Гриби

Грузді з цибулею: смажені, солоні і мариновані, рецепти приготування з маслом і сметаною

Ароматні хрусткі грузді з цибулею – це дивовижне поєднання, яке зробить будь-яку страву справжнім кулінарним шедевром. Пропонуємо рецепти, які дозволять на базі цих двох продуктів приготувати велику різноманітність закусок, других і перших страв.

Для заправки можна використовувати вершкове і рослинне масло, сметану і навіть майонез. А також можна приготувати грузді з цибулею на зиму – для цього використовуються рецепти консервування в банках. Зберігати таку заготовку для салатів і гасіння можна в самому звичайному холодильнику в міській квартирі. Вибирайте рецепти, пробуйте нові страви, експериментуйте.

Мариновані грузді з цибулею

Складові:

  • 200 г груздів
  • 1 яблуко
  • 1 цибулина
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • чорний перець мелений
  • сіль
  • зелень кропу.

Для приготування мариновані грузді з цибулею нарізати соломкою, яблуко натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати. Усе з’єднати, перемішати, заправити олією, поперчити і посолити. Масу викласти в салатницю, прикрасити кільцями цибулі і дрібно нарізаною зеленню кропу.

Солоні грузді з цибулею


Складові:

  • 350 г груздів
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 1 цибулина
  • Зелена цибуля.

Для приготування солоних груздів з цибулею гриби нарізати часточками, залити рослинним маслом (можна сметаною), зверху посипати шинкованою ріпчастою чи зеленою цибулею.

Солоні грузді з цибулею і маслом


Складові:

  • 3-5 відварених картоплин
  • 1-2 огірка
  • 1/2 склянки солоних груздів
  • 50 г сметани
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • зелень кропу і петрушки
  • 1-2 редиски.

Для того щоб приготувати смачно солоні грузді з цибулею і маслом, потрібно відвареної остуджений картоплю нарізати кубиками, змішати з нарізаним огірком і солоними грибами, залити сметаною і 2 столовими ложками рослинного масла. Прикрасити зеленню кропу, петрушки і дрібно нарізаним і редисками.

Грузді зі сметаною і з цибулею

Складові:

  • 600 г солоних або маринованих груздів
  • 800 г відвареної картоплі
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • чорний мелений перець
  • сіль
  • 1 стакан сметани.

Приготувати грузді зі сметаною і цибулею дуже просто: гриби вимити, нарізати смужками, картопля – кубиками. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі сметаною, сіллю і перцем. Отриманим соусом залити гриби і картопля.

Грузді з цибулею і маслом


Для того, щоб приготувати грузді з цибулею і маслом, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 300 г свіжих варених груздів
  • 300 г помідорів
  • 200 г картоплі
  • 1 цибулина
  • рослинна олія.

приготування: картопля зварити в шкірці. Помідори розрізати на 4 частини, гриби нарізати шматочками, а картопля – кубиками. Всі компоненти змішати, додати трохи дрібно нашаткувати цибулі, сіль, заправити рослинним маслом.

Смажені грузді з цибулею

Складові:

  • 1 мисочка відварених свіжих груздів
  • 5 картоплин
  • 50 г шпику
  • 1 цибулина
  • 1/2 склянки сметани
  • сіль за смаком.

приготування:

  1. Гриби очистити, відварити в підсоленій воді.
  2. Потім смажені грузді з цибулею покласти в форму для гасіння.
  3. Додати частина підсмаженого з цибулею шпику і все підсмажити разом, потім залити грибним відваром і тушкувати.
  4. В середині гасіння додати нарізану сиру або підсмажену картоплю.
  5. При подачі на стіл додати, що залишився підсмажений з цибулею шпик, сметану і сіль за смаком.

Грузді зі сметаною, цукром і з цибулею


Складові:

  • 300 г картоплі
  • 250 г солоних груздів
  • 100 г моркви
  • 1 цибулина
  • 3 столові ложки сметани
  • 3 столові ложки цукру
  • зелень кропу і петрушки за смаком

Як приготувати грузді зі сметаною, цукром і з цибулею: картопля і морква помити, залити водою, поставити на вогонь і варити до готовності. Потім очистити овочі, картоплю нарізати невеликими кубиками, а моркву – соломкою. Грузді ретельно промити, відкинути на друшляк, дати рідини стекти і подрібнити. Лук очистити і нарізати півкільцями. Підготовлені інгредієнти викласти в салатник, заправити сметаною і цукром, добре перемішати і посипати дрібно нарубаної зеленню петрушки і кропу.

Смажені грузді з картоплею і цибулею

Складові:

  • 200 г картоплі
  • 400 г м’якоті телятини
  • 100 г груздів
  • 1 цибулина
  • 30 г солодкого перцю
  • 50 г сиру твердих сортів
  • 30 г вершкового масла
  • 15 г томатної пасти
  • 200 г м’ясного бульйону
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка вершків
  • зелень кропу
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготувати смажені грузді з картоплею і цибулею досить простий:

  1. Телятину ретельно промити, очистити від плівок і пропустити через м’ясорубку разом з цибулею.
  2. Гриби промити і нарізати скибочками.
  3. Солодкий перець очистити від насіння, промити і нашаткувати.
  4. На сковороду з розігрітим оливковою олією викласти підготовлені інгредієнти і злегка обсмажити.
  5. Потім посолити, додати томатну пасту, влити бульйон і тушкувати до готовності.
  6. Картоплю помити, очистити, відварити в підсоленій воді і розім’яти в пюре, додавши вершки і вершкове масло (20 г).
  7. Глибоке деко змастити маслом, що залишилося, рівним шаром викласти отриманий фарш, зверху помістити картопляне пюре, посипати натертим на крупній тертці сиром і запекти в попередньо розігрітій духовці.
  8. Готову запіканку розрізати на порційні шматки і посипати подрібненою зеленню кропу.

Голубці з картоплею і грузді.

Складові:

  • 400 г картоплі
  • 700 г капусти
  • 200 г груздів
  • 2 цибулини
  • 70 г вершкового масла
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування:










Як солити грузді з цибулею в банках на зиму

На 1 відро груздів взяти 1,5 склянки солі. Перед тим як солити грузді в банках з цибулею, миті гриби замочити на 2 дня в холодній воді, щодня міняючи воду. Потім скласти рядами в дерев’яний посуд Несмоляні дерева, пересипаючи сіллю. Пересипати їх рубаним білим цибулею.

Використовуючи приготовані таким чином грузді з цибулею на зиму, можна приготувати безліч смачних і поживних страв.

Одне з них представлено далі.

Смажені солоні грузді з цибулею.

На 6 персон:

  • 30 штук груздів
  • 100 г олії соняшникової
  • борошна 1 ст. л.
  • солі і перцю – за смаком
  • цибулину 1шт.
  • зеленого цибулі або кропу 1 пучок

Приготування: грибів штук 30 середньої величини, або дрібних – будь трапиться: обчистити, перерізати кожен гриб на 2 або 4 частини і негайно класти їх у холодну воду, інакше вони скоро чорніють. Перебравши і перечистить таким чином всі гриби, вимити їх в двох або трьох водах, вичавити і класти прямо на приготовлену з підлило маслом сковороду, додати дрібно порубаного ріпчастої цибулі, розрівняти, розмішати, посолити, посипати товченим чорним перцем і смажити, поглядаючи і частіше заважаючи ножем, щоб не пригорали. Через? години смаження посипати їх мукою і полити рештою маслом, добре розмішати і дати їм ще смажитися години. Найчастіше повертати або заважати ножем на сковороді до тих пір, поки мабуть гриби добре ужарітся. Тоді посипати рубаним зеленою цибулею або кропом і подавати так, як є, на сковороді, в якій вони смажилися. Можна також готувати таким способом і сушені гриби, але тільки їх треба вимочити в окропі, змінюючи гарячу воду рази три, через кожні% години, поки гриби зовсім обмякнут, тоді закип’ятити їх один раз, відкинути на решето, дати стекти воді, перерізати кожен гриб і смажити точно так, як свіжі.

Рецепт груздів зі сметаною і з цибулею


Складові:

  • 500 г картоплі
  • 2 столові ложки борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г сметани
  • 50 г сушених груздів
  • 1 цибулина
  • зелень кропу
  • чорний мелений перець
  • сіль

Рецепт приготування груздів зі сметаною і з цибулею: картопля помити, очистити, натерти на дрібній тертці, злегка віджати і посолити. Гриби ретельно промити, залити водою і залишити на 2-3 години, після чого відварити і нарізати соломкою. Лук очистити, подрібнити, обсмажити в розтопленому вершковому маслі (30 г), з’єднати з грибами, посолити і поперчити. З картопляної маси сформувати невеликі коржі, в середину кожної з них покласти грибну начинку, краї з’єднати і надати овальну форму. Підготовлені чаклуни обваляти в борошні і обсмажити з обох сторін. Потім викласти в глибоку сковороду, змащену вершковим маслом, залити сметаною, посипати подрібненою зеленню кропу і запекти в попередньо розігрітій духовці.

Смажені грузді з цибулею і сметаною


Щоб приготувати смажені грузді з цибулею і сметаною за цим рецептом, потрібно взяти такі продукти: 

  • 5 бульб картоплі середнього розміру
  • 40 г сушених груздів
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка панірувальних сухарів
  • 100 г сметанному соусі
  • 15 г вершкового масла
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування: гриби ретельно промити, залити водою і залишити на 2-3 години, після чого відварити і нарізати соломкою. Лук очистити, подрібнити, обсмажити в олії, пропустити через м’ясорубку разом з грибами, посолити і поперчити і добре перемішати. Картоплю помити, очистити, в середині зробити поглиблення і заповнити його отриманою начинкою. Підготовлені бульби викласти на змащене вершковим маслом деко, посипати панірувальними сухарями і запекти в попередньо розігрітій духовці. Готову картоплю розкласти по порційних тарілках і полити сметанним соусом.

Рецепт маринованих груздів з цибулею


Цей рецепт маринованих груздів з цибулею дозволяє заготовити на зиму смачну закуску з овочами.

  • 1,5 кг груздів
  • 1 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 500 г моркви
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 20-25 г часнику
  • 300 мл рослинного масла
  • 100 мл 9% -ного оцту
  • 50 г солі
  • 150 г цукру
  • по 10-12 горошин чорного і запашного перцю
  • 2-3 бутони гвоздики

Помідори нарізати скибочками. Болгарський перець, морква і цибуля нашаткувати. Гриби очистити, вимити, крупно нарізати і відварити в киплячій воді 15-20 хв. Потім відкинути на друшляк, дати рідини стекти і смажити їх до повної готовності. У сотейнику розігріти масло, обсмажити цибулю. Додати моркву, болгарський перець і помідори, тушкувати під кришкою до появи соку. Додати гриби, часник, сіль, цукор, спеції, тушкувати на слабкому вогні під кришкою 30-40 хв. Влити оцет, тушкувати ще 7-10 хв. Розкласти гарячий салат в стерилізовані банки, закатати, перевернути і укутати до охолодження.