Як смачно приготувати другу страву і гарнір: рецепти з фото смачних других страв і гарнірів
Кулінарія

Як смачно приготувати другу страву і гарнір: рецепти з фото смачних других страв і гарнірів

У скарбничці кожної господині є не один десяток рецептів других страв і гарнірів до них: багато хто з них взяті з популярних світових кухонь, а деякі «винайдені» самостійно, шляхом багаторічних експериментів з улюбленими продуктами. Якщо ви не проти експериментувати і далі, скористайтеся цими смачними рецептами других страв і гарнірів, а при бажанні можете замінити деякі інгредієнти за своїм бажанням.

Як смачно приготувати другі страви: рецепти з фото

Тут ви дізнаєтеся, як приготувати смачні другі страви з курки і риби:

Курка з ріпою

Складові:

500 г курячих грудок, 200 г ріпи, 50 г вершкового масла, сік 1 апельсина, 250 мл вершків, курага або родзинки (за бажанням), трохи рослинного масла, сіль і перець за смаком.

Укласти в змащену маслом каструлю для запікання нарізані великими шматочками курячі грудки і нарізану дрібними кубиками м’якоть ріпи. Посолити, поперчити, за бажанням додати розпарені сухофрукти – подрібнену курагу або родзинки. Сік апельсина змішати з вершками, залити м’ясо і овочі і поставити каструлю в духовку на 45 хв.

Куряче фрикасе з білими грибами

Складові:

500 г курячого філе, 50 г білих сушених грибів, 1 головка червоної цибулі, 1 ст. ложка гречаного борошна, 1 пучок петрушки, вершкове і рослинне масло для смаження, сіль і перець за смаком.

Замочити гриби в окропі. Куряче філе нарізати і обсмажити в суміші рослинного і вершкового масла. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажувати ще 5 хв. Посолити, поперчити, всипати гречану муку і смажити ще 5 хв. Додати подрібнені гриби і влити воду, в якій їх замочували. Гасити 40 хв, періодично помішуючи, щоб борошно не пригорає. Подавати, посипавши подрібненою зеленню петрушки.

Риба по-єгипетськи

Складові:

1 кг тріски, 100 г очищеного мигдалю, 500 г помідорів, рослинне масло, сіль і перець за смаком.

Рибу очистити, вимити, нарізати на шматки, натерти сіллю і перцем і швидко обсмажити на сковороді. Потім полити олією і поставити запікати в духовці, час від часу збризкуючи рослинним маслом. Горіхи підсмажити в невеликій кількості рослинного масла, прибрати їх зі сковороди, а замість них покласти туди помідори, посипані сіллю і перцем, і гасити їх, поки вони не розваляться. Потім протерти помідори крізь сито, поставити ще раз на невеликий вогонь і дати соусу трохи загуснути. Рибу викласти на блюдо, зверху посипати горіхами, а перед подачею на стіл полити томатним соусом.

Курча з агрусом

Складові:

1 курча (600 г), 200 г агрусу, 1 морква, 5 висушених мандаринових кірочок, 200 мл натурального йогурту, 1 ст. ложка борошна, сіль за смаком.

Очистити і крупно нарізати моркву. Відварити курчати до готовності в підсоленій воді, додавши в неї моркву і мандаринові скоринки. Вийняти з каструлі, обробити на шматки, зняти шкіру. Процідити бульйон. Агрус перебрати, видалити хвостики, розрізати кожну ягоду навпіл. Розвести 1 ст. ложку борошна в 2 ст. ложках бульйону. Повільно влити туди сметану, перемішати і довести суміш до кипіння. Додати ягоди і варити 2 хв. Розігріти духовку до температури 190 ° С. Викласти курчати в жароміцний посуд, залити соусом і запікати 15 хв.

Подивіться на фото рецептів смачних других страв, приготованих з курки і риби:



Як смачно приготувати овочі на гарнір до других страв

Дуже важливо навчитися готувати смачні овочеві гарніри до других страв: вони менш калорійні, ніж звичні картопля і макарони, і багаті вітамінами, мікроелементами і клітковиною.

Нижче описано, як приготувати смачні гарніри їх сочевиці, селери і капусти:

Солодко-кисла сочевиця

Складові:

250 г червоної сочевиці, 2 ст. ложки оливкової олії, 2 сушених перцю чилі, 1/2 ч. ложки насіння гірчиці, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка цукрового піску, 4 ст. ложки ананасового соку, 1 ст. ложка білого винного оцту.

Перед тим як смачно приготувати овочі на гарнір, нудно дрібно нарізати перець чилі. Потім помістити сочевицю в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Накрити кришкою і варити на повільному вогні 40 хв, потім злити воду. Влити в сковороду масло і 3 хв обсмажувати в ньому перець і гірчицю. Додати соєвий соус, цукровий пісок, ананасовий сік, оцет, гарненько все перемішати і вийшла сумішшю залити сочевицю. Додати 125 мл води, розмішати і варити ще 10 хв.

Тушкована капуста з яблуками

Складові:

Смачний гарнір за цим рецептом готується з 600 г червонокачанної капусти, 2 цибулин, 4 яблук, оцту і гвоздики.

Капусту нашаткувати, додати дрібно нарізану цибулю, оцет і гвоздику за смаком, влити трохи води і тушкувати до напівготовності. Яблука очистити, нарізати шматочками, укласти поверх капусти, закрити каструлю кришкою і тушкувати до готовності.

У капусті міститься стільки ж вітаміну С, скільки і в цитрусових. Цікаво, що при квашенні він повністю зберігається.

Гарнір з волоських горіхів, яблук і селери

Складові:

220 г волоських горіхів, 2 яблука, 2 стебла селери, 1 велика цибулина, 80 г вершкового масла, 350 г панірувальних сухарів, 1 велике яйце, 120 мл молока.

Дрібно нарізати цибулю і селеру, подрібнити горіхи. Очистити і нарізати яблука, збити яйце. Обсмажити цибулю і селеру на сковороді у вершковому маслі. У мисці змішати яблука, сухарі і горіхи. Додати цибулю, селеру, яйце, влити молоко і гарненько все перемішати. Викласти суміш ложкою на деко і запікати в духовці при температурі 180 ° С протягом 30 хв.

На фото рецептів смачних гарнірів видно, як апетитно виглядають ці страви: