м’ясистим стеблом. У красностебельного рослини мангольд листя темно-зелені і тонкі червоні жилки. Є сорти і гібриди з зеленим листям і стеблами червоного, оранжевого, жовтого і білого кольору.

Різні листові капусти часто з’єднують разом і продають як «райдужний» мангольд, який стає темою жвавої бесіди за обіднім столом. Молоде листя звичайної буряка теж можна використовувати як овоч.

Листя будь-яких видів буряків легко готувати і подавати як гарнір або використовувати для приготування різних страв, в тому числі супів, каррі, пирогів і солодких пиріжків. Зовсім молоде листя можна класти в салати. Мангольд прекрасно замінить шпинат в овочевий лазіння.

Зберігання овоча мангольд

Зібране листя овоча мангольд найкраще використовувати протягом 24 годин або раніше. Мангольд не зберігається довго, але якщо все-таки потрібно зберегти, то покладіть його в пакет з дірочками в відділення для овочів і фруктів в холодильнику. Вершки справжньою буряка зберігаються трохи довше. Чи не мийте листя перед тим, як укласти на зберігання.

Овоч мангольд можна заморозити, якщо вам не важлива щільність листя. Зваріть, злийте воду, охолодіть, покладіть в пакет і заморозьте.

Всі листочки молодих буряків можна їсти сирими, якщо покласти їх в салат або подавати з заправкою. Стебла рослини мангольд теж можна нарізати і класти сирими в салат.

Читайте також – рецепти приготування з Мангольд.